12-06-2005, 01:53
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
|
|
כולם משקאות אניס המיוצרים באזורים שונים.
הרעיון זהה בכולם, אלכוהול בטעם אניס. שיטות היצור שונות מסוג לסוג.
נתחיל מחומר הגלם ממנו מופק האלכוהול. הוא ייכול להיות ענבים, תמרים, תאנים, ואפילו כהל דגנים ניטראלי (במותגים הזולים).
בנוסף לכך, בכל מקרום משתמשים בסוג אחר של אניס. חלקם משתמש בפירות צמח הפימפינלה אניסום, חלקם בכובי אניס, שומר ועוד.
הבדל נוסף הוא שיטת העברת הטעם לאלכוהול. יש המוסיפים שמן אתרי המופק מזרעי אחד מצמחי האניס. שיטה נוספת היא השריית האניס באלכוהול לפני הזיקוק, ושיטה שלישית היא העברת אדי האלכוהול בתהליך הזיקוק דרך צמחי האניס.
בסופו של דבר, לכל משקה יש טעמי אניס שונים במקצת, רמת מתיקות שונה ואחוז אלכוהול שונה.
|