12-12-2025, 07:25
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.05.14
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי סיורניק
חיכוך יהיה, ועדיף שיהיה בשטח סוריה ולא בשטחנו מול יישובים
גם איראן וגם טורקיה ירצו לאתגר אותנו כי יש לנו נטייה להתקפל
אין תחליף לשליטה בשטח ונוכחות, וזה כל מה שאני אגיד בלי לגלוש לפוליטיקה
|
מתפתחת פה תורת בטחון חדשנית בתולדות האנושות.
על גבול המדינה מגינים לפני גבול המדינה במצב של חימה בלתי פוסקת בשטח אוייב
אתה מביע חוסר אמון מוחלט ביכולת הצבא להגן על הגבול, כנראה מדובר בצבא דפוק, אך שולח את אותו צבא חסר יכולת להגן מלפנים מקו לא מוגן, בתוך האוייב . אן ספק , הגיון יצוק בסלע!
אני מבין שהשלב הבא זה לשים שם איזה ישוב , כי איפה שיש ישובים אין טרור כפי ש- 0 הרוגים באיו"ש 58 שנים אחרי כיבושה , שלא לדבר על עוטף עזה , או בהסטוריה הלא כל כך רחוקה ישובי גבול הצפון או הישובים בעמק הירדן . הספר סופג טרור כי מגן על הגבול - זו דרכה של הציונות
יש מציאות בטחונית הכי טובה מאז הקמת המדינה בגבול סוריה ודווקא אז מחזיקים רצועת בטחון ? יש כאן ריח עכור של פוליטיקה , לא בטחון.
אתה חושש מאיראן - תתמוך במשטר הסורי האנטי איראני. אתה חושש מטורקיה שחברה בנאטו? שיהיה לך לבריאות, אבל זו עוד סיבה לתמוך במשטר החדש שיוכל לעמוד על רגליו וכך התלות בטורקיה תפחת .
אולי ננסה גישה אחרת?
נפתח גדר טובה לטיפול בחולים, נקרא למומחי חקלאות מירדן ומצרים לסייע לחקלאות בגולן הסורי , אולי נזרים להם קצת מים , אולי נבקש מהאמירויות קצת כסף לשיקום תשתיות אזרחיות ? אולי, כצעד בונה אמון וכמבחן משילות , נקרא למשטר הקיים לשלוח כח שיטור קל שימנע משלחי איראן וחיזבאללה להסתובב שם ולאבטח מסדרון מישראל להר-הדרוזים ונטיל עליהם האחריות מול העולם?
אולי , אם אתה חושש מהסתערות על הגבול, תחזיר את אוגדה 36 לשמור על הגבול , מהקו המוגן כאילו 3 דוויזיות שריון סוריות מוכנות לתקיפה ?
איכשהו אני חושב שזה יצור יותר בטחון ופחות נפגעים, יותר אמון וסיכוי לשקט
.
נערך לאחרונה ע"י tby בתאריך 12-12-2025 בשעה 07:49.
|