לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 01-04-2009, 08:44
צלמית המשתמש של עידו403
  משתמש זכר עידו403 מנהל עידו403 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.01.04
הודעות: 27,888
דיון: האם דרושה רפורמה במנגנון הדין המשמעתי בצה"ל?

אפתח בסיפור: תחילת שנת 2003, אני משרת כסמל טירונים בענף הכשרת הלוחם בשבטה. מתוקף תפקידי אני חתום על ציוד רב מול אפסנאות הענף- אוהלים, שקי שינה, מזרונים, מדים, קיטבגים של חיילים, וכו'.
יום אחד, נגד האפסנאות של הענף ניגש לאחד מחבריי הטובים, א', שהיה גם הוא סמל טירונים בענף, וטען שהוא חושד בו שהוא התעסק עם הקבלות (טפסי 1008) על הציוד שעליו הוא חתום- העלים קבלות מהאפסנאות, או אולי שינה מספרים.
אין לו הוכחה לכך, אבל מכיוון שבאפסנאות התגלו אי התאמות בין הקבלות לבין מה שנמצא שם בפועל, הוא חושד באותו סמל שהוא אחראי לזה. העובדה שהאפסנאות נוהלה בצורה חובבנית עד שערורייתית לא הזיה לאף אחד.
אותו סמל הכחיש את הטענות, אך זה לא עניין את נגד האפסנאות, שהגיש נגדו תלונה לסגן מפקד הענף- סרן (היום רס"ן) ח.א. הסרע"ן, מבלי לבדוק את הטענות לעומק, החליט לשפוט את א', סמל הטירונים, שכפר באישומים וגזר עליו 14 ימי ריתוק.

אני בטוח שלכל אחד ואחד מאיתנו יש דוגמאות נוספות.

השבוע פורסמה באתר גלובס כתבה על חייל שנגזרו עליו 28 ימי ריתוק, לאחר ש"ליכלך" על מפקדו בפייסבוק.
החייל נשפט בדין משמעתי, קצין השיפוט היה מפקד הגדוד שלו, הסעיף היה "התנהגות שאינה הולמת".
את דעתי על המקרה הבעתי בפורום סקופים וחדשות.

לדעתי המקרה הנ"ל מנציח את הבעייתיות שבדין המשמעתי בצה"ל:
  • השופט נגוע בניגודי עניינים, מתוקף תפקידו ביחידתו של אותו חייל- אם כמפקד הפלוגה, מפקד/סגן מפקד הגדוד, או אפילו מפקד/סגן מפקד החטיבה.
  • בחלק נכבד מהמקרים, הכרעת הדין (אשם/לא אשם) וגזר הדין ידועים למפקדי החייל עוד לפני שהחל הדיון הרשמי בעניינו. כולנו מכירים ואולי אף היינו שותפים לדילים כאלו ואחרים- "בוא נסגור על שבוע ריתוק, אני כבר אדאג להצמיד אותו לרס"ר בכל התקופה הזאת", "לדעתי (מ"פ אומר למג"ד), 28 ימי מעצר זה כבד מדי, אני צריך אותו כנהג נגמ"ש בתרגיל בעוד שבועיים וחצי. תן לו 14 יום בפנים".
  • לחייל לא ניתנת אפשרות להתכונן לדיון בעניינו. פשוט מודיעים לו להיות ליד המשרד/לשכה בעוד חצי שעה, מגולצ"ח ועם כומתה על הראש. אין לו זמן להביא עדים או הוכחות לטובתו, בחלק מהמקרים אפילו לא מאפשרים לו לנסות ולחפש כאלה.
  • מהו הרקע המשפטי של קציני השיפוט? לרוב מדובר בקורס קצר בנושא דין משמעתי- למי מותר לתת וכמה. מדובר בקצינים, הצעירים שבהם בני 23-24, חסרי כל רקע משפטי, שמערבים גורמים לא ענייניים בהחלטותיהם.
  • הענישה אינה בהתאם לעבירה וחומרתה, אלא בהתאם לקצין השיפוט ודרגתו. על אותה התעפצות בשמירה אתה יכול להישפט הן אצל המ"פ והן אצל המג"ד. ההבדל הוא שהמג"ד יכול להעניש אותך בצורה חמורה יותר.
  • כפי שהגדיר זאת אחד ממנהלי הפורום: איך ייתכן שבחלק נכבד מהמקרים, השופט, התובע, והתליין הם אותו אחד?
בקיצור: אין כאן כל הליך הוגן. אם ירצו להרשיע אותך בעבירה לכאורה, האפשרות שלך להתגונן כראוי שואפת לאפס, ובזמן שצחצחת את נעלייך, המ"פ והמג"ד שלך כבר סגרו ביניהם את העונש.

