לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 29-07-2005, 00:36
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
כתבה ההתנתקות לא עוברת את השער של כפר דרום

ההתנתקות לא עוברת את השער של כפר דרום
"גרשו אותנו מכפר דרום" סיפרו לי שלושה נערים בני 15-16 בנוה דקלים, "הם לא רוצים אותנו, אומרים שאנחנו קיצוניים מידי. הזמינו לנו הסעה ואמרו יאללה! מי הם בכלל?! הם אלו שאמורים להיות הכי קיצונים פה".
בכפר דרום לא רוצים אנשי ימין קיצוני. "אנחנו חוששים מכניסתם של פרובוקטורים", אומר אשר מבצרי, דובר הישוב, "אנשים כאלו יכולים רק להזיק לנו במאבק שלנו, לכן שמנו שומר בשער, מתושבי הישוב שמזהה את התושבים. השומר מונע כניסה לא מבוקרת של זרים, כל אחד יכול להיכנס אלינו לישוב רק שאנחנו רוצים לדעת מה מטרתו, זר שמגיע נשאל אל מי הוא הולך. החיילים מרוצים מהעזרה הזאת שחוסכת להם הרבה עבודה.
גם עיתונאים יכולים להיכנס. "ביקשנו רק שיתאמו איתנו את הביקור, יש עכשיו בגוש אלפי כתבים וצלמים וכל אחד מהם מחפש 'סיפור'. התושבים מתלוננים שהם מרגישים כמו קופים בכלוב ואת זה אנחנו רוצים למנוע".
תושבי כפר דרום לא מתכוונים לעזוב את ביתם לכן אף משפחה לא פנתה למנהלת סל"ע. התושבים רוצים להאמין שההתנתקות לא תהיה לכן החיים ממשיכים כאן כרגיל בונים, שותלים פרחים ומשפצים. בניגוד לישובים אחרים שבהם משלמים רק במזומן במכולת של כפר דרום אפשר לרשום ולשלם בחודש הבא.
כמה פעמים ביום עובר בישוב אוטובוס ממוגן עמוס בחיילי המעגל הראשון שבאים לסיור הכרות עם הישוב אותו הם עתידים לפנות, האוטובוס לא עוצר לרגע והחיילים לא יורדים ממנו, "פוחדים שנדבר איתם והם יראו את האור" אומר אחד הנערים שמתאספים לקראת התפילה.
קצין בכיר שיפקד על הפינוי בא אתמול לבקר בישוב "בניתי פה כל-כך הרבה בעשר אצבעות, איזה יופי של גינה, מי היה מאמין שבשטח שהיה פה מוכה אש יגדל דשא וילדים ישחקו?" הקצין עצר את הג'יפ בכמה מקומות בישוב ושחח עם התושבים, הם הזכירו לו את התקופה שבה פיקד על הכוחות ששמרו עליהם, גם הוא זוכר לטובה את התקופה הזאת, אך לא מהסס להתעמת אתם "אני עשיתי למען הישוב הזה לא פחות מכל אחד מכם, ועם זאת אני נחוש לבצע את הפקודה שקיבלתי. אם הצבא לא יהיה מסוגל לבצע את מה שהממשלה מורה לו אפשר לסגור כבר עכשיו את המדינה".
התושבים רואים את סיורי הקצינים והחיילים המפנים וממשיכים הלאה בשיגרת חייהם, אף אחד לא אורז ומצד שני אין מי שמתכוון להפריע למפנים. "אם זה חלילה יקרה, שחיילים יגיעו לגרש אותי אני מתכוון רק לשוחח איתם ולשכנע אותם שהפעולה הזאת לא נכונה ואסור שהיא תתבצע". אומר מבצרי, "אין לנו כל כוונה לנקוט באלימות או להתנגד פיזית, ברור שיצטרכו לגרור אותי אבל אני לא ארים את היד. אם הגזירה הזו תתבצע אנחנו נבין שלא החיילים מקבלים את ההחלטות, הם רק האמצעי לבצע את ההכוונה של מי שלמעלה, ואני לא מתכוון לראש הממשלה".
נראה שאוכלוסיית הישוב הוכפלה, מאות תומכים מתגוררים בביתי התושבים, במבנים מאולתרים ובאוהלים.
שאלתי את בחורי הישיבה שגרים באוהלים כיצד יוכלו להתמודד עם המפנים? "נתכנס בבית הכנסת נקרא תהילים ונתפלל לה' שלא יתן לזה לקרות, אין לנו שום כוונה להאבק בחיילים" מלבד האוהלים והסוכות לא נראות בשטח שום הכנות להתבצרות או לאלימות, "להפך," מסביר מבצרי, "ביקשנו מהצבא לקבל מאיתנו בחזרה את הנשק שהוא נותן לנו כדי שחס וחלילה, ברגע של אובדן עשתונות, לא יקרה אסון".

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-07-2005, 11:14
צלמית המשתמש של יוסיפון

מדהים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "ההתנתקות לא עוברת את השער של כפר דרום"

מדהים שלכל המתלהמים פה, אלו שיש להם דיעה על כל דבר חעניין, אלו שאוהבים להשחיר את הכתומים. לכל אלו אין מה להגיד כשמציגים להם את האמת מול הפנים.
כפר דרום מוצג בעיתונות כמקום הריכוז של הפאנאטים בגוש, עיתונאים שהיו שם 10 דקות (ועברו את השער ללא שום בעיה) כותבים עד כמה יהיה קשה ומסוכן לפנות את המקום, עד כמה התושבים פנאטים ומסוכן ואיך חסמו אותם בשער ולא נתנו להם להיכנס.
גם אני עיתונאי (ולא בערוץ שבע, הצופה או מקור ראשון) ואני מסתובב במקום בחופשיות ומשוחח עם כולם כבר שלושה שבועות (on-off). את הכתבה הנ"ל שלחתי לפירסום לעיתון של היום אך היא נפסלה "כי היא לא מספיק חדשותית"...
אז שלא יספרו לכם סיפורים.

ישן 29-07-2005, 12:17
  כלב טוב כלב טוב אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.09.02
באמת כתבה "אחרת", אבל לתדמית של הישוב יש סיבות
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "מדהים"

לדוגמה:

עוז קדמון, מתושבי הישוב, נעצר בעוון דריסת קצין צה"ל אך לפני מספר ימים.

לפני מספר ימים, כמו בכל ערב, היתה פינה במבט, בערוץ 1 שנקראת "יומן ההתנתקות" (במסגרתה משדרים כל ערב מהתנחלות אחרת).
יואב לימור, שידר באותו הערב מחוץ לגדרות הישוב.
הסיבה?
לא נתנו לו להיכנס פנימה מכיוון שלא הסכים להתחייב שהכתבה שיכין תציג אותם באור חיובי.

מוזר לא ?
מה היה קורה אם תושבים לא היו נותנים לעיתונאי להיכנס לישוב אחר כמו צפת, סביון או ראש פינה ?
ניתן בכלל להעלות את זה על הדעת ?

מעבר לזה, כמדומני, 2 הישובים היחידים שאיש מתושביהם לא פנה למנהלת סל"ע הם נצרים וכפר דרום.
נתון זה מוסיף נדבך נוסף לתפיסה הקיצונית של תושבי הישוב.

ואלה רק נקודות שמצאתי "בשלוף", בלי להתעמק יותר מדי.
ישן 31-07-2005, 14:18
צלמית המשתמש של יוסיפון

סליחה על התגובה המאוחרת (עודף זמן...)
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי כלב טוב שמתחילה ב "באמת כתבה "אחרת", אבל לתדמית של הישוב יש סיבות"

למי ששאל לגבי המקור אז אני המקור.
כפר דרום אכן מוצג כמקום קיצוני, ויש מי שאחראים לתדמית הזו גם בין התושבים אולם אלו לא רוב התושבים.
אני אגיב לגבי הדוגמאות שהבאת:
  • עוז קדמון נעצר בעוון דריסת קצין צה"ל אבל אין קצין דרוס. הסיפור האמיתי הוא שעוז נסע לטייל עם אישתו, הוא ניסה לחזור אל הציר הראשי אך נתקל במחסום. למרות שהזדהה ע"י ת.ז. והתברר לחסימה שהוא תושב כפר דרום ויכול להיכנס פנימה הם דרשו ממנו לחזור לאחור. עוז סירב והמשיך לנסוע (צעד מטופש ומיותר לכל הדעות). קצין של צה"ל קפץ ונתלה על החלון, עוז עצר, הקצין ירד מהרכב ועוז המשיך לנסוע. כשהגיע לכיסופים הוא נעצר. אין אף קצין פצוע (ביררתי בדו"חות המצבה היומיים של הכוחות החוסמים וכן ניסיתי לדבר עם קצין כזה, הוא לא קיים).
  • לפני מספר ימים, בפינה במבט, בערוץ 1 שנקראת "יומן ההתנתקות", יואב לימור, שידר מהשער של כפר דרום לאחר שלא נתנו לו לשדר מבפנים. נכון. לא נתנו ליואב לשדר מתוך הישוב לאחר שהגיע בהתראה קצרה וללא תאום, במועדים אחרים צוותים של הערוץ הראשון צילמו בתוך כפר דרום, עובדתית באותה פינה (ויש לי הקלטות) שודרו כתבות שצולמו בתוך הישוב באותו שבוע. הערב צפויה להיות משודרת כתבה בחדשות ערוץ 10. אין קשר להסכמה או חוסר הסכמה על האופן שבו הכתבה תציג את תושבי הישוב, פשוט התושבים מרגישים "כמו קופים בגן חיות" נסה אתה לחיות כשמצלמים אותך עשרות צלמים כשאתה תולה כביסה או מחליף חיתול. אגב, יש כמה ישובים שאני מכיר שדורשים הזדהות בשער הישוב ולא נותנים לתיקשורת להיכנס ללא ליווי. דוגמאות? בבקשה: נסה פעם לצלם בסביון (בעיקר בשעות הלילה) הבירויונים של מוקד אמון יטטאו אותך משם. בגני תקווה תצטרך לתת הסברים מה אתה מצלם, לטובת מי וממי קיבלת אישור. באורנית, אחרי 22:00 תידרש להציג תעודת זהות וךהודיע לשומר לטובת מה הגעת, אם זה לביקור של משפחה השומר ייצור איתם קשר ויוודא שהם באמת מעוניינים לפגוש אותך. אותו דבר לגבי הרבה מאד קיבוצים בישראל, ניסתי כמה פעמים להיכנס לקיבוצים והייתי צריך לתת הסברים, סתם לצורך הדוגמא: לקיבוץ כיסופים שנמצא במרחק קצר מאד מכפר דרום יש נהלי כניסה מאד דומים, ניסיתי פעם לבקר מנהל עמית פה מהפורום בקיבוץ שלו (מעיין צבי) והתקשתי להיכנס.
  • תושבים שלא פנו למנהלת זו דוגמא? לידיעתך הישוב בדולח ניהל מו"מ עם המנהלת ולאחר שלא קיבל תשובות שיכולות להניח את הדעת החליט הישוב להפסיק את המו"מ ולנעול את הישוב, אף אחד לא מתכוון להתפנות משם.
בקיצור, אנחנו, העיתונאים, מחפשים "סיפור", משהו "קיצוני" שיהיה על הסף, קל לנו לפיל את זה על אלו שלא מדברים איתנו. מצאתי בכפר דרום כמה קיצונים, רובם אינם תושבי הישוב, אבל הרוב המוחלט של התושבים מעוניין להמשיך לחיות את חייו במקום בשקט בלי התנתקות ובלי כאבי ראש. אם מישהו יאלץ אותם לעזוב את הבית הם יתנגדו אך אין בכוונתם להרים יד על חיילי צה"ל או על שוטרים.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:58

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר