19-11-2004, 18:41
|
מנהל: כלכלה עסקים ושוק ההון, משפטים וצרכנות
|
|
חבר מתאריך: 10.07.02
הודעות: 9,894
|
|
ארבה מוקפץ ברוטב תפוזים, ארבה באניס, ומתכונים נוספים
ארבה מוקפץ ברוטב תפוזים
חומרים (ל-4 סועדים):
16 ארב'אים
פלפל אדום גדול, חתוך לקוביות
קוביה קטנה של שורש ג'ינג'ר, מעוכה
שמן שומשום
3 דבלים שטופות וקצוצות גס
3 כפיות ריבת תפוזים מרים
3 בצלים ירוקים, החלק הירוק בלבד, קצוצים
מיץ מתפוז אחד
זרעי קצח לפיזור
הכנה:
1. מסירים את כנפי הארבה, את הראשים ואת הרגליים ומבשלים במים רותחים עד לריכוך. מוציאים את הארבה ומניחים בצד.
2. בווק או בסיר רחב בעל תחתית עבה, מחממים מעט שמן שומשום, מוסיפים את הארבה, מקפיצים עד שמזהיב ומוציאים.
3. מוסיפים מעט שמן, אם יש צורך, ומקפיצים בתחילה את הפלפל האדום עם הג'ינג'ר. כשהפלפלים מתרככים, מוסיפים את הבצלים ומאדים מעט. מוסיפים את הריבה, מיץ התפוזים, מלח ופלפל ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם מעט.
4. משפדים את הארבה על שיפודי במבו ומגישים עם הרוטב החם מעל, עם מעט קצח מפוזר.
ארבה באניס
במקור, מתכון שנגחאי זה מיועד לציקדות, אבל בהיות הציקדות לא כשרות, אפשר להמיר בארבה.
חומרים:
תריסר חגבי ארבה, מנוקים כמו במתכון הראשון
2 פקעות שומר, פרוסות לאורך, או כף גדושה כוכבי אניס
מלח
1 כוס יין אורז
5 שיני שום, כתושות
מעט שמן לטיגון
מנגולד (סלק עלים), או "ירוקים" אחרים וכמה מקלות סלרי דקים
הכנה:
1. מרתיחים למשך חמש דקות את הארבה ביין האורז עם מעט מלח ועם השומר או האניס. מוציאים את הארבה.
2. מאדים את השום בשמן ומוסיפים מים ומעט יין אורז להכנת משחה.
3. בסיר, מטגנים את הארבה המבושל וכשהוא מזהיב ומתקרר, משפדים אותו על שיפודי במבו.
4. עורמים עלים ירוקים ומקלות סלרי בצד צלחת גדולה ולידם שופכים את משחת השום.
5. מניחים את החגבים מכיוון רוטב השום, באופן שיראה כאילו הם צצים ועולים מהאדמה (במקור הלוא מדובר בציקדות) ומטפסים אל העלים הירוקים.
מקור: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2897108,00.html
שיפודי ארבה
מרכיבים: ארבה, מלח, פפריקה ושמן זית.
הוראות הכנה: תחילה יש לשטוף היטב את הארבה. לאחר מכן יש להשחיל אותו על שיפוד ובוזקים עליו מלח. מתבלים בפפריקה ומוסיפים מעט שמן זית. לבסוף יש לצלות את השיפוד על האש או לבשל בתנור עד שהארבה נהיה פריך ובצבע זהוב.
מתכון לבישול חגב מצוי (כשר למהדרין)
הבישול מהיר וקל להכנה
ככה... אוספים חגבים כמה שיותר לפחות שקית, מכינים מראש סיר עמוק עם שמן רותח
מכניסים את החגבים בעודם בחיים לתוך השמן הרותח, מטגנים כ - 10 דקות
חשוב שהחגבים יהיו חיים לפני הטיגון אחרת נוצרת מרירות
וזהו... הטעם כמו עוף מטוגן והוא נאכל כחטיף לכל דבר, ניתן להוסיף צ'ילי, או טבאסקו לחיזוק הטעם
מקור: http://www.edu-negev.gov.il/tapuz/noamtp/hagav/13.htm
_____________________________________
נערך לאחרונה ע"י הברמן של הפורום בתאריך 19-11-2004 בשעה 18:43.
סיבה: עיצוב
|