27-06-2026, 22:22
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 20.07.14
|
|
|
T-65 X-Wing בעיצוב uhu02
היי לכולם, שוב!
אני מתחיל דגם חדש - אני בטירוף עם מלחמת הכוכבים כרגע. אני פשוט לא יכול להפסיק ולחזור לדגמי רק"מ עדיין! זה אחד שרציתי לבנות מזמן: ה-X-Wing שעוצב על ידי uhu02. אחרי שכבר בניתי את ה-TIE Interceptor שלו, אני יודע בדיוק למה לצפות: עיצוב מתחשב ומדויק עם רעיונות הרכבה ייחודיים וטעויות מינימליות. עד כה, זה בדיוק מה שמצאתי.
זוהי גרסת ה-"Red 3" של ה-X-Wing, כך שהרבה מהמערכות הפנימיות יוצגו. הוא גם הצליח לעצב אותו עם כנפיים ניידות, בדיוק כמו הדבר האמיתי. יש כאן רמה מדהימה של פרטים מצוירים, כולל המון צינורות ומנגנונים פנימיים. בגלל זה, עדיין לא החלטתי אם אבנה אותו לגמרי "כמו שהוא" או אוסיף כמה פרטים פיזיים פה ושם. אני לא רוצה שפרטים נוספים יבלטו יותר מדי על רקע הפירוט המודפס.
מכיוון שמדובר בדגם חינמי, הדפסתי אותו על נייר צילום מט של קנון (170 גרם למ"ר) וציפיתי אותו בלכה אמריקנה. מעניין לציין שזהו בדיוק אותו נייר ש-uhu02 השתמש בו לבנייה המקורית שלו, כך שאני מצפה להרכבה מדויקת ביותר. הדגם מורכב מ-11 עמודים, ועוד עמוד אפור אחיד אחד שנועד להיות מודפס בגב עמודים 10 ו-11.

כפי שצוין בבלוג שלו, זוהי גרסת ה-Red 3 (מטוס הקרב של Biggs Darkleighter). יש כתבה קצרה על מטוס הקרב הספציפי הזה שתוכלו לקרוא כאן.
מכיוון של-uhu02 כבר יש הסבר יסודי על הבנייה המקורית שלו עם תמונות הרכבה, לא אעשה יומן בנייה מפורט במיוחד שלב אחר שלב. במקום זאת, אציג את הבנייה מנקודת המבט שלי, אשתף הערות כלליות ואצביע על כל שגיאה שאמצא (אם כי אני לא מצפה להרבה!).
בנוסף, אשתמש בטושים כדי לצבוע את הקצוות הפעם, מכיוון שהדגם כולל הרבה צבעים אחידים שהופכים את צביעת הקצוות לנקייה מאוד.
ההרכבה מתחילה
הלכתי לפי המספרים, וראשונים היו קורות הכנף הקדמיות (חלקים 1-18). במבט ראשון, הסתכלות על ההוראות והתמונות יכולה להיות מבלבלת מאוד - יש פשוט כל כך הרבה חלקים ומספרים. עם זאת, ברגע שגזרתי הכל ועקבתי אחר השלבים, זה הפך להגיוני ביותר.
בסופו של דבר, קיבלתי שתי קורות שמסתובבות בצורה חלקה על ציר. זו יצירה גאונית של הנדסה לעצב את המנגנון בשכבות כך שהכנפיים יוכלו להישאר ניידות לחלוטין. יש הרבה למינציה , אבל ברגע שהורכבה, זה יוצר מבנה יציב מאוד שמספק להחזיק ולסובב אותו.
בנוסף, נבנה ציר מרכזי.

הקורות האחוריות חוברו בדיוק באותו אופן. בסך הכל, אם חותכים בדיוק על הקווים ומדביקים בדיוק ובסבלנות, הכל משתלב יפה עד למילימטר.

הרכבתי את הקורות על הציר המרכזי כדי לבדוק את החורים

ישנה שגיאה קטנה, שלא משפיעה על כלום - אין מספור עבור חלק 15
|