06-09-2025, 17:04
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 20.07.14
|
|
כשזה נוגע לשרשראות ולמתלים, הקצב שלי תמיד נחלש. ההרכבה החוזרת והקבועה היא משהו שאני ממש מתקשה בו — קצת אירוני, כי אני נהנה לבנות טנקים. 😉
כאן ניתן לראות את כל החלקים לגלגלים, תושבות, רולרים תומכים, גלגלי הנעה וגלגלי מתיחה.
בזמן חופשת הקיץ, לקח לי בערך חודש וחצי להתקדם עם תושבות הגלגלים. ההרכבה לא הייתה קלה — לא כל כך בגלל טעויות שלי, אלא בעיקר בגלל עיצוב גרוע. בכנות, אני לא יודע מה המתכנן עישן … השרטוטים לרוב לא תואמים את מה שבאמת צריך להרכיב. עובי חלקים לא נכון, מידות שגויות, הוראות לא עקביות — הכל.
בנוסף, בהוראות לא מצוין שצריך להרכיב את התושבות במערך סימטרי 4 על 4. וגם אין שום רמז לגבי הכיוון הנכון להצמדתן לתובה. אז רק נמנקודת ציון: ודאו שאתם בונים ארבעה זוגות סימטריים. לגבי הכיוון, אחזור לזה בהמשך כשארכיב את כל היחידה.
עיצוב זרועות הרוקר נראה חשוד במיוחד, וחשדתי אם הוא יוכל לשאת את משקל הדגם המורכב. צירים היו בעצם רצועה עם שני דיסקים מודבקים, מחולקים לשלושה חלקים. בתחילה עקבתי אחרי ההוראות והדבקתי את חלק 153g על קרטון בעובי 1 מ"מ. באופן הגיוני חשבתי שאוכל להדביק רצועה מסביב כדי לחזק — אך מאחר שהרצועה והחלק היו באותו קוטר, הרצועה לא הספיקה
בנקודה זו החלטתי ללכת בדרך שלי עם קצת בניית scratch-building. זרקתי את הדיסקים, חתכתי רצועת נייר משרדי במשקל 80 גרם, גלגלתי אותן היטב סביב קיסם ושאשתמשמ בו כציר ראשי. גליל זה נכנס לתוך זרוע הרוקר ומשמש בסיס חזק בהרבה. חלק מהציר הורכב באותו אופן.
לגבי קפיצי התושבות, בדקתי כמה קפיצים נכנסים כראוי בין זרועות הרוקר. בסופו של דבר הסרתי אחד מהקפיצים הגדולים ושלושה קטנים, כדי לקבל התאמה טובה.
כעת התושבות מוכנות, ואשאיר אותן בצד לזמן מה.
השלב הבא: להרכיב את גלגלי ההנעה (כדי לקבל את מיקום הגלגלים הראשיים הנכון), לאחר מכן לבנות את הגלגלים הראשיים, ורק אז להדביק את הכל — תושבות וגלגלים — במקומם.
נערך לאחרונה ע"י tigorek בתאריך 06-09-2025 בשעה 17:08.
|