אז מה אני מציע בעצם?

לדעתי יש לשנות את המנגנון המכונה "דין משמעתי" בצה"ל. להוציא את סמכויות השיפוט מידיהם של מפקדי היחידות, ולהצמיד לכל מסגרת מרמת חטיבה (אגד/כנף/בא"ח וכו') ומעלה (נניח) קצין שעבר הכשרה משפטית- בוגר עתודה, או אפילו עורך דין עם רקע במשפט צבאי שיגוייס לקבע/מילואים. זה לא שחסרים עורכי דין בארץ, ובנוסף, אין יותר מדי חטיבות או מסגרות בגודל מקביל בצה"ל.
לאותו קצין תינתן האפשרות להתכונן לתיק שעליו לדון בו, כנ"ל לחייל המואשם בעבירה.
חשוב לציין שאותו קצין לא יהיה נתון בניגוד עניינים כלשהו- לא יסגרו איתו דילים על העונש, והכנסת החייל למעצר לא תפגע בתרגיל שאותו קצין אמור לצאת אליו יומיים אחר כך.
כמו כן, יש לשנות את מדיניות הענישה, קרי לקבוע רף מקסימלי של ענישה עבור כל עבירה, ולהחליט על העונש בהתאם לנסיבות- מקלות או מחמירות.
כך ניצור אחידות בענישה. כמובן שאני מתכוון לעבירות ה"קלות" והמוכרות, ולא לעבירות פליליות מובהקות, שהדיון בעניינן מתקיים בבי"ד צבאי.

יש שיגידו כי הדבר יסרבל את המערכת, שתסבול מסחבת ומאיטיות. אני חושב ניתן להתגבר על כך ע"י עיגון בפקודות- הדיון ייערך בתוך X ימים מזמן ביצוע העבירה/הגשת התלונה.
בנוסף, כך נפנה את מפקדי היחידות מהתעסקות מיותרת בבעיות משמעת, התעסקות אשר באה על חשבון משימות אחרות שהם צריכים לבצע. מדוע מג"ד צריך לפנות יום בשבועיים/חודש כדי לשפוט את כל החיילים שנרדמו בש"ג? אני בטוח שיש לו דברים הרבה יותר טובים לעשות...

בסופו של דבר, המטרה היא להפוך את ההליך להוגן יותר.

אשמח לשמוע את דעתכם- גולשי הפורום באשר אתם.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
לעולם אשא דגלך בגאווה


נערך לאחרונה ע"י עידו403 בתאריך 01-04-2009 בשעה 08:46.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 01-04-2009, 10:05
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.10.08
הודעות: 25,344
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "דיון: האם דרושה רפורמה במנגנון הדין המשמעתי בצה"ל?"

לשאלתך- כן, דרושה.
אבל יש לי בעיה עם ההצעה שלך.
עו"ד לכל חטיבה? נשמע כל כך מיותר ובזבזני, קצין שכזה עם תואר ביד עולה לא מעט, ולהצמיד אותו לכל חטיבה/אגד/טייסת וכו' יעלה לא מעט, והעלות גדולה מהתועלת לטעמי.
מה שכן- עניין חוסר ההתרעה המוקדמת באמת מוגזם, אם בשביל להביא עדים או עדויות או מסמכים. אני מאמין שיש פה פגיעה בזכויות של חייל. מצד שני- חייל יכול לסרב להישפט ואז לעלות לדרג רם יותר או לבי"ד.

עניין חשוב אחר שהעלית הוא סמכויות קצין השיפוט. על אותה עבירה ניתן להישפט אצל המ"פ או המג"ד, המג"ד בדרך כלל ישתמש במלוא העוצמה שיש לו. מסכים שיש צורך לקבוע רף ענישה לפי עבירה ולא השופט, כמו באזרחות.

אז רפורמה כן, אבל בסמכויות ולא בזהות השופט.

(סחבק נשפט בצבא על קשת רחבה של עבירות מסוגים שונים, ומכיוון שתמיד היה אשם קיבל את העונש בהכנעה)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 01-04-2009, 19:56
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
 
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי mikiller שמתחילה ב "תועלת אפסית ?"

מי שעבר על החוק אלו המפקדים שלך!
בלי לקרוא עדיין את כל האשכול, ואפילו את התגובה שלך לא סיימתי לקרוא (אין זמן...). אני מקווה שהגשת/אתה מגיש קבילה על המפקדים שהוציאו אותך למסע. לא בגלל השפיטה אלא בגלל שלאחר שבוע מעצר אתה כבר לא יכול להתאים לסרגל האימונם של שאר החיילים ואסור להוציא אותך למסע ביחד איתם.
רק כדי לסבר את האוזן לאלו שחושבים שאני מגזים בעניין, היה חייל שנפטר ממכת חום לאחר שהשתתף במסע עם חבריו לאחר שחזר ממעצר של 14 יום. בתחקיר נאמר בפירוש שלאחר המעצר הוא לא מתאים לסרגל המאמצים של שאר היחידה.
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #17  
ישן 02-04-2009, 04:04
  ilanb ilanb אינו מחובר  
אילן בן-נון. מומחה לקליעה וצליפה, מדריך ירי בכיר ומאמן קליעה ספורטיבית
 
חבר מתאריך: 17.03.05
הודעות: 1,902
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי mikiller שמתחילה ב "תועלת אפסית ?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי mikiller
המ'פ והמגדים עושים דילים על חשבון החיילים ..
אני בטירונות חזרתי ממעצר יום לפני מסע מכין כומתה .. רק כדי שיוכלו לבדוק שאני יושן כמו שצריך בלילה שלפני שזה חובה ..
הם עושים דילים !!!
חובה יצוג לחיילים יעלה כסף ? אז מה ?..
ורכב לכל מ'פ בן 23 לא עולה כסף ?..
וכל הרס"רים הדפרים שזה התפקיד הכי מיותר בצהל לא עולה כסף ?
אפשר להמשיך תרשימה והבזבוז כסף בצהל לא נסיים ..
מגיע יצוג לחיילים זה בזבוז חלילה שהמפקדים לא ידפקו מיזה .!
אני בעד..


כקצין שיודע את תרומתם של רסרי"ם טובים (יש כאלו שלא מעט מגדי"ם נסמכו עליהם)
אני מוחה !!!
_____________________________________
לא כל מה שאני רוצה לכתוב, אני יכול לכתוב.

לא כל מה שאני יכול לכתוב, אני רוצה לכתוב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #21  
ישן 01-04-2009, 12:29
  metooshelah metooshelah אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.06.03
הודעות: 17,611
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "דיון: האם דרושה רפורמה במנגנון הדין המשמעתי בצה"ל?"

לדעתי, הוספת קצין בתקן שהצעת זה רעיון טוב, אך לא מציאותי. אותו קצין יצטרך להסתובב בין X גדודים (ובל נשכח את המפח"ט) בכל פעם שירצו לשפוט חייל.

הדבר הנכון לעשות, הוא לעגן בפקודות מטכ"ל בצורה חזקה יותר את זכויות החייל בכל הנוגע לדמ"ש (הבאת עדים, הסבר ההליך) וכן החלת חוקי הראיות על הדמ"ש. בנוסף, יש לחלק לכל חייל פנקס, שיסביר בדיוק מהן זכויותיו בדמ"ש, ומי נגד מה, כדי שאנשים לא יגיעו למשפט, ישפטו על סעיף א, ויאשמו על סעיף אחר לחלוטין - מקרה אמיתי - שאילו החייל היה מודע לזכויותיו, היה יכול לדרוש ביטול העונש.

בנוסף, ישנה בעיה של תיאום עונשים, כפי שאמרת, ולכן באמת כדאי לקבוע רף עונשים, אחיד - ללא קשר לדרגת השופט. כלומר, שהעונשים יהיו קבועים, ללא אפשרות להוסיף עליהם - רק לגרוע, ואחידים לכל השופטים בדמ"ש. כך, מג"דים לא יוכלו לנצל את סמכותם לעונש כבר יותר, ולמ"פ לא יהיה אינטרס להכניס חייל למשפט שהוא יכול גם ככה לסגור אצלו בפלוגה - כי אין לו את האפשרות לתאם עונשים עם המג"ד. בנוסף, יש להגדיר בדיוק כל עבירה מהי - החל מעבירות משמעת וכלה ב"התנהגות בלתי הולמת", כדי שחיילים ידעו באמת על מה הם עומדים למשפט.

כמו כן, צריך לעגן רישום נכון ומדוייק של טופסי התלונה, בעיקר של סעיפיהם החדשים ושינתן עותק לעיון החייל מיד עם סיום המשפט, כדי שיוכל לבדוק שלא נפל פגם בטופס. ראיתי כבר משפטים שהשופט רשם מספר מילים, שלדעתו סיכמו את דברי הנאשם (מיותר לציין כי הקשר ביניהם רופף לחלוטין).

נערך לאחרונה ע"י metooshelah בתאריך 01-04-2009 בשעה 12:32.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #24  
ישן 01-04-2009, 19:16
  meijin meijin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.02.05
הודעות: 849
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "דיון: האם דרושה רפורמה במנגנון הדין המשמעתי בצה"ל?"

נושא כאוב.
בתור אחד שעבר כמה וכמה וכמה משפטים בצבא (חייל בעייתי, מודה), אני מסכים עם כל מילה, רק כמו שאמרו, אני לא חושב שהפתרון שהצעת יעזור.
מנסיוני האישי, הבעיה הכי גדולה היא דווקא זאת שהזכרת ממש בסוף, בכמה מילים - לחייל אין יכולת אמיתית לדון. מקרה אמיתי שלי, לדוג': נשפטתי אצל המ"פ בגין סירוב פקודה לאחד המ"מ. חלק מההתעקשות שלי היתה שסירבתי פקודה למ"פ עצמו, ולא למ"מ שהיה שליח שלו, ולכן סירבתי להישפט בפניו. למחרת, כשנשפטתי אצל המג"ד, הם איבדו את הטופס תלונה המקורי, ואילתרו משהו במקום, שבו לא היו כתובות טענותיי. כשנכנסתי למעצר ופניתי למב"ס המ"צ (סרן) בטענה שזה לא חוקי, התשובה היתה בערך "כל הבאסה לך". אגב, אין אפשרות לקבול על דברים כאלה, כי הנציבות לא מתעסקת עם נושאים משפטיים, ואסור לה.
אני חושב שפתרון פשוט הוא קודם כל להעביר שיעור על זכויות של חייל בדמ"ש בטירונות - מותר לחייל לדרוש דחיה אם הוא יוכל להביא ראויות (אם אני לא טועה זה אפילו חובה לדחות). דבר שני ופשוט אף הוא - שחלק מהטופס תלונה יהיה חתימה של החייל עליו, ובמידה והוא לא מסכים לחתום, כי עיוותו את דבריו וכד' - שזה יהיה כמו לסרב להישפט ויעבור לערכאה הבאה (למרות ששוב, אצלי למשל, המח"ט כנראה לא היה בעדי...)
אפשרות נוספת היא, שבמידה וחייל לא מסכים להישפט, הוא לא ישפט אצל מפקדו של מי ששפט אותו (מ"פ-מג"ד-מח"ט) אלא אצל מישהו חיצוני - אפילו מ"פ של פלוגה אחרת, או אפילו רצוי גדוד אחר.
הבעיה בצבא שהכול היררכי - מג"ד תמיד יחפה על מ"פ, גם אם הוא פישל, והחייל הוא זה שיסבול. וזה לא רק בזה.

אסף.
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #25  
ישן 01-04-2009, 20:14
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.05.05
הודעות: 2,908
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי meijin שמתחילה ב "נושא כאוב. בתור אחד שעבר כמה..."

אני מסכים עם רוח הדברים כאן- שבסוף בחיים כל העניין הוא חייל שנשפט בתוך המסגרת שבה הוא חי וימשיך לשרת עם השופט והמתלונן במגע ישיר ואישי.
אין לחייל כזה (בן 18 ועם נסיון חיים כמו שהיה לכם לפני שהגעתם להתחיל לכתוב כאן!) יכולת לעמוד מול מערכת היחסים ששופטת אותו.
אולי פה ושם לאיזה כוכב כן תהיה כזו יכולת, אך לדעתי למעט חריגים באופיים, החיילים הנורמאליים ימשיכו להיטחן.

וגם- מה תהיה המשמעות הרחבה המערכתית של דבר כזה על מערכת היחסים והמרות של המפקד בתוך מסגרתו אם ילקח ממנו כלי זה?
זה פתח לדיון פילוסופי סוציולוגי בלה-בלה וכו' אבל אני חושב שיש לו מקום מהותי.
_____________________________________
אם אתה מחזיק ביד ענף זית דק, כדאי מאוד שביד השנייה תהיה לך חרב חדה וגדולה.
(הפרשנות שלי לרעיון שמאחורי סיכת המ"מ)

"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #26  
ישן 01-04-2009, 20:41
  shlomz shlomz אינו מחובר  
מנהל פורום מילואים (במיל.)
 
חבר מתאריך: 21.08.06
הודעות: 4,003
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "דיון: האם דרושה רפורמה במנגנון הדין המשמעתי בצה"ל?"

בואו לא נשפוך את המים עם התינוק.

ראשית, חשוב להבהיר: דין משמעתי אינו הליך משפטי, אלא הליך פיקודי. כל הכוונה בדמ"ש היא מתן כלים משמעתיים בידי המפקדים, תוך בקרה ופיקוח עליהם (להזכירכם, פעם לא היה צורך במשפט ע"מ לרתק חייל למחנה - די היה ב"שבת שב").

העובדה שהתהליך "מתחזה" לדיון משפטי נועדה לכמה מטרות:
1) מתן תוקף יתר למעמד (דגל, כומתה וכל הטקס הם גם חלק מכך).
2) מתן לחייל אפשרות לסרב למשפט, להביא את דבריו בפני המפקד, לבקש מחילה וכיוב'.
3) קביעת סייגים וגבולות לענישת החיילים (לדוגמה, הרפורמה האחרונה שנועדה לצמצם את כמות הכלואים בבתי הכלא הצבאיים, בשל בעיות צפיפות).

נכון, יש מפקדים המנצלים סמכות זו לרעה. מצד שני, תמיד יהיו מפקדים שכאלה ולא נראה שהפתרון הוא שלילת כל סמכויות הפיקוד... באותה מידה ניתן לדרוש (ואכן יש הדורשים) את פירוק המחסומים בשטחים רק בגלל שיש כמה נבלות שפורקים תסכולים על פלסטינים.

מצד שני, כבר היום מצב המשמעת בצבא הוא נוראי. הבעיה, אם כבר, היא חסר במשפטים ובענישה ולא אינפלציה בהם. ה"רפורמה" המוצעת כאן משמעותה, בעצם, שלילת כל יכולת ענישה מהמפקדים (לאחר שסמכויות ענישה ללא משפט נשללו הלכה למעשה לפני כעשור וחצי). זה רעיון יפה, אבל מנסיוני אני יודע שלא כל חייל עושה את הנדרש ממנו רק כי המפקד אמר "בבקשה".
_____________________________________
על מג"דים אין שירים, רק כתובות בשירותים.

http://www.baking.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #28  
ישן 02-04-2009, 22:11
צלמית המשתמש של עידו403
  משתמש זכר עידו403 מנהל עידו403 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.01.04
הודעות: 27,888
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי shlomz שמתחילה ב "בואו לא נשפוך את המים עם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי shlomz
(להזכירכם, פעם לא היה צורך במשפט ע"מ לרתק חייל למחנה - די היה ב"שבת שב").

גם היום זה ככה- ביטול יציאה ללא משפט יכול להינתן ע"י מפקדי החייל באישור המ"פ.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי shlomz
העובדה שהתהליך "מתחזה" לדיון משפטי נועדה לכמה מטרות:
1) מתן תוקף יתר למעמד (דגל, כומתה וכל הטקס הם גם חלק מכך).
2) מתן לחייל אפשרות לסרב למשפט, להביא את דבריו בפני המפקד, לבקש מחילה וכיוב'.
3) קביעת סייגים וגבולות לענישת החיילים (לדוגמה, הרפורמה האחרונה שנועדה לצמצם את כמות הכלואים בבתי הכלא הצבאיים, בשל בעיות צפיפות).

אני לא ממש מסכים עם השורה הראשונה. לדעתי הליך שבו ננקטים צעדים משמעתיים נגד חיילים, על סמך סעיפים שונים מחוק השיפוט הצבאי, אינו "מתחזה" לדיון משפטי, אלא מהווה דיון משפטי.
כמו האמרה ההיא באנגלית: "אם זה מגעגע כמו ברווז, הולך כמו ברווז, נראה כמו ברווז, הרי שזה ברווז גם אם לא נאמר כך במפורש".
נעשה כאן שימוש בסעיפים מהחש"צ, ישנה טקסיות מסוימת- נהלים, הצדעות, הופעה, תגובה לאישומים, מתן אפשרות לתגובת הנאשם וכו'. כמו כן, אתם מדמיינים הליך מתחזה שמשליך אנשים לכלא?
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
לעולם אשא דגלך בגאווה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #29  
ישן 02-04-2009, 22:03
צלמית המשתמש של עידו403
  משתמש זכר עידו403 מנהל עידו403 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.01.04
הודעות: 27,888
מי כאן נשפט פעם על אובדן טופס 1004 (שלא הוא איבד) כדי לקבל אחד חדש? אני...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "דיון: האם דרושה רפורמה במנגנון הדין המשמעתי בצה"ל?"

כאשר עברתי מהגדוד לשבטה, גיליתי לחרדתי כי טופס ה-1004 שלי אבד. 1004 למי שלא מכיר הוא הטופס שעליו חתם כל אחד מאיתנו כאשר קיבלנו את ציוד ה-א' בבקו"ם. הטופס מלווה אותנו מיום הגיוס ועד יום השיחרור מצה"ל, כולל בטפסי טיולים למיניהם.
לא אני איבדתי את הטופס, הוא בכלל נמצא באפסנאות היחידה כל עוד אני משרת בה. מישהו באפסנאות הגדוד איבד את הטופס, ועכשיו אין לי.
מה עושים?
המ"פ שלי הסביר לי שכדי לקבל טופס 1004 חדש, אני צריך להישפט על אובדן הישן. "אבל לא איבדתי אותו", ניסיתי להסביר לו. הטופס הרי נמצא באפסנאות. "אין מה לעשות" אמר המ"פ, "אל תדאג, אני אוציא אותך זכאי וכך תוכל לקבל 1004 חדש".
אז אכן נשפטתי, ובאמת יצאתי זכאי, ועם טופס התלונה ניגשתי לאפסנאות שבטה וקיבלתי 1004 חדש.

לאן אני בעצם חותר?

מדוע אני צריך להישפט על אובדן 1004 כדי לקבל טופס חדש, כאשר ברור לכולם שלא אני איבדתי אותו? מדוע צריך "לעלות למשפט" על דבר כזה, וזהו התנאי היחיד לקבלת טופס אחר? ככה התווספה לה עוד שורה בגיליון ההתנהגות שלי העמוס ממילא (מרוב מת"שים ושאר משפטים, היו לי שני גליונות התנהגות, באמת !!!).
אני בטוח שיש עוד דוגמאות לנהלים מוזרים ואף הזויים הקשורים לדמ"ש.

כפי שאני רואה את זה, יש לבצע רפורמה בנושא. צודקים החברים שהגיבו מעליי- אין מדובר במשהו פשוט שיכול להתבצע מהיום למחר. יתכן והמנגנון אשר הצעתי עלול להביא לסירבול (על אף שאני לא חושב כך- במקום שהחיילים יגיעו לקצין השיפוט, הוא יגיע לגדוד אחת לשבוע/שבועיים).
עדיין, מדובר בבעיה כאובה שיש למצוא לה פיתרון.
אני מקווה שהאנשים המתאימים קוראים את האשכול הזה וחושבים לעצמם- האם יש ממש בטענות שהועלו כאן? האם יש דרך לשפר את המנגנון?
אם האשכול הזה יצליח לשפר את המצב במשהו, קטן ככל שיהיה, אני השגנו את המטרה.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
לעולם אשא דגלך בגאווה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #32  
ישן 03-04-2009, 12:02
  eshely77 eshely77 אינו מחובר  
מנהל פורום סטודנטים
 
חבר מתאריך: 03.09.08
הודעות: 5,043
דין משמעתי הוא כלי מצויין
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "דיון: האם דרושה רפורמה במנגנון הדין המשמעתי בצה"ל?"

צבא הוא לא מקום הוגן ולא מקום של צדק.
המשמעת היא הכלי בסיסי ביותר לעבודת הצבא.
הסיבה שבחור בן 18 עושה מה שאומר לו המפקד, המבוגר ממנו בשנה, היא תוצר של שליטת המפקד בצרכים הבסיסיים שלו.
אוכל שינה וחופש.
יש דברים שהעונש עליהם הוא ברור, (שבירת שמירה, פאקים בטיחותיים וכדומה)
ויש מקומות בהם הענישה נתונה יותר לשיקול דעתו של המפקד, אין צורך לחפש צדק הכח להענישי חייב להישאר בידיו של הפיקוד הזוטר (רמת הפלוגה).
הדין המשמעתי, בסך הכל מפקיע את הזכות להעניש מידיו של הסמל או המ"מ ומעביר אותו למ"פ או צפונה מזה.
בישיבות סגל של יום ה' הודענו למ"פ מי יעלה למשפט ובד"כ ידענו מה יהיה העונש. (בד"כ ריתוק של שבת)
שלא כמו בענישה באזרחות הכאב על 21 יום ריתוק, (חוויתי במהלך השירות) הוא מקומי וקצר.
אין שום צורך לרדוף אחרי צדק, אני מוכן שפעם בכמה זמן חייל יענש שלא בצדק ובלבד לשמור על הכלים הבונים משמעת וציות בצבא .

אני כבר מדמיין, איך חייל יתפס שובר שמירה, ובשלב הטיעונים לעונש הוא יביא חוו"ד מפסיכולוג שיוכיח שבגלל שאמא שלו לא אהבה אותו מספיק הוא היה מוכרח להירדם בעמדה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #37  
ישן 03-04-2009, 14:28
צלמית המשתמש של NehemiaG
  NehemiaG NehemiaG אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 17.03.07
הודעות: 11,647
דמ"ש נועד לאפשר למפקד לשמור על המשמעת ביחידתו.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי עידו403 שמתחילה ב "דיון: האם דרושה רפורמה במנגנון הדין המשמעתי בצה"ל?"

דמ"ש, מטבעו, הוא לא כל כך הוגן.

אבל הרעיון הוא לא להיות צודק או הוגן או נחמד. הרעיון הוא שלפקד יהיה כלי שבאמצעותו הוא יוכל לשמור על המשמעת אצל חייליו.
הוא יודע את ההיסטוריה של החייל, הוא מכיר את העבר, הוא מכיר את תגובותיו הצפויות.

צריך לעשות פיקוח הדוק על כך שפקודות הדמ"ש מבוצעות כמו שצריך, בשביל זה בהחלט ראוי למנות קצינים ייעודיים. אסור להוציא את הכלי הזה מידי המפקדים. התחליף היחיד הוא חלופות משפט כמו מניעת חופשה וכדומה, והכלי הזה גם היום מנוצל לרעה יותר מדי.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:52

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר