"לכן אני עומד על דעתי שהמהלך הנכון הוא הגדלה של הסדיר (הלוחם והתומך) והקטנה של המילואים תוך הגדלה משמעותית של כשירות מערך המילואים שיישאר (וצמצום זמני ההקפצה של המערך)."
אני שותף לדעתך לגבי הגדלת הכח הסדיר של צה"ל. את תפקידי הכוח הסדיר אנו מכירים והם לא ניתנים להשגה עם צבא קטן, לכן אנו נסמכים על הרבה כוחות מילואים. אבל ובהתאם לכל התגובות שלך בנושא זה, שאני בהחלט מסכים איתם, זהו מהלך לא רצוי וצריך לשנות אותו.
בנוסף לפעילות השיגרתית באזורנו, צריך לבחון את המתרחש כעת ברמת הגולן. לאורך הגבול יושבים כוחות של מורדים סורים, שלא אוהבים אותנו במיוחד ודאטש כבר הצהיר שאנו הבאים בתור. כל עוד הרוסים מחזיקים במושכות אני מניח שהם לא יאפשרו פעילות צבאית נגדנו, אבל זהו מצב שיכול להשתנות צריך להתכונן אליו, ורצוי שעה אחת קודם.
תאר לך מצב שהרוסים משפרים את אחיזתם במערב סוריה, מגינים על נמלי הים ושדות התעופה שלהם, ואת שאר העבודה לטיהור סוריה ישאירו לכוחות הסורים, האיראנים והחיזבאלה. זה יכול להביא למצב שבו כוחות איראנים/חיזבאללה ישבו לאורך הגבול ברמת הגולן, ועם ההגנה של טילי הנ"מ (S-300), הם עלולים לחשוב שיש להם את הכח לפעלו נגדנו ואנו ניכנס למלחמת התשה ארוכה ומתישה.
זה יגרור שצה"ל יצטרך להחזיק כוחות סדירים רבים ברמת הגולן, ולא הייתי רוצה לראות כוחות מילואים בקו זה.
זו סיבה נוספת מדוע צה"ל צריך להגדיל את היקף הצבא הסדיר, לשדרג את מערכות הנשק שלו ולבנות אותו בצורה שונה שתתאים לשדה הקרב שאנו נלחמים בו.
לכן אני הייתי מוסיף 2 חטיבות שריון והופך את שאר חטיבות הטנקים גם כן לחטיבות שריון.
בשנות ה-60 היו בצה"ל 2 סוגים של חטיבות: חטיבה משוריינת שכללה 2 גדודי טנקים וגדוד חרמ"ש, וחטיבה ממוכנת שכללה 2 גדודי חרמ"ש וגדוד טנקים,
יתכן שמבנה יותר נכון לצה"ל יהיה בדומה למבנה האמריקאי שבו בגדוד שריון יש 2 פלוגות טנקים ו-2 פלוגות של רכבי לחימה, (אני הייתי מוסיף גם פלוגת חי"ר על נמ"רים), זהו מבנה אחיד לשריון וחרמ"ש שמאפשר למג"ד, בגלל המבנה של 4 פלוגות, לפעול כגדוד משוריין או כגדוד ממוכן בהתאם לצורך.
בחטיבת שריון יהיו 3 גדודי שריון שכל אחת תכיל את הפלוגות הבאות:
א. 2 פלוגות של טנקי מרכבה.
ב. 2 פלוגות של רכבי לחימה על שילדת הנמ"ר. על רכב הלחימה יותקן צריח עם תותח 57/60 מ"מ כדוגמת הצריח AU-220 הרוסי, טילי נ"ט והגנה אקטיבית.
ג. פלוגה ארטילרית שבנוייה על שילדת הנמ"ר, הפלוגה כוללת:
1. מחלקת מרגמות בקליבר 120 מ"מ כדוגמת ה-NEMO של פטריה-פינלנד
2. מחלקת נושאי רקטות עם רש"ק טרמובארי כדוגמת ה-TOS הרוסי.
3. מחלקת נ"מ.
ד. את כל הרכבים היעודיים שיש בגדוד כגון: הנדסה, סיור, חילוץ, ועוד.
למיטב הבנתי כמות הטנקים ב-5 החטיבות, כפי שתארתי, לא הרבה יותר גדולה מכמות הטנקים בחטיבות הטנקים הסדירות כיום.
אבל את פלוגות רכבי הלחימה והארטילריה הגדודית צריך לבנות מהתחלה.
בנוסף ל-5 החטיבות הסדירות, צריך לצייד ולהכשיר 10 חטיבות מילואים ולהביא אותם לרמה דומה לפחות מבחינת הציוד לרמה של החטיבות הסדירות.