לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 30-08-2006, 15:11
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
 
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,667
מידע כטב"ם רפואי - אספקת ציוד רפואי וחילוץ פצועים מהשטח ללא טייס

יש כאן אנשים שאוהבים לדקלם את המנטרה של "לחשוב מחוץ לקופסה". במיוחד בשבילם, וגם בשביל האחרים, הריני להביא לידיעתכם קול קורא שהוצא על ידי משרד ההגנה האמריקני בנושא אספקת ציוד רפואי מתקדם לחובשים בשטח בתנאי קרב.

הפרטים המלאים כאן:

http://www.dodtechmatch.com/DOD/Opp...px?id=OSD06-UM8

תמצית:

The purpose of this topic is to design, develop and demonstrate enabling technologies for delivery of medical supplies and Life Support for Trauma and Transport (LSTAT) systems by Unmanned Aerial Vehicles (UAVs) to combat medics for treatment, stabilization and subsequent evacuation of combat casualties from hostile situations. The key research foci of this SBIR topic are advanced technologies for 1) autonomous UAV take-off, landing, and navigation in urban and wooded terrain, and for 2) collaboration and coordination between human combat medics and UAV team members to effect safe and timely delivery of medical supplies and LSTAT systems so that appropriate first responder care and evacuation can be performed by combat medics during the so called “golden hour” of combat casualty care.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 30-08-2006, 16:14
  YGH YGH אינו מחובר  
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל
 
חבר מתאריך: 16.02.04
הודעות: 5,564
נשמע לי רעיון מצויין.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "כטב"ם רפואי - אספקת ציוד רפואי וחילוץ פצועים מהשטח ללא טייס"

ובניגוד לפגזי אספקה, הוא גם יהיה מדוייק וגם לא יישבר כל משלוח שני.
מצד שני, אפשר יהיה להפיל אותו - אבל אם הוא יהיה זול מספיק ונפוץ מספיק, זה יהיה פחות חשוב.
_____________________________________
"במידה רבה, הודות למאמרי הארץ הוקמה ממשלת הליכוד הלאומי ונתמנה משה דיין כשר הבטחון. הארץ דרש תגובה צבאית על האיום המצרי שבועיים לפני המלחמה, ואף דרש את תפיסת הרמה הסורית ימים אחדים לפני הפעולה".
(הארץ מפרסם את עצמו, 22 ביוני 1967)


המדריך לשביל ישראל, מאת יגיל הנקין ויעקב סער. מהדורה רביעית, 2020
גלריית התמונות שלי

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 22-09-2006, 15:34
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
 
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,667
אספקת ציוד רפואי ופינוי אווירי על ידי כלי טיס בלתי מאויש
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "כטב"ם רפואי - אספקת ציוד רפואי וחילוץ פצועים מהשטח ללא טייס"

הרי קטעים ממאמר שיוצג ככל הנראה בכנס הלאומי לרפואה תעופתית שיערך בינואר הקרוב.

מחשבות בעקבות המערכה בלבנון:

אספקת ציוד רפואי ופינוי אווירי על ידי כלי טיס בלתי מאויש



ד"ר ערן שנקר[1], טל ענבר[2]



"וְאִישׁ, מָשַׁךְ בַּקֶּשֶׁת לְתֻמּוֹ, וַיַּכֶּה אֶת-מֶלֶךְ יִשְׂרָאֵל,

בֵּין הַדְּבָקִים וּבֵין הַשִּׁרְיָן; וַיֹּאמֶר לְרַכָּבוֹ, הֲפֹךְ יָדְךָ

וְהוֹצִיאֵנִי מִן הַמַּחֲנֶה כִּי הָחֳלֵיתִי..."מלכים א ,כ"ב.



מבוא

פינוי פצועים משדה הקרב הינו ערך מקודש בצה"ל. בכל מלחמות ישראל חיילים ומפקדים הקריבו את חייהם כדי לעמוד במורשת של "לא משאירים פצוע בשדה הקרב". ברם, הקרבות בלבנון ביולי-אוגוסט 2006 הציבו בפני מפקדים פעם נוספת אתגרים כבדי משקל בכל הקשור לפינוי נפגעים במהלך הקרב, כמו גם דילמות. אחת מהן היא: השהיית פצועים לעומת סיכון צוותי החילוץ. מאמר זה מציע פתרון טכנולוגי במצבים ייחודיים של פינוי פצועים קשים במיוחד משדה הקרב, תוך ניצול היכולות של ישראל בטכנולוגיות כלי טייס בלתי מאוישים (כטב”מים) ופיתוחים במכשור רפואי ואמצעי רפואה חדשניים שישראל מובילה בהם בעולם. הפתרון המוצע לאספקת ציוד רפואי ופינוי אווירי למתארים צבאיים ואזרחיים תחת אש הינו: מרל"ט – מסוק רפואי ללא טייס.



ב-17 באפריל 1948 כתברופא צעיר בצפון - ד"רבורנשטיןמכתבלד"רשיבא, אז ראש שירותי הרפואה ב"הגנה" ומי שהקים בהמשך את חיל הרפואה בצה"ל, בו הוא מתריע על מחסורחמורבתרופות, דם, תמיסתמימלח ודרכי פינוי נאותות. למחרת היום נכבשהטבריה ופצועים רבים זרמו למרפאתו. לאחר טיפול ראשוני הכין הרופא את הפצועים הקשים לקראת פינוי אווירי במנחת הסמוך. לא חלף זמן רב ומטוספייפרקטן -'פרימוס'-נחת עלהמסלול. הרופאניגשלטייסה"פרימוס", ושאלאותומתייגיעמטוסהפינוי. טייסה"פרימוס" ענה: " אני מטוסהפינוי". מקבוצת הפצועים הקשים שהמתינו לפינוי נאלץד"רבורנשטיןלבחורפצועאחד וגם רגלו של זה בלטהמגוף המטוסבמהלך הטיסה.



מאז מערך הפינוי בחיל הרפואה ויחידות הפינוי המוטס של חיל האוויר עברו מהפכה. יחד עם זאת לרופא בשטח, גם במלחמת לבנון השניה, נותרו לעיתים קשיים דומים: מחסורחמורבתרופות, דם,תמיסתמימלח ודרכי פינוי נאותות.

לחיל הרפואה מטרות רבות בשגרה ומלחמה, אך העיקרית שבהן היא קיום היכולת להצלת מירב הפצועים והנפגעים בשדה קרב, על ידי שיפור היכולת המקצועית לטיפול בפצועים ופיתוח והטמעת טכנולוגיות מתקדמות לטיפול ופינוי נפגעים .בתחקירים לאחר המערכה האחרונה בלבנון,טענו טייסים בכירים בפני מפקדי חיל, שהחששות מהפלת מסוק עלו בחיי אדם. לדעת חלק מטייסי הפינוי פצועים מתו בשטח בגלל שלא נתנו להם תמיד אישור לבצע את הפינוי. אחת מהטכנולוגיות שיש אלי הצורך לבחון היא: כלי טייס בלתי מאויש רפואי לצרכים של אספקה רפואית ולפינוי נפגעים במתארים צבאיים. יחד עם זאת כלי שכזה עשוי להעניק מענה יעיל גם במתארים אזרחיים ואף עירוניים רבים.



סיקור בזמן אמת ממבט הציפור



מלחמת לבנון - II הייתה גם מעין "מלחמת ריאליטי" בשידור חי. לא רק מפקדי הקרבות יכלו לראות את מהלך הקרב ותוצאותיו על מסכי הפלסמה אלא גם האזרח הפשוט, בבית ובזמן אמת. מספיק היה לשבת על כוס תה קר ואבטיח מול הטלוויזיה ולצפות על גבי המסך בקטיושה עפה לאוויר, לשמוע לאחר מספר שניות אזעקה מהדהדת, בשעה שהשידור עובר לכתב בחיפה וברקע ניתן לראות את הנפילות, צילומי תקריב, את הנפגעים. לעיתים עוד באותו שידור חי ניתן היה לראות מספר "פרימים" מעדשת מצלמת הכטב”מ, המזהה את מקום השיגור, מפנה כלי אווירי לחיסול היעד ומתאמת טיל אוויר קרקע ליירט את המטרה. אף מלחמה לא הייתה כל כך מסוקרת בזמן אמת. זאת, גם הודות ליכולות המוכחות של עשרות כטב"מים שהופעלו במלחמה.



יש ללמוד לחיות עם מציאותזו , שבשעה שמניחים החובשים חוסם עורקים על רגלו של מפקד טנק או מפעיל מערכת בסטי"ל, יוצא מנהיג האויב בשידור וצילומים של הנפגעים. אנו חיים באלף השלישי עם מאות ערוצי כבלים, תקשורת סלולרית דור שלישי ורשתות אינטרנט חופשי בכל פינה. הזמינות למידע תלויה כבר לא בקצב האירועים או שחרור שבבי מידע מהצנזור הצבאי, אלא במהירות ההקלדה על מקש המחשב, הכפתור על השלט הטלוויזיה או הלחצן בטלפון הסלולרי, שגם הוא בעצמו נהפך, עם מצלמת הדיגיטלית שבו וה"דור השלישי", לתחנת שידור טלוויזיונית לכל דבר ועניין. קידמה זו מקשה לעיתים על רובנו להבין מדוע "לריבונו של עולם" לא עוברים כבר בשידור חי לחדר המיון רמב"ם לדיווח ראשוני על מספר הנפגעים ומצבם. זאת בשעה שעדין הצוות הרפואי משלים רק את ההערכה הראשונית לחומרת הפגיעה והחובש עם הרופא משקיעים עדין בייצוב הנפגעים. כל זאת קורה לעיתים עוד לפני שהרמה הממונה החלה בתכנון משימת פינוי הנפגעים. ככל הנראה משהו השתנה בנו. כמו שאין לנו סבלנות להמתין מעל שלוש שניות עד שמתחלף עמוד אינטרנט בטכנולוגית הפס הרחב, כך אנו לא מוכנים לסבול את המחשבה שפצוע מוטל שלוש שעות בשטח האויב ממתין להפוגה מתאימה עד לפינוי המיוחל.



מדיניות פינוי פצועים משדה הקרב נשענת על יכולות ואמצעים שפותחו במיוחד למנוע עיכוב מיותר. אמצעי מרכזי לכך היא יחידת החילוץ והפינוי האווירי המוטס של חיל האוויר 669. במלחמת לבנון השניה, תוך חירוף נפש וסיכון רב, הצליחו לוחמי יחידות החילוץ המוטס במילוי מאות משימות חילוץ פצועים. חיל האוויר חילץ מעל ל- 300 חיילי צה"ל שפונו דרך האויר והועברו לטיפול רפואי בבית חולים מתאים. מסיכום ראשוני עולה שלא חלה הידרדרות במצב הנפגעים במהלך הטיסה. כמו כן, למרות הסכנה הגדולה של הפלת המסוקים על ידי טילים, למרות מספר פגיעות בכלי הטייס לא נפל אף כלי טייס במשימות הפינוי והחילוץ של חיל האוויר לאורך כל המלחמה.



מאידך, היו מקרים בהם פינוי פצועים התעכב בשל מגבלות שהעלו בכל פעם מחדש את הדילמה המוכרת של השהיית פינוי נפגעים קשים, העלולה לסכן את חייהם, אל מול סיכון חיי צוות אויר מוטס הפועל בעת קרב. דילמה מוכרת שקיימת בכל מלחמות ישראל. בפרקי זמן שונים של מהלך הקרב לא תמיד ניתן היה לחלץ פצועים לאחור, בדרך כלל מסיבות מבצעיות. לעיתים אישור וביצוע משימת חילוץ בשעת הקרב עלולה לסכן לא רק את הנפגעים, אלא את שאר חיילי הכוח הלוחם.



באם ניתן היה להעמיד לרשות מפקדים בכירים אפשרות- פינוי נוספת, המפחיתה משמעותית סיכון חיי צוות חילוץ אווירי, ניתן היה אולי "לחלץ" את הדילמה הנ"ל באופן מבצעי תוך הבאה לידי ביטוי יכולות חיל אויר לסיוע כוחות חיל הרפואה בעת קרב. אפשרות כזו, המוצגת כאן לראשונה, הנה שימוש בכלי תעופה בלתי מאויש (כטב"מ) למטרות רפואיות.


[1] ד"ר ערן שנקר עומד בראש המרכז הלאומי למחקר רפואת חלל ותעופה במכון פישר למחקר אסטרטגי אוויר וחלל


[2] טל ענבר הוא חוקר בכיר במרכז לחקר החלל והכטב"ם של מכון פישר למחקר אסטרטגי אוויר וחלל

נערך לאחרונה ע"י יוסיפון בתאריך 16-11-2007 בשעה 14:02.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #8  
ישן 22-09-2006, 15:35
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
 
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,667
איפיונים טכניים למסוק רפואי ללא טיס
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "אספקת ציוד רפואי ופינוי אווירי על ידי כלי טיס בלתי מאויש"

אפיונים טכניים למערכת מרל"ט

הבנת הצרכים הרפואיים של פינוי תחת אש, מגבלות כלי הטייס והטיסה ואפיון נקודות הקיצון שמערכת כזו אמורה לפעול בהם, הנם שלבים אנליטיים הכרחיים בגישה מקצועית לאתגר הפיתוח. כל זאת, תוך למידת הרקע הרפואי הרלוונטי, מערך הטיפול והפינוי הקרקעי של חיל הרפואה והפינוי המוטס בחיל האוויר.



להלן נשרטט בקווים כללים מערכת האמורה להעניק מענה המתאים לצרכים הצבאיים והאזרחיים של מדינת ישראל בעתיד. אנו מבקשים להדגיש שאין בתיאור המערכת, כפי שיובא להלן, כדי לקבוע שמה שקיים כיום אינו טוב או מספיק, ואין בהגדרה ראשונית זו של המערכת לפסול פתרונות אחרים, אולי טובים יותר.



במקום להמציא את הגלגל, בחרנו להסתמך על מוצרים קיימים בשוק הצבאי-בטחוני בארץ (ובעולם) ולהציע חדשנות והתאמה לצרכים הייחודים כדי לעמוד באתגר שתואר במבוא למאמר זה. כן שקדנו על התאמת המפרט הכללי לקריטריונים שפרסם ממש ערב הפסקת האש במלחמת לבנון השנייה הצבא האמריקאי, בקול קורא שהוציא לאור קריטריונים שמבוססים על צרכים של מערך הרפואה האמריקאי בעיראק ואפגניסטן.



חשוב להדגיש שמערכת מרל"ט לא באה במקום מערך הפינוי בהיטס. היא יכולה להוות כלי נוסף במקרים שאין חלופה טובה ובטוחה יותר בחילוץ נפגעים וכאשר משמעות השהיית הנפגע והישרדותו נמוכה יותר מהסיכוי שינצל בעת טיסת פינוי קצרה בשטח אש על ידי המרל”ט בדרך לנקודת איסוף פצועים ומשם באמצעי אחר לבית חולים בעורף.



כמו כל פרוייקט הנדסי עתידני יש לחלק גם את אפיון המסוק הרפואי ללא טייס (מרל"ט) לאספקת ציוד רפואי ופינוי אווירי

ל"חבילות עבודה". להלן שבע חבילות פיתוח מוגדרות אליהן נתייחס בקווים כללים:



  • מרל”ט – כלי הטייס עצמו לאספקת צר"פ ופינוי אווירי
  • מנפנ"ט - מערכת ניידת לפינוי נפגע טראומה
  • מערכת לניטור וטיפול נפגע טראומה- מותאמת למנפנ"ט
  • מינשא לצר"פ - מותאם למנפנ"ט
  • מחסנית לציוד מתקלה - למנפנ"ט
  • מערכת שינוע ניידת - אוטומטית ונשלטת למנפנ"ט
  • יחידת הפעלה ובקרה - דואלית לטייס ורופא

1. מרל”ט ישראלי לאספקת צר"פ ופינוי אווירי

אין בכוונת המחברים לפרט ולקבוע מפרט מדויק של הכלי המוצע, אם כי ניתן לפחות לעלות אפשרות יישומית אחת בהתאם לצרכים שמדינת ישראל עלולה להידרש לתת להם פתרונות בעתיד בשדה הקרב והעורף: המרל"ט המוצע אמור להיות מסוגל לשאת שלוש מערכות ניידות לפינוי נפגעי טראומה (מנפנ"ט). שלושה פצועים בטיסה אחת משדה הקרב אל העורף הנו בעינינו מספר מינימום.



כל אחת מיחידות הניידות לפינוי נפגעי טראומה המנפ"ט תהא עצמאית ובעזרת מערכת הניטור וטיפול הניידת היא תהווה מערכת תומכת חיים. בשל הצורך למערכת הממריאה ונוחתת אנכית, עם חתימה אקוסטית מזערית, הנחת הבסיס שהכלי יהיה בעל כנף סובבת. הצורך להמריא משטחים אורבאניים או מיוערים, פוסל לדעתנו את האפשרות לעשות שימוש בכלים אחרים דוגמת ג'ירוקופטר, באקאי (טרקטורון מעופף) או מטוס בעל כנף קבועה. פיתוח אפשרי של כלי טייס בעל רוטורים משורוולים דוגמת Sky Car אפשרי, אולם להערכתנו טכנולוגיה זו אינה בשלה ואין ביכולתה לתת פתרון הולם תוך פרק זמן קצר.



על המסוק להיות המסוגל לרחף במהירות אפס ולשייט עד מהירות 150 קשר, להגיע לתקרת שיוט של לפחות 10 אלפים רגל, למשך חמש שעות. ייתכן שיש לשלב בו תאי דלק חשמליים בנוסף למנוע הקונבנציונלי. על המסוק להיות בנוי מחומרים מורכבים תעופתיים קלים במיוחד, שיאפשרו הטסת מטען רב ככל הניתן ( כאמור, לפחות שלושה נפגעים על ציודם) - ובסה"כ 360 ק"ג.



הכלי יהיה בעל פרופיל נמוך כמה שניתן ומערכת גלשנים גמישים מתקדמים בעלי יכולת בלימת זעזועים טובה. זאת במטרה להפחית כמה שניתן תזוזות מיותרות במצב של פינוי נפגעי גב ועמוד שידרה צווארי. הכלי יהיה מצויד במערכות של ניווט עצמאי אוטונומי במידת הניתן, מערכות אופטיות מתקדמות שיקלו על הנחיתה באזור בנוי בשטח נחיתה מינימאלי. יותקנו בו ערוצי תקשורת נתונים לטייס מפעיל ביחידת ההפעלה, והרופא היושב לצידו, כולל תקשורת לוויינית חסינת שיבוש בפס רחב. כמו כן יותקנו מערכות קול ווידאו ( 360 מעלות) מעל כל נפגע. בקרה ויזואלית כזו תאפשר לרופא לבצע את הטיפול תוך מעקב לא רק אחר מדדי החיים, אלא גם תמונה כללית של הנפגע ויצירת קשר דו כיווני עם הנפגע במידת הניתן והצורך.



יש להקפיד שמערכות תומכי החיים במרל"ט תהיינה מודולאריות ולא תלויות אחת בשנייה, באופן שמתקן העגינה שלהן לכלי יתאים מצד אחד למרל"ט ומצד שני לאלונקה הצה"לית הסטנדרטית. בצורה זו ניתן יהיה לשדרג את המכשור הרפואי המשתנה לעיתים תכופות בהתאם לצרכים. למכשור הניטור תהא אפשרות של אספקת מתח חשמל ממתקן העגינה אך בשעת הצורך גם לפעול עצמאית בצורה ניידת. את הציוד המתכלה בין פינוי לפינוי יש לתכנן ביחידת זיווד חדשה - כמחסנית הניתנת לשליפה מהירה לאחר הורדת הנפגעים, וטעינתה בחדשה לקראת הפינוי הבא. גם מתקן גלגלים חדש יכול לסייע במתאר צבאי ולהיות שמיש גם ביישומיים רפואיים אחרים בבית החולים.

בשל אופי הפעילות הייחודית של הובלת נפגעים, יש לצייד את המל"ט במיטב האמצעים הקיימים ומפותחים כעת נגד האיומים השונים בהם הוא עלול להיתקל בעת הפינוי. אם זה ירי מנשק קל ועד טילים נגד טנקים וטילים נגד מטוסים. פיתוח של הגנה פסיבית והגנה אקטיבית חדשה קלה, בטוחה ומופעלת בצורה אוטומטית ברגע שמתקבלת התראה על איום מוחשי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 24-09-2006, 22:45
  YGH YGH אינו מחובר  
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל
 
חבר מתאריך: 16.02.04
הודעות: 5,564
הרעיון בכללותו נראה לי,
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "איפיונים טכניים למסוק רפואי ללא טיס"

אבל יש כמה דברים שאני מתקשה להבין.
1. האם הדרישה לגובה טיסה של עד 10,000 רגל נועדה לפינוי בשטח גבוה, או שיש תועלת בטיסה גבוהה עבור המל"ט?
2. פגיעות. משהו עם שלוש אלונקות\מנפנ"טים יהיה יחסית גדול, איטי, ועם יכולת תמרון מוגבלת עוד יותר כיוון שהמפעיל יהיה רחוק מהשטח. האם הוא לא יהיה גדול ופגיע לפחות כמו, נניח, סייפן? והאם הגנה נגד קליעים לא תוסיף למשקל ולצרות?
3. האם זה יהיה בהכרח יעיל יותר, עם כל מה שמעמיסים עליו, ממסוק מאוייש קטן או אפילו (אם זה יואיל סוף-סוף להיות מוצלח) טילט-רוטור מאוייש ומהיר הרבה יותר?
_____________________________________
"במידה רבה, הודות למאמרי הארץ הוקמה ממשלת הליכוד הלאומי ונתמנה משה דיין כשר הבטחון. הארץ דרש תגובה צבאית על האיום המצרי שבועיים לפני המלחמה, ואף דרש את תפיסת הרמה הסורית ימים אחדים לפני הפעולה".
(הארץ מפרסם את עצמו, 22 ביוני 1967)


המדריך לשביל ישראל, מאת יגיל הנקין ויעקב סער. מהדורה רביעית, 2020
גלריית התמונות שלי

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 22-09-2006, 15:36
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
 
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,667
מערכת ניידת לפינוי נפגע טראומה (מנפנ"ט)
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "אספקת ציוד רפואי ופינוי אווירי על ידי כלי טיס בלתי מאויש"

כיום הנפגע שוכב בשדה הקרב על אלונקה מתקפלת. פתרון טוב, נייד, קל ושימושי להפליא. יחד עם זאת אלונקה לבד לא נותנת את מכלול הצרכים הרפואיים שלהם נפגע טראומה קשה העשוי להיות זקוק להם בשעה הראשונה לפגיעתו. צבא ארה"ב לפני מספר שנים תכנן מערכות תמיכה להעברת נפגעי טראומה. מערכות הדומות בתפיסת הפעולה לתחנת עגינה של מחשב נייד, אך נראות כאינקובטור עתידני למשימות חלל. יותר דומה למיטת אסטרונאוט ב"אודסיה 2001" מאשר מערכת פינוי. המערכות מעניקות את רוב הצרכים הקיומיים של הנפגע. אם במתן חמצן, נוזלים, דם, ואף מערכת שאיבת הפרשות חשמלית, תוך שמירת חום הגוף הנדרש.מערכות כאלה מבצעיות מזה תקופה במערך ברפואי הלוחם של ארה"ב ומכונות - Life Support for Trauma and Transport (LSTATTM). בדגמים המתאימים לשטח אלמנט ההישרדות והתאמה לצורכי שדה הקרב הובילו לפיתוח דגם מתקדם המכונה : Combat Support for Trauma and Transport (CSTATTM). התמונות שלהלן מדגימות מערכות אלה.

יחד עם זאת עדין נושא המשקל הוא גורם מגביל ויתר על כן ישנן טכנולוגיות חדשות לניטור, שלא יושמו במערכות הקודמות. במסגרת הפיתוח הכולל של המרל"ט, יהיה צורך להגדיר ולפתח מחדש מערכות ניידות לפינוי נפגע טראומה (מנפנ"ט). מערכות שיתאימו גם לצרכים הייחודים של ישראל ולמתארים צפויים בעימותים הבאים ולא רק למגבלות משקל וניידות של הכלי התעופתי.


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י טל ענבר בתאריך 22-09-2006 בשעה 15:44.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #14  
ישן 22-09-2006, 15:37
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
 
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,667
מערכת ניידת לניטור וטיפול נפגע טראומה מותאמת למנפנ"ט
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "אספקת ציוד רפואי ופינוי אווירי על ידי כלי טיס בלתי מאויש"

המנפנ"ט משמש כמתקן עגינה לאלונקה וכולל את כל הציוד המתכלה בין פינוי לפינוי. אולם בנוסף יש לתכנן ולייצר מכשיר לניטור חמשת הפרמטרים החשובים ביותר בטראומה, שהם מדדי החיים: דופק, אחוז חמצון רווי בדם, פעילות חשמלית של הלב, לחץ דם (סיסטולי ודיאסטולי) ומד טמפרטורה. כל אלה משולבים במכשיר אחד קומפקטי קשיח הפועל על סוללות נטענות שיכול לשמש את הרופא בשטח. יתר על כן על הציוד הרפואי להתחבר בקלות למנפנ"ט ולאפשר לא רק ניטור רפואי, אלא גם טיפול. זאת באמצעות מכשיר הנשמה זעיר שמפותח כעת בחיל הרפואה, מכשיר לשאיבת הפרשות, מערכת לבקרת מתן נוזלים תוך ורידית, עירוי דם ומתן תרופות דרך הוריד ובצינור ההנשמה. כל אלה כחלק ממכשיר הניטור וטיפול הנייד. מכשיר זה צריך להיות בעל יחידת תקשורת לשליטה ובקרה מרחוק על ידי רופא מטפל בטל-רפואה מעמדת בקרת המרל”ט.

מינשא לצר"פ מותאם למנפנ"ט

במתווה הכללי המוצע, בשעה שמגיע המרל”ט ובו שלושה מנפנ"טים לאזור הפינוי הוא מסוגל להביא איתו ציוד רפואי רב כאספקה. זאת ניתן לבצע בעזרת מינשא ייחודי לצר"פ המותאם למבנה וגודל של המנפנ"ט עם כיסוי רשת המתאים למשלוחי ציוד רפואי שכזה. בעתיד ניתן להסב אותו להובלת דלק, ציוד לוגיסטי נוסף ואף להובלת לוחמים למשימות מיוחדות.



5. מחסנית מנפנ"ט

על מנת לפשט את התהליך, ליעל ולחסוך בזמן בין החזרה לשירות של מנפנ"ט בין פינוי לפינוי. יש תכנן זיווד ייחודי בצורה של "מחסנית" אותה ניתן להטעין בערכות נוזלים מסוגים שונים המתאימים לאלו שחיל הרפואה משתמש כיום, במידת הצורך גם בארבע מנות דם הניתנות לחימום, בלון חמצן המספיק לאספקה סדירה לאורך כל הפינוי, תרופות מסוגים שונים ומיכל להפשרות. כל אלו יחלפו בצורה קלה של שליפה וטעינה של המחסנית הייחודית לצר"פ מתקלה בין פינוי לפינוי לפי הצורך.




6. מערכת ניידת אוטומטית ונשלטת לשינוע מנפנ"ט

למנפנ"ט אין גלגלים ובמתארים מסוימים גם בשטח וגם בבית החולים יש יתרון רב אם ניתן לחבר אליו מערכת גלגלים פשוטה לשינוע הנפגע ממקום למקום. בעתיד תהא גם בעלת שלטת בקרה ותכנון מרחוק לשינוע הנפגע ממקום למקום.



7. יחידת הפעלה בקרה דואלית לטייס ורופא

כפי שרוב הכטב"מים מופעלים מרחוק על ידי מפעיל טייס, היושב מול עמדת בקרה ואמצעי הטסה דוגמת מוט היגוי (ג'ויסטיק), כך גם יהיה במרל”ט עד שהטכנולוגיה תבשיל לכלים הפועלים בצורה אוטונומית. יחד עם זאת יתווסף תפקיד חדש - לצד טייס המרל”ט ישב רופא תעופתי, שיקבל שלל נתונים רפואיים שיגיעו בזמן אמת לעמדת הבקרה הרפואית. הוא יבקר ויווסת את מכלול המכשור הרפואי במטרה לשמור על יציבות הנפגעים במהלך הפינוי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 22-09-2006, 15:40
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
 
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,667
יכולת הישרדות
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "אספקת ציוד רפואי ופינוי אווירי על ידי כלי טיס בלתי מאויש"

ישנם היבטים שונים בתכלית בדיון על הישרדות כלי טייס לעומת כלי טייס בלתי מאוישים. עיקר ההשקעה בהישרדות של מטוסים ובהם גם מטוסי קרב היא במרכיב האנושי – צוות האוויר, היושב בכלי המלחמה וחשוף לאיומים. הרבה מושקע בכלים אלו במערכות הגנה וכן במערכות נטישה וחילוץ. בכטב"מים הישרדות, לכאורה, מוגדרת ביכולת להתגבר על איומים מכנים ואלקטרונים למערכת עצמה. משמעות אובדן כטב"