לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 15-08-2005, 17:26
צלמית המשתמש של לידור
  לידור לידור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 12,156
מידע מסעדת 2C - על גג העולם.ועכשיו היא גם כשרה.

גם מסעדת 2C, מהקומה ה- 49 בעזריאלי, הפכה להיות כשרה. רמי סימני העפיל למסעדה כדי לבדוק וחזר נפעם
רמי סימני, "עיתון תל-אביב"


כתיבה של ביקורת מסעדות לעולם תצא חסרה. כיצד, לכל הרוחות, תצליח להעביר לקוראיך הנאמנים, דרך דפי העיתון, חוויה פיזית שבעיקרה סובבת על שימוש בחמשת החושים בהם חנן אותנו הבורא. כי לעולם תיגזר חוויית האכילה מההוא שישכיל לפרוט לנו על חוש הריח, הטעם, הראייה וחוש השמע. חוש המישוש יהיה בשימוש רק במצב שבו חושים אלה כולם יקבלו מענה מושלם מהמארחים. אזי נצבוט עצמנו כלא מאמינים, בבחינת השורה של רחל "ההיית או חלמתי חלום".



זאת בערך ההרגשה שתקבלו כשתרדו חזרה במעלית מגג העולם - להמולה שברחוב התל אביבי. מסעדת "טו סי " שרק לפני יומיים שינתה פניה למסעדה כשרה, קפצה תוך זינוק מרשים, לקבוצת המסעדות הבודדות ( ומנינו שם בינתיים גם את "ברונו" השכנה) שאתה מגדיר שם את המנות לא בהגדרות קולינאריות פשוטות, אלא מי מצליחה לחלץ מפיך את אותו גירגור בלתי נשלט של " אמםםם" – והיו לנו הרבה " אממיםםם" לאורכו של הערב כולו.

בשביל מדור זה שהביא לתודעת הציבור בישראל שניתן לעשות גם אוכל כשר ברמה הכי גבוהה – מסעדת "טו סי" היא קו פרשת המים. מכאן והלאה הכל ישתנה.


המטרה: שרוב מסעדות הגורמה בארץ תהיינה כשרות. לאחר שהוכחנו שניתן לעשות "גורמה כשר", נסביר ליזמים מדוע זה יותר רווחי להם. הדוגמא נמצאת אצל בעלי "טו סי". נמרוד ואביו מיקי לבית בדוס. הם הפכו לכשרים, כמו שסיפרו לנו אחרים שהפכו מסעדותיהם לכשרות, ממספר סיבות. האחת "נמאס לנו לעבוד בשבת, אנחנו רוצים לקבל את החיים שלנו חזרה". השניה: "היום המטבח הים תיכוני והרמה הגבוהה של הפרודוקטים שניתן להשיג, מאפשרים פיתוח של מאות צרופים של מנות גורמה כשרות". ובאשר לצד הכלכלי, הפיכתה של מסעדה לכשרה, מאפשרת להרבה יותר קהל לבוא בשעריה. כל הסטטיסטיקות מלמדות כי 75% מאוכלוסיית ישראל "מעדיפים לאכול כשר". דהיינו, הפסד המחזור הצפוי - בטל לחלוטין, עקב החשיפה לפלחי אוכלוסיה רבים יותר.

"טו סי" הינה מסעדה מהיפות בישראל. קשה לנצח את הנוף המהמם מגובה של 200 מטר, שפורץ פנימה ועוטף אותך. יש רמזים בכל פינה שמבשרים לך: אנו כאן לתת לך סיבוב על גלגל ענק שלא תשכח במהרה. הרמזים טמונים בריהוט המשדר מכובדות, בצוות הענק המתנהל במיומנות ובלחישה, בתאורה הרכה שנוסכת בך נינוחות - ובתפריט מצומצם מאד. המנות מעניינות. כשמגישים לך תפריט מצומצם אזי למישהו כאן יש עצבים חזקים. השף ארתור בלדר,שנזרק אך לפני זמן קצר לבריכה הסוערת, הוא בעל פני ילד ביישן, אך מתברר שהוא אמיץ מאד. הוא למעשה אומר לך: אין לי אפשרות לטעויות. כל מנה שלי היא גג העולם.



מהראשונות הגיעו "ספרינג רול של טונה אדומה" (45 שקל) בשר עדין משולב בעלי מנגגולד ולימון גראס שנותנים לו חמציציות עדינה, עטוף בעלי אגרול. לידו הזמנו "טרטר באס, בגוואקאמולי ובלאדי מרי" (42 שקל) דג הבאס היה טרי, בשרני כדרכו, בשילוב מושלם עם האבוקדו - ולגימונת מהבלאדי מרי. שתי המנות מצויינות לחובבי הז'אנר הטרטרי. דהיינו: דגים לא מבושלים. היונה ממול הימהמה בשביעות רצון, מה שאיפשר לחלוק יחדיו סלט ירוק מהטובים והרעננים שאכלתם. אתם זוכרים שאנו תמיד מדברים על הפינות. כדי לבדוק את קרבי המסעדה – לכו לעיתים על הדברים הפשוטים. מי שמשקיע בסלט הירוק שלו את מיקבץ הטעמים שספגנו שם – מקבל מיד את אמוננו. אבל אז נפלה הפצצה. לשולחן הגיע "טרין כבד אווז בקסיס וברנדי" (49 שקל). היתה שם גם נגיעת קינמון - וליד כף ריבת דובדבנים טריה. פרוסת הטרין היתה עטופה בזיגוג בוהק ומרהיב של שומן אווז שזה הישג קולינארי טכני כשלעצמו – איך השף ארתור משיג את התוצאה הזו. בינתיים אתם תקחו מהטוסטים הקטנטנים, עליהם תמרחו מעט מהטרין, על זה נגיעה מהריבה, מעל זה דובדבן אמיתי – ובפה תקבלו זקוקי די נור של טעמים. בנוסף תוכלו לגלוש על "נתחי כבד אווז בשכבות דפי פילו ברוטב קלבדוס" (59 שקל ) – השילוב גם כאן ללא רבב. "הקרפצ'יו סינטה" היה נפילה. הטעות שם מקורה בחיתוך העבה של הבשר. קרפצ'יו חייב להיות בעובי של נייר טישיו, כדי שיהיה נעים בפה - במיוחד אם מוגש בסקציית הראשונות. מרק היום (29שקל) "מרק בשר מרוקאי" – היה עשיר, אך עם מעטפת לא מושלמת. הפרודוקטים טובים אך שום דבר לא חיבר אותם יחדיו.



לעיקריות, היונה קיבלה פילה בקר (98 שקל) על מצע פירה בשילוב עירית קצוצה. לכו על המנה, לא רק בגלל הבשר. הפירה הוא מעדן של אושר. הוא מעורב בשמנת צימחית שלא נסגיר את שמה. הם לא מסננים שם ובכל זאת הטעם בעננים. לא פחות טוב מההוא עם השמנת. מיהרנו להזמין מנות נוספות עם סוגי פירה שונים. לכו על כולן. צלעות טלה (102 שקל)ואוסובוקו טלה (94 שקל) היו טובים מאד. אבל השיא בעיקריות דווקא בא מכוון האנטריקוט, שבא כמובן על מצע פירה קוקוס ברוטב יין אדום (96 שקל). אכלנו ניתחי אנטריקוט טובים מאד, על כולם סיפרנו לכם, וכאן נתקלנו בטוב ביותר עד כה. הבשר משויש בפסי השומן המתבקשים, כאילו מישהוא עבד עם מפה ביד. זו מנה כל כך טעימה שאפשר להזמין אותה כמנה אחרונה.



אבל כשתעשו את המעבר לאחרונות, זה יביא אתכם למשטח נמוך יותר. לא נרשמה נפילה בשום דבר, אבל היונה הפסיקה לגרגר את ה" אמםםם". כמה עוד אפשר לבקש ממסעדה שהפכה את יסודותיה רק לפני ימים ספורים. זו שאלה של זמן עד שגם כאן נקבל את הרמה והיצירתיות שהפגין הצוות. עושה רושם שאין להם עוד הרבה פינות לסגור. לבד מההיתר המשונה שהם מאפשרים לעשן בחלק מהמסעדה, והצורך הדחוף בפינת נטילת ידיים נאה,המתאימה לרמה הגבוהה במקום.



המחירים לדעתי דורשים התמתנות קלה –ואין לי ספק שלאחר ההרצה פינות אלה יסגרו. ובינתיים המלצה: נא לבוא בחבורה. חבל לא להזמין מכל מה שיש להם להציע. השף ארתור פשוט שיחק אותה. אנו נהיה שם שוב לבדוק שהם לא ירדו ממה שהובטח. גג העולם. שבוע טוב.




  • מסעדת 2C - על גג העולם. מרכז עזריאלי, המגדל העגול, קומה 49. טל' 03-6081990.
YNET
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:13

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר