29-07-2005, 00:36
|
 |
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
|
ההתנתקות לא עוברת את השער של כפר דרום
ההתנתקות לא עוברת את השער של כפר דרום
"גרשו אותנו מכפר דרום" סיפרו לי שלושה נערים בני 15-16 בנוה דקלים, "הם לא רוצים אותנו, אומרים שאנחנו קיצוניים מידי. הזמינו לנו הסעה ואמרו יאללה! מי הם בכלל?! הם אלו שאמורים להיות הכי קיצונים פה".
בכפר דרום לא רוצים אנשי ימין קיצוני. "אנחנו חוששים מכניסתם של פרובוקטורים", אומר אשר מבצרי, דובר הישוב, "אנשים כאלו יכולים רק להזיק לנו במאבק שלנו, לכן שמנו שומר בשער, מתושבי הישוב שמזהה את התושבים. השומר מונע כניסה לא מבוקרת של זרים, כל אחד יכול להיכנס אלינו לישוב רק שאנחנו רוצים לדעת מה מטרתו, זר שמגיע נשאל אל מי הוא הולך. החיילים מרוצים מהעזרה הזאת שחוסכת להם הרבה עבודה.
גם עיתונאים יכולים להיכנס. "ביקשנו רק שיתאמו איתנו את הביקור, יש עכשיו בגוש אלפי כתבים וצלמים וכל אחד מהם מחפש 'סיפור'. התושבים מתלוננים שהם מרגישים כמו קופים בכלוב ואת זה אנחנו רוצים למנוע".
תושבי כפר דרום לא מתכוונים לעזוב את ביתם לכן אף משפחה לא פנתה למנהלת סל"ע. התושבים רוצים להאמין שההתנתקות לא תהיה לכן החיים ממשיכים כאן כרגיל בונים, שותלים פרחים ומשפצים. בניגוד לישובים אחרים שבהם משלמים רק במזומן במכולת של כפר דרום אפשר לרשום ולשלם בחודש הבא.
כמה פעמים ביום עובר בישוב אוטובוס ממוגן עמוס בחיילי המעגל הראשון שבאים לסיור הכרות עם הישוב אותו הם עתידים לפנות, האוטובוס לא עוצר לרגע והחיילים לא יורדים ממנו, "פוחדים שנדבר איתם והם יראו את האור" אומר אחד הנערים שמתאספים לקראת התפילה.
קצין בכיר שיפקד על הפינוי בא אתמול לבקר בישוב "בניתי פה כל-כך הרבה בעשר אצבעות, איזה יופי של גינה, מי היה מאמין שבשטח שהיה פה מוכה אש יגדל דשא וילדים ישחקו?" הקצין עצר את הג'יפ בכמה מקומות בישוב ושחח עם התושבים, הם הזכירו לו את התקופה שבה פיקד על הכוחות ששמרו עליהם, גם הוא זוכר לטובה את התקופה הזאת, אך לא מהסס להתעמת אתם "אני עשיתי למען הישוב הזה לא פחות מכל אחד מכם, ועם זאת אני נחוש לבצע את הפקודה שקיבלתי. אם הצבא לא יהיה מסוגל לבצע את מה שהממשלה מורה לו אפשר לסגור כבר עכשיו את המדינה".
התושבים רואים את סיורי הקצינים והחיילים המפנים וממשיכים הלאה בשיגרת חייהם, אף אחד לא אורז ומצד שני אין מי שמתכוון להפריע למפנים. "אם זה חלילה יקרה, שחיילים יגיעו לגרש אותי אני מתכוון רק לשוחח איתם ולשכנע אותם שהפעולה הזאת לא נכונה ואסור שהיא תתבצע". אומר מבצרי, "אין לנו כל כוונה לנקוט באלימות או להתנגד פיזית, ברור שיצטרכו לגרור אותי אבל אני לא ארים את היד. אם הגזירה הזו תתבצע אנחנו נבין שלא החיילים מקבלים את ההחלטות, הם רק האמצעי לבצע את ההכוונה של מי שלמעלה, ואני לא מתכוון לראש הממשלה".
נראה שאוכלוסיית הישוב הוכפלה, מאות תומכים מתגוררים בביתי התושבים, במבנים מאולתרים ובאוהלים.
שאלתי את בחורי הישיבה שגרים באוהלים כיצד יוכלו להתמודד עם המפנים? "נתכנס בבית הכנסת נקרא תהילים ונתפלל לה' שלא יתן לזה לקרות, אין לנו שום כוונה להאבק בחיילים" מלבד האוהלים והסוכות לא נראות בשטח שום הכנות להתבצרות או לאלימות, "להפך," מסביר מבצרי, "ביקשנו מהצבא לקבל מאיתנו בחזרה את הנשק שהוא נותן לנו כדי שחס וחלילה, ברגע של אובדן עשתונות, לא יקרה אסון".