לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-01-2025, 18:15
  just for her just for her אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.11.11
מינויים בכירים, הענקת דרגות וחילופי תפקידים - 2025

ד', מפקד יחידה 504 באמ"ן, הועלה בדרגה מאל"מ לתת-אלוף, כחלק מהחלטה מערכתית לשדרג את מעמדה של היחידה המיוחדת באגף המודיעין של צה"ל האחראית על הפעלת סוכנים סמויים מחוץ לגבולות מדינת ישראל.
המפקד הנוכחי, שהינו בוגר היחידה בעצמו, הסכים להאריך כעת את משך כהונתו בתפקיד, אליו נכנס כבר במאי 2021 - מאז הוא עומד בראשות יחידה 504, לאורך כל מלחמת 'חרבות ברזל', שבמהלכה הציבור נחשף לראשונה לחלק מיכולותיהם של אנשי 504 בחקירת מחבלים בעומק השטח, בין ברצועת עזה ובין בדרום לבנון.

וזו לשון ההודעה הרשמית שהופצה ביממה האחרונה לכתבים הצבאיים על ידי דובר צה"ל:
משימות יחידה 504 יורחבו ומפקד היחידה הועלה לדרגת תת-אלוף

לאורך המלחמה יחידה 504 פעלה באופן עצים בזירות השונות והובילה את המאמץ במסגרתו נעצרו ונחקרו אלפי מחבלי חמאס, כמו גם מחיזבאללה והזירה הסורית.
היחידה פעלה במלחמה גם באיסוף מטרות רבות שהותקפו ובהפעלה חשאית של סוכנים במדינות אויב שונות.
במהלך המלחמה היחידה פתחה מחדש מרחב הפעלת סוכנים ייעודי לרצועת עזה, זאת לאחר שפעילות היחידה במרחב נסגרה לפני מעל לעשור. היקף עשיית המודיעין האנושי גדלה באופן משמעותי ביחידה במהלך תקופה זו.
לאור בחינה של ההזדמנויות שנוצרו באזור, בין היתר במדינות "מעגל שני" הוחלט על תחילת הליך גיוס קצינים נוספים לתפקידים מיוחדים (מפעילי סוכנים) ליחידה, זאת עד כדי הכפלת כמות המפעילים ביחידה, ולצד הגדלה משמעותית של מרחב המודיעין ביחידה. כחלק מכך, מעבר לפעולות היחידה בהפעלת סוכנים לשם מבצעים מיוחדים בעומק האויב, היחידה תרחיב באופן משמעותי את תפקודיה באיסוף המודיעין.
כחלק מהיכולת של היחידה לעמוד במשימותיה ובשימת לב להזדמנויות הטמונות בתחום בפרק הזמן הנוכחי, מפקד היחידה הנוכחי האריך את משך כהונתו והועלה לדרגת תת-אלוף.

נערך לאחרונה ע"י just for her בתאריך 07-01-2025 בשעה 18:19.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-01-2025, 16:34
  Jaguar890 Jaguar890 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.02.16
הליך בחירת הרמטכ"ל ה24
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי just for her שמתחילה ב "מינויים בכירים, הענקת דרגות וחילופי תפקידים - 2025"

כ"ץ: ביום ראשון אפתח בהליך בחירת הרמטכ"ל הבא | אלה המועמדים
אחרי שרב-אלוף הרצי הלוי הודיע על פרישה, שר הביטחון יתחיל לראיין ביום ראשון מועמדים לתפקיד הרמטכ"ל הבא. המועמדים שיזומנו: סגן הרמטכ"ל ברעם, מנכ"ל משרד הביטחון זמיר והאלוף ידעי

החל מיום ראשון הקרוב, שר הביטחון ישראל כ"ץ יפתח בהליך בחירת הרמטכ"ל הבא של צה"ל, אחרי הודעת הפרישה של רב-אלוף הרצי הלוי, ויחל לראיין את המועמדים לתפקיד.
המועמדים שיזומנו לריאיונות הם סגן הרמטכ"ל אלוף אמיר ברעם, מנכ"ל משרד הביטחון האלוף (במיל') אייל זמיר והאלוף תמיר ידעי.

"בכוונתי לקיים הליך מסודר ומהיר כדי לאפשר לרמטכ"ל שיתמנה להיערך בהקדם לקראת האתגרים הביטחוניים הרבים בפניהם ניצבת מדינת ישראל בשעה זאת", מסר השר כ"ץ. "כפי שהודעתי, בכוונתי לבחור את המועמד הטוב ביותר והמתאים ביותר להוביל את צה"ל בתקופה מאתגרת זו, וכפי שאמר ראש הממשלה ושר הביטחון הראשון דוד בן גוריון - 'תדע כל אם עברייה כי הפקידה את גורל בניה בידי המפקדים הראויים לכך'".
מנכ"ל משרד הביטחון זמיר נחשב למועמד מוביל לרשת את הלוי בזכות הניסיון, הסמכות והמקצועית, ובעיקר בזכות תפיסותיו שהתנגדו לצבא קטן. הוא גם נחשב למועמד מוביל בקרב ראש הממשלה בנימין נתניהו.
בטקס חילופי סגן הרמטכ"ל ב-2021, הדליק זמיר נורת אזהרה וקבע כי "מול מערכה רב-זירתית יש לצה"ל צורך במסה קריטית של איכות וכמות". בכירים בדרג המדיני אמרו לגבי המועמדות שלו כי "זמיר הוא המועמד המוביל לתפקיד הרמטכ"ל הבא. הוא מקובל על צמרת המדינה והאיש הנכון שיביא לריפוי הצבא אחרי מחדל ה 7 באוקטובר".

זמיר, סגן הרמטכ"ל לשעבר, מקובל מאוד על ידי קצינים רבים בצבא וגם על נתניהו כאמור. הוא עסק בבניין הכוח בשנה האחרונה והיה בקשר מצוין מול האמריקנים. מאז תחילת מלחמת חרבות ברזל, עסק זמיר ברכש חסר תקדים של אמצעי לחימה מארצות הברית, כולל עסקאות רכש של מטוסי הקרב וחימושים, וגם בהגדלת הייצור המקומי בישראל בתעשיות הביטחוניות. ח"כ יצחק וסרלאוף מעוצמה יהודית כתב היום: "עת הזמיר הגיעה".
זמיר שירת במשך 38 שנים בצה"ל במגוון תפקידי לחימה ופיקוד בכירים. בתפקידו האחרון בצבא, שאותו עשה בין 2018 ל-2021, שירת כסגן הרמטכ"ל תחת אביב כוכבי. בתקופה זו, ריכז את עבודת המטה למימוש התוכנית הרב שנתית "תנופה" וניהל את כלל הסיוע הצבאי למגזר האזרחי בתקופת מגפת הקורונה ובמהלך מבצע "שומר חומות".
הוא היה אחד משני המועמדים לרמטכ"לות אחרי אביב כוכבי, והפסיד להרצי הלוי שעל מינויו החליט שר הביטחון לשעבר בני גנץ. זמיר היה בעבר מזכירו הצבאי של נתניהו, וזכה לתמיכה בקרב על הרמטכ"לות של מי שחזר כעת ללשכת ראש הממשלה. נתניהו אף ביקש לדחות את מינוי הרמטכ"ל בזמן כהונת ממשלת המעבר - אולם היועצת המשפטית לממשלה אפשרה את המשך ההליך.
גם בהתמודדות על הרמטכ"לות מול אביב כוכבי עמד זמיר, ולפי דיווחים בעבר נתניהו גם אז תמך בו. שר הביטחון דאז ליברמן, מנגד, הביע תמיכה במינויו של כוכבי. זמיר לא מונה ב-2018 רק לאור חוסר הניסיון שלו, מאחר שהגיע אחרי תפקיד אחד במטכ"ל (אלוף פיקוד דרום).
סגן הרמטכ"ל אמיר ברעם, שביקש לסיים את תפקידו בחודש הבא, גדל יחד עם הלוי בחטיבת הצנחנים, אך הם נחשבו בשנים האחרונות לנציגים של שתי קליקות שונות במטה הכללי. בין השניים התגלעו לא מעט מחלוקות, הן בסוגיות מבצעיות והן בהיבטי בניין הכוח.
ברעם נחשב לאחד מהקצינים שלא היססו להחמיא להלוי בשעות הקשות של המלחמה, על כך שראה מהצד שהרמטכ"ל לא התפרק אחרי 7 באוקטובר והרים את פקודיו ברגעים הקשים ביותר. הוא אותת לא אחת שהוא רוצה להתמודד על תפקיד הרמטכ"ל הבא. יש לציין כי למרות שהיה בתפקיד הסגן בתקופת המחדל, תפקידיו הקודמים - בעיקר כמפקד פיקוד הצפון - הרחיקו אותו מהמחדלים שהובילו ל-7 באוקטובר.
https://www.ynet.co.il/news/article/h1i62o0dyg
ישן 27-01-2025, 09:19
  Devilito Devilito אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.03.02
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי Jaguar890 שמתחילה ב "זמיר רמטכל ידעי סגן עשור או..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Jaguar890
זמיר רמטכל
ידעי סגן
עשור או גולדפוס לפדם
לדעתי בינדר יודח. תלוי בתחקירים.
גורדין קצין מנוסה לדעתי מייצג את הקונספציה של ה6 באוקטובר. מדובר על הקצין הקרוב ביותר לרמטכל הנוכחי, ששותף מלא לכל הנחות היסוד שהביאו לכשל הגדול. מבחינה טכנית אמנם אין לו אחריות פיקודית ישירה.לדעתי יש עליו סימן שאלה אחד גדול. לא אתפלא אם הקידום שלו יקבל ברקס.

כל הקצינים הבכירים הם "חלק מהקונספציה". לחלק היה מזל להיות בתפקיד "רחוק" מפד"ם אז יענו הם סבבה ואחרים לא. אייל זמיר לא שירת בצבא עד שהוא פרש?! בזמנו המכשול בעזה היה שונה? משהו התנהל אחרת כשהוא היה בצבא?

השינוי שנדרש בצבא הוא תרבותי וארגוני וזה בכלל לא משנה מי ימונה - כל המועמדים הם די copy paste.
ישן 28-01-2025, 22:08
  Devilito Devilito אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.03.02
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "את זה כולנו מבינים"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי סירפד
אני רק מנסה להבין מבין כל ענני האנטגוניזם איזה פיתרון מוצע פה. כי מעבר לקריאות הפופוליסטיות להדיח את כולם, אני לא רואה כאן פתרון רציני ומשמעותי.

אם אתה מפנה את זה אלי - אז אני לא חושב שהבנת אותי.
אני טוען את ההפך מ"להדיח את כולם" כאיזה שהוא פתרון. בכנות, וברור לי שזו דעה לא פופולרית - הייתי שמח לו הרצי היה נשאר. אני אישית מאוד מעריך אותו, חושב שהוא היה רמטכל מצוין במהלך המלחמה ובאופן כללי אדם מאוד ערכי. כזה, שלי כאיש מילואים שגויס למעל 180 יום מאז ה7/10, היה בו אמון. אמון שהוא פועל בשביל לנצח ופועל כשהוא רואה את טובת המדינה מעל הכל. איש אמיץ,ערכי ומקצועי. כזה שלא התבכיין אלא ניהל את הצבא (אני יודע שרבים לא יסכימו איתי... מי מסיבה פוליטית ומי מסיבה כזו או אחרת).

אישית, אני רואה בו, ובלא מעט קצינים בכירים אחרים, כשעירים לעזאזל שהדרג המדיני מנסה לדחוף בכל הכח כאשמים בלעדיים (כמו בכיפור אגב... אין סיבה שההיסטוריה לא תחזור על עצמה). אני חושב שדווקא הסתירה שהם חטפו היתה גורמת להם לרצות לכפר ולצאת מגדרם בשביל לשפר את המערכת... לא הייתי ממהר ללחוץ על כולם להתפטר. אם כבר לוחץ עליהם להוכיח שהם יכולים לשפר את מה שהם טעו בו... מה שקורה עכשיו בעיני בעיקר משרת מטרות דמגוגיות ופופוליסטיות ולא בהכרח מקצועיות או ערכיות.
אבל זו דעתי ואני בטוח שיש הרבה טענות נגד טובות.

"קונספציה" זו מילה דמגוגית... אנשי היח"צ הפכו אותה למטבע לשון כדי להקטין ולדרוס. צבא, או כל ארגון לצורך העניין, פועל על פי מדיניות. זה המצב הנורמלי. המדיניות התגלתה כשגויה. סבבה. צריך ללמוד, להתאים ולתקן... אישית, באמת בלי רצון לזלוג לפוליטיקה, השינוי הראשון שצריך לקרות אם כבר הוא בדרג המדיני, כי הוא זה שקובע את המדיניות או לפחות מאשר את מה שהצבא מציע... הדרג המדיני הוא הדרג שקובע את האינטרסים, מה יהיו גובה הלהבות, מה מצופה מהצבא בניהול הקו ולאן צועדים בעתיד. שם המדיניות כשלה באופן ברור. והדרג המדיני הוא קודם כל לדעתי דרג "רעיוני" - הוא לא מנהל את הצבא - הוא קובע את הרעיונות והוא זה שדורש את הדרישות מהכלי שנקרא צה"ל. אז קודם כל הייתי שמח שיהיו אנשים חדשים שיציעו רעיונות חדשים...

לגבי שינוים בתרבות הארגונית, שזה הEND GAME מבחינתי - אני פוחד אפילו לרשום את רוב הדברים כי הם ישמעו כתמימים ונאיבים מדי... אני מודע לזה. אבל הבקטנה: הייתי רוצה לראות שינוים כמו חשיבה מחדש על פרק הזמן שמבצעים בתפקידים מבצעים מסוימים ותמהיל השטח/מטה. שינוים בקורס הקצינים - אורך הכשרה, תקופת קבע, תגמול וטיפוח מצטיינים (אפשר רק לקנא בחיל האוויר וחיל הים שבהם קורס הקצינים עבור הקצינים שבאמת מנהלים את החיל נמשך שלוש שנים או מאוד קרוב לזה.... והאוכלוסיה עוברת לאורך כל הקורס מבחנים, מיון והכשרה מאוד מתקדמת שנועדה לפתח יכולות אישיות מאוד גבוהות) למרות שאני מבין את הקשיים האוביקטיבים העצומים לעשות משהו קרוב/דומה בירוקים... יש יותר מדי מאיתנו הירוקים ורובנו לא רוצים להשאר בצבא אחרי הקבע הראשוני
אני חולם שבירוקים נתחקר טוב יותר ונדע לשמר ידע, שנקדש את המצוינות ונתנהל כמעט כמו חברה אזרחית מצליחה עם יעדים ברורים ומדידים (זה מגוחך איך אין כלי שליטה מתקדמים ברמת גדוד/חטיבה) כל יחידה ממציאה לעצמה תו"ל. ראיתי לא מעט בתקופת המילואים האחרונה... לא מעט מחוסר היעילות נובע מזה - פשוט לא מצליחים באמת לשלוט בכוח ובאמצעים באופן מיטבי.

אז מבחינתי הENG GAME הוא לא החלפה של קצין X בY כי Y הוא המשיח או לפחות לא מצורע... הEND GAME שמי שימונה - יבוא בשביל לשנות בראבק ולנצל את המשבר בשביל לעשות רפורמות שירימו את הצבא... הייתי שמח לו השיח הציבורי היה סביב זה ולא סביב "התקפיות" מדומינת...
ישן 29-01-2025, 00:23
  רם אדמון רם אדמון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.03.15
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי Devilito שמתחילה ב "[QUOTE=סירפד]אני רק מנסה..."

החמאתי כבר למה שאתה כותב, ואני רוצה להוסיף בקצרה [ויתכן וזה יפגע בהבנה] נקודה אחת.
כמובן כי אני מסכים כי צריך שינוי, יותר נכון - שיפור,
צוואר הבקבוק הוא ההחלטה מה השינוי הנדרש, למי ניתן להחליט.
אשים פה כלל אצבע על פיו נדע כי אנחנו בכיוון -
מי שיפרוט את מצבנו כרגע, פירוט מקיף שיכלול הרבה נקודות, ומול כל נקודה/נושא יציב המטרה הרצויה....האיש מבין הדרך, כמובן הוא יכול לפספס בנקודות, לטעות בהגדרות, אבל הוא מבין הדרך, וזה החשוב.
אתה הבאת לפה נושאים קונקרטיים, לאנשים אחרים יהיו חשובים נושאים אחרים, אני חושב כי צריך להעלות הכל, החל ממאפיין המתגייס ועד....כל מה שרלוונטי.
אחרי שיהיו המטרות, אפשר יהיה להחליט איך מגיעים אליהם .
ואני די פסימי, אני מעריך כי דפוסי החשיבה שלנו, קריאת המציאות שלנו, התרבות הארגונית שלנו...לא יאפשרו לנו להתנהל אחרת ממה שהתרגלנו עד היום

נערך לאחרונה ע"י רם אדמון בתאריך 29-01-2025 בשעה 00:25.
ישן 29-01-2025, 19:07
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי Devilito שמתחילה ב "[QUOTE=סירפד]אני רק מנסה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Devilito
כזה שלא התבכיין אלא ניהל את הצבא (אני יודע שרבים לא יסכימו איתי... מי מסיבה פוליטית ומי מסיבה כזו או אחרת).

אני לא חושב שיש מי שטוען שהוא לא ניהל את הצבא. הביקורות כלפיו היא כיצד ניהל את הצבא.
ציטוט:
אני חושב שדווקא הסתירה שהם חטפו היתה גורמת להם לרצות לכפר ולצאת מגדרם בשביל לשפר את המערכת...

זה לא עניין תיאורטי. כולם נשארו בתפקיד זמן רב לאחר ה7 באוקטובר. מי יותר, מי פחות ומי עדיין.
האם במבחן התוצאה הם אכן יצאו מגדרם וכיפרו על מנת לשפר את המערכת?
ציטוט:
"קונספציה" זו מילה דמגוגית... אנשי היח"צ הפכו אותה למטבע לשון כדי להקטין ולדרוס.

קונספציה: השקפת עולם (או תפיסת עולם; ראיית עולם) - מערכת העמדות, התפיסות, הפרספקטיבות וההערכות המנחות את האדם ביחסו לעולם

לא יודע, נשמע לי תיאור די מדויק ואובייקטיבי של המציאות.
ציטוט:
צבא, או כל ארגון לצורך העניין, פועל על פי מדיניות. זה המצב הנורמלי.

אין ספק לכל בר דעת אובייקטיבי שהכשלים החמורים היו הן בדרג המדיני והן בדרג הבטחוני.

עם זאת, ארגון בריא, לא כל שכן מדינה בריאה, מבסס את מדיניות החוץ והבטחון בראש ובראשונה על מודיעין ואנחנו יודעים מי אחראי על איסוף, עיבוד והצגת המודיעין.
ציטוט:
המדיניות התגלתה כשגויה. סבבה. צריך ללמוד, להתאים ולתקן...

ראיתי לא מעט הקטנות ורבליות של האסון הכי חמור שקרה לעם היהודי מאז השואה וכל פעם אני מופתע מחדש.
ציטוט:
אישית, באמת בלי רצון לזלוג לפוליטיקה, השינוי הראשון שצריך לקרות אם כבר הוא בדרג המדיני, כי הוא זה שקובע את המדיניות או לפחות מאשר את מה שהצבא מציע...

הוא נניח שהמערכת כולה בריאה.
המערכת המדינית גורסת שצריך לעשות X כי המודיעין (שהמערכת עצמה מספקת) קובע שזה מה שנכון, בהתבסס על איזה הנחה המערכת המדינית יכולה לטעון אחרת?

ציטוט:
הדרג המדיני הוא קודם כל לדעתי דרג "רעיוני" - הוא לא מנהל את הצבא

פה בדיוק הטעות שלך ושל לא מעט גנרלים. הדרג הצבאי כפוף לדרג המדיני.
במערכת בריאה, כמובן.

ציטוט:
לגבי שינוים בתרבות הארגונית, שזה הEND GAME מבחינתי - אני פוחד אפילו לרשום את רוב הדברים כי הם ישמעו כתמימים ונאיבים מדי... אני מודע לזה. אבל הבקטנה........

כל אלא ורבים אחרים הם רעיונות טובים וחשובים. אבל הם מתעסקים בדרג הטקטי-מערכתי. חשוב מאין כמוהו, אבל לא שורש הבעיה.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 29-01-2025, 19:48
  גקשדב גקשדב אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.02.17
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "[QUOTE=Devilito]כזה שלא..."

מערכת היחסים בין הדרג המדיני לצבאי היא מעין נחש שאוכל את עצמו, שני הצדדים אשמים באותה מידה ואני אפילו לא מתכוון לשביעי באוקטובר בהכרח.

אני רוצה להבהיר טוב טוב שלא מדובר בתגובה פוליטית ואני לא מתייחס לאף אדם ספציפי או אירוע ספציפי. התהליך שאני הולך לתאר עכשיו מתרחש בין צה"ל לדרג המדיני כבר לכל הפחות 40 שנים לא משנה מי הרמטכ"ל, מי שר הביטחון ומי ראש הממשלה.

מה שקורה זה ככה:
הדרג המדיני אומר לצה"ל: "אני רוצה שיקרה X".
צה"ל, בהרבה מאוד מקרים אם לא רוב מוחלט, מגיע עם תשובה: "אני לא יכול לעשות X כרגע, אני יכול לתת לך Y ו-Z". רצוי מאוד שהוא יביא נימוק, למרות שלא תמיד. וכן, בגלל סיבות שקשורות בהשכלה הצבאית שרכשו, נקודת המבט הצרה שלהם כאנשי צבא ובגלל מכלול של השקפות אישיות (משהו שגם הדרג המדיני לא חף ממנו, כן?), ה-Y וה-Z האלה יהיו לרוב הרבה מאוד שונים מה-X".

במצב כזה דרג מדיני יכול או לקבל את עמדת צה"ל או לומר "שמעתי, אחלה, אז אני רוצה שתעבוד מעכשיו ושתוך [טווח זמן] כן אפשר יהיה לבצע את X".

אבל, בגדול, את כמות המקרים שבהם הדרג המדיני אשכרה אמר את זה בעשורים האחרונים אפשר לספור על יד אחת. לא אתייחס לאירועי המלחמה האחרונה (בעיקר בזירה הלבנונית) כי אנחנו עדיין לא יודעים בדיוק מה קרה אבל המקרה היחיד שאני יכול בשלוף לחשוב עליו שבו הממשלה אמרה לצה"ל לעשות משהו שמנוגד לעמדת צה"ל היה בעצם ביציאה למבצע חומת מגן.

אז המצב הזה נוח, בגדול, לשני הצדדים.
הדרג המדיני יכול לומר "מה אתם רוצים? זה צה"ל אמר לי שהוא לא יכול לעשות X, אני רציתי, מה אני אתחיל להתווכח איתם?", וצה"ל יכול להגיד "מה אתם רוצים? זה הדרג המדיני לא הוריד לי פקודה מפורשת לעשות X. היו אומרים היינו עושים, אבל לא אמרו". שני הצדדים, וסליחה על הביטוי, די מענגים אחד את השני בו זמנית ונראה שכל אחד מרוצה מזה שהוא יכול לשחק אותה ראש קטן, לזרוק את האשמה על האחר, ולהישאר בסטטוס קוו בלי לצאת מאזור הנוחות.
ישן 29-01-2025, 20:19
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי גקשדב שמתחילה ב "מערכת היחסים בין הדרג המדיני..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי גקשדב
ואני אפילו לא מתכוון לשביעי באוקטובר בהכרח.

כשאני אומר ה7 באוקטובר אני מתכוון גם ובעצם בעיקר לכל תהליך הניוון הרב דורי שהוביל אליו.
ציטוט:
הדרג המדיני אומר לצה"ל: "אני רוצה שיקרה X".
צה"ל, בהרבה מאוד מקרים אם לא רוב מוחלט, מגיע עם תשובה: "אני לא יכול לעשות X כרגע, אני יכול לתת לך Y ו-Z". רצוי מאוד שהוא יביא נימוק, למרות שלא תמיד. וכן, בגלל סיבות שקשורות בהשכלה הצבאית שרכשו, נקודת המבט הצרה שלהם כאנשי צבא ובגלל מכלול של השקפות אישיות (משהו שגם הדרג המדיני לא חף ממנו, כן?), ה-Y וה-Z האלה יהיו לרוב הרבה מאוד שונים מה-X".

זה לגיטימי וריאלי.
הבעיות מתחילות כאשר:
1. הדרג המדיני לא יכול לדרוש X בגלל שאין לו את המודיעין לכך.
2. צה"ל אומר אני לא יכול X אבל יכול Y וZ למרות שהוא יכול לעשות X אבל פשוט לא רוצה (מכל סיבה שהיא)
3. צה"ל אומר אני לא עושה X.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 29-01-2025, 21:39
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי גקשדב שמתחילה ב "אתה יכול להצביע על מקרה שבו..."

לכאורה, בנט דרש מכוכבי לחסל את סינוואר ונענה ב"אם אתה רוצה לחסל את סינוואר - אתה צריך לשכנע אותי שזה מוצדק כדי שאני אתמודד אחר כך מול החיילים וההורים השכולים" שזה, בגדול, "זין בעין אני יכול אבל אני לא רוצה".

https://www.inn.co.il/news/637132

זה מהדברים הגלויים. רמטכ"ל שלכאורה מרשה לעצמו להגיד דבר כזה לא רק מרמז שייתכן שהוא הרשה לעצמו לנהוג כך בעבר/לאחר מכן, אלא משמעותית יותר, הוא תוצר של מערכת שתופסת מצב כזה כלגיטימי וטבעי וייתכן מאוד שהוא לא חריג בנוף של קודמיו.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

נערך לאחרונה ע"י golani_2 בתאריך 29-01-2025 בשעה 21:41.
ישן 30-01-2025, 07:22
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי משלי כד שמתחילה ב "אני אעשה לך את זה יותר פשוט -..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי משלי כד
אני אעשה לך את זה יותר פשוט - אל תשכח שמה שאנחנו יודעים על האירוע הזה *שלכאורה* קרה הוא רק מצידו של פוליטיקאי.

1. בגלל זה אמרתי לכאורה
2. לא זוכר שראיתי הכחשה מצידו של כוכבי, בנט או צד שלישי כלשהו
3. לא חושב שיותר מדי אנשים שמכירים את המערכת, בעיקר בשנים האחרונות, נופלים מהרגליים.
לכן אני נוטה להאמין שכך, או דומה מאוד לכך, היו חילופי הדברים.

ציטוט:
מה גם שאם הממשלה מאוד רוצה שצה"ל יבצע דבר מסוים והרמטכ"ל מסרב לו היא יכולה במהירות לפטר אותו. זה לא קרה במקרה הזה.

גם תיאורטית זה לא מדויק. מעשית זה רחוק מלהיות דבר מהיר או פשוט.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 29-01-2025, 13:26
  Jaguar890 Jaguar890 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.02.16
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "אז מה אתה רוצה?"

כדי לבנות מחדש את הקבוצה אתה צריך להחליף את שחקני המפתח. גם אם הם מוכשרים וערכיים. החילופים במטה הכללי הם משמעותיים מאוד והם כבר קורים. צריך לתת לרמטכל החדש יד חופשית לעשות חריש עמוק גם בשכבת התתי אלופים. מי שמתאים יוקפץ למטכל, מי שלא צריך לפרוש. שכבת המחטים של 2023 שנשאה בנטל הלחימה בשטח צריכה להיות מוקפצת קדימה. הכשלון של השביעי באוקטובר צרוב בבשרם. תראה מה קרה לבריק אחרי מלחמת כיפור.
שינויים: מחלקת הדרכה צריכה לצאת מאמץ ולהפוך לאגף על בסיס פיקוד ההכשרות ולקבל תחת פיקודה את כל צהל. כולל קורס טייס, ויחידות מיוחדות. קורס קצינים אחוד כבר בשלב ראשון. הכשרות פיקודיות רק בצהל הגדול. מקצועיות ביחידות הרלוונטיות.
מערך המילואים צריך אגף וקצין בדרגת אלוף כולל תקציבים יעודיים לציוד והכשרות ולא שאריות.
אגף כוח אדם - צריך להגדיר יעדים לקידום לתפקידי ליבה (סאל ומעלה) רוטציות בין מערכים, ולימודים צבאיים מתקדמים (פחות בוגרי משפטים וכלכלה). כולל תוכניות מקצועיות בחול שמאושרות היום רק למעטי מעט ורק בדרגות בכירות.
וזו רק ההתחלה.
ישן 29-01-2025, 15:54
  רם אדמון רם אדמון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.03.15
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי Jaguar890 שמתחילה ב "כדי לבנות מחדש את הקבוצה אתה..."

אמירות הנשמעות יפה לא בהכרח מדויקות.
[ואתייחס לרישא-] חידוש קבוצה אפשר לעשות בכמה צורות, החוכמה היא לדעת למקסם את מה שיש לך, וזה יכול להיות דווקא בניית קבוצה על שלד הכוכבים שיש לך. מה שאני אומר הוא כי מסוכן לגדר עצמך בנוסחאות, צריך כישרון להוציא המיטב ממה שיש לך.
כשאומרים לתת יד חופשית לרמטכ"ל.....אתה תלוי יכולות הרמטכ"ל, תלוי יכולותיו להיעזר באנשים הנכונים, תלוי יכולותיו לבחור הנתיב הנכון....זה לא הוקוס פוקוס של רמטכ"ל חדש + מח"טים מוקפצים = הצבא הטוב בעולם.
בריק אינו צרוב יום כיפור היחידי...איפה השאר....ממקרה בריק בעיקר למדתי כי איננו יודעים להקשיב, וגם את זה אני מציין בכדי לומר כי אנחנו תלויים ביכולות האנשים, אנשים שנשאו בנטל אינו ערובה לתפקוד מצוין בתפקידים הבאים

נערך לאחרונה ע"י רם אדמון בתאריך 29-01-2025 בשעה 16:03.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:56

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר