לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-07-2005, 14:22
צלמית המשתמש של נור
  נור נור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.06.04
כמובטח: מאמר על גדנ"ע חובלים :)

*המאמר ייכתב יחסית בתמציתיות כיוון שאם אתחיל לכתוב את כל מה שעבר עליי ב-5 ימים האלה אתם תרדמו בערך ביום השני. כל מי שרוצה לשאול שאלות מוזמן לעשות זאת בפרטי או להיכנס לי לאייסי/מסנג'ר.
יאללה ה-4 ליולי הגיע מהר לאללה (מזל"ט לארה"ב ד"א) והיום שחיכיתי לו בערך חצי שנה התקדם במהירות.
קמים בבערך 5 וחצי בבוקר ככה, נוסעים עם אמאבא, לרכבת מרכז בת"א, אבא היה צריך לזוז לעבודה, אמא נשארה איתי וירדה לרציף להיפרד, עולים לרכבת ונוסעים. באים לתחנה מסתדרים החיילים מחה"י מדריכים את כולם לאן ללכת ומתאספים בנקודה מסויימת מאחוריי התחנה. מתארגנים בנגלה והולכים לבה"ד של חה"י שהוא 5 דקות מבת גלים. הולכים לבה"ד מרכזים את כולם ב"בית החובל". היום הראשון הוא יום מג'ייף לחלוטין, יש בו את כל המנהלות הרגילות כמו התארגנות על הציוד (קצת מעפן אבל בקטנה, אפשר להבין אותם, לי אישית טבע החגור בים חח) בדרך מכירים את כל אלה שהיו איתך במיונים, או אלה שטחנת להם את השכל באייסי
כשיושבים בבית החובל מגלים עובדה מדהימה, שלגדנע הזאת הגיעו רק 66 איש (!!) כשלבסוף סיימו רק 63 כיוון ש-3 פרשו בגלל שהם חלו או משו.
כמו שאמרתי, היום הראשון הוא קצת מעפן, עם כל הקטע של המנהלות, ורק לקראת הערב (כמובן אחרי שאכלנו ארוחת צהריים) עולים על הס"גים, מכירים את הצוער בקורס חובלים שיהיה אחראי עלינו ב-5 ימים הקרובים, ואת המילואימניק שיהיה אחראי על הס"ג ועלינו בכלל (מיותר לציין שכל אחד מהצוערים הם שפיצים אחד אחד ובאמת כל הכבוד להם). עולים על הס"גים, שטים קצת, חוזרים לארוחת ערב, מקלחות וב-2300 הולכים לישון.
קמים ביום השני ב-5 בבוקר אם אני לא טועה, אוכלים ארוחת בוקר וזזים לארגן ולזווד את הסגים ולהוריד אותם למים. שטים בים עושים תרגולת אדם במים ובצהריים הולכים לאכול ארוחת צהריים. לאחר מכן יורדים שוב לים ושטים לעבר בא"ח חיל הים שם מסתכלים על כל הצוללות והסערים למיניהם שעוגנים להם במעגן (הסער 5 כמה שהיא גדולה ביחס לסטילים האחרים, היא זערורית לחלוטין לעומת הספינות של האמריקאים לדוגמא, עובדה שהצחיקה אותי מאוד).
היום השלישי הוא ה-יום של ההפלגות. קמים מוקדם בבוקר, בסביבות 4 וחצי לפנות בוקר, מארגנים את הסגים ויוצאים לעבר נהריה (המטרה הייתה לנסוע לראש הנקרה אבל הים היה סוער אז התוכנית בוטלה). שטים בסגים, עושים מבנה ויקטור ומבנה 1, אתם כבר תבינו על מה אני מדבר כשתהיו בגדנע (כמובן שלא רק המילואמניק והחובל משיטים את הס"ג אלא גם הגדנעיסיטים, ואם אתם ממש רוצים לדעת אז אני לא יודע להשיט ברמות מטורפות חחח). כמו שאמרתי הים היה סוער והתחת של סבל קשות מהקפיצות בסירה. החפנו בשבי ציון, היינו עם המדריכים בסבבה, ובסביבות 1400 בצהריים אכלנו ארוחת צהריים וב-1500 יצאנו בחזרה לעבר חיפה.
היום הרביעי הוא למעשה יום שאין בו ים, קמים בבוקר יוצאים לבא"ח חה"י, מבקרים את הסטילנים, לאחר מכאן נוסעים למוזיאון חה"י ולסטלה מריס שם אוכלים ארוחת צהריים. בסביבות אחה"צ חוזרים וסתם מסתלבטים, המפקד של כל הקורסים (נראה לי, בכל אופן מושלי, או איך שאנחנו קראנו לו, "מושטי" הוא אחלה גבר) מעביר הרצאה עם דוגמא למשימת פיקוד כמו שתאכלו הרבה בגיבוש, לאחר מכן חוזרים לאזור האוהלים וסתם מעבירים את הזמן.
יום חמישי ואחרון, קמים מוקדם בבוקר מתקתקים את הסגים, יוצאים להפלגה מול ההורים, מתחבאים מאחוריי סוחרת ואז יוצאים לפתע ומגיחים מהים. עולים לחוף, עומדים במסדר וכל פעם קוראים לכל אחד לגשת לקבל תעודה מחזיק מפתחות וסיכה של הגדנע. את החולצות מקבלים יום לפני ושטים איתן למעשה ביום האחרון מול ההורים.
ובנימה אישית יותר כלפיי: מי שמכיר אותי יודע שהיה בי רעל מטורף על חובלים. היום הראשון שהוא יום של הלם וכל אחד עדיין לא מבין בדיוק מה לעשות עובר, אבל עדיין אני נשארתי שוקיסט ופעור, כשהכוונה היא שהייתי טיפה אפאטי. בנוסף, חטפתי חתיכת געגוע לחברים שלי ברמות, למרות שתכלס יש אחלה חבר'ה בגדנע ואין בעיה להסתדר, אבל כל ערב הרמתי טלפון ודיברתי איתם. כל זה קצת ניקנק לי את הבטחון בקשר ליכולות שלי, מה שקצת פגע בהנאה של הגדנע, שבאמת הוא סיפור שונה לגמרי מהגיבוש וכל התכלית שלו הוא כיף. נקווה שלגיבוש אני אבוא קצת יותר מורעל ועם יותר מוטיבציה
אני חוזר שוב, אם אתחיל לספר מה הלך בכל אחד מהימים (ובאמת היו המון קטעים מצחיקים ונחמדים) אני לא אסיים לעולם, ולכן המאמר כתוב ממש בתמציתיות לגבי מה שעושים בכל יום, מה גם שאני לא רוצה לפגוע בהנאה של הדורות הבאים למי שיש עוד שאלות מוזמן לשאול אותי בכיף
אללה יום ראשון גיבוש, יהיה בסדר ב"ה (בעצם בעזרתי דווקא).
שלכם, אור, צוות 12 גדנ"ע חובלים מחזור ט"ו!!
[הא עכשיו נזכרתי, למי שעקב, כל הסיפור עם הת.ז שלי שבחה"י עדיין לא קלטו מה המספר, נמשך גם עכשיו, ושוב פעם שכחו לי מספר אחד בתעודה שקיבלתי והוסיפו מספר לא קשור (7?? מה לעזאזל איך הגיעו) מה יהיה איתם אין לי מושג...]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://img60.imageshack.us/img60/9209/00018959zj.jpg]

נערך לאחרונה ע"י נור בתאריך 08-07-2005 בשעה 14:34.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 09-07-2005, 15:37
צלמית המשתמש של נור
  נור נור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.06.04
תשובות
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי einatgeva שמתחילה ב "טוב יש לי כמה שאלות"

דבר ראשון בהצלחה בגדנ"ע, את תהני שם
1. היו איזה 6-7 בנות אם אני לא טועה, כולן הסתדרו מעולה, היו פעילות ואני מניח שמן הסתם הן גם תבואנה לגיבוש מחר.
2. כל היום היינו על מדים ורק אחרי ארוחת הערב בשעת ת"ש אפשר היה לרדת על אזרחי, דבר שמן הסתם לא יהיה בגיבוש.
3. הממ מאיזה בחינה? ביגוד? תחתונים גרביים חולצות טריקו פשוטות ללבוש מתחת למדים בכמות מספקת, פנס יכול להיות דבר יעיל למקרה שלא יהיה אור באוהלים (קורה! הם עכשיו בשיפוצים ובגנרטור נגמר הדלק אז לילה אחרון היה חשוך לגמרי). כל מיני דברים לשפצורים גם אפשרי למרות שזה בכלל לא קריטי בגדנ"ע, וזהו בערך.
עריכה: כמעט שכחתי, תביאי קרם הגנה, נמצאים כל היום בים בשמש ונשרפים, אז חשוב מאוד להגן על עצמך, לי למשל מתקלף עכשיו האף חחח
4. כמה ימים לפני הגדנע התקשרו אלינו והודיעו לנו שיש שינוי וההורים מוזמנים לטקס, וגם ביום השני אם אני לא טועה אמרו לנו להתקשר להורים ולהזכיר להם לבוא בשישי ב-0830 לטקס בבת גלים.

יאללה מחר גיבוש, יום רביעי אני מניח יהיה עוד מאמר

נערך לאחרונה ע"י נור בתאריך 09-07-2005 בשעה 15:40. סיבה: אופס שכחתי משו
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:13

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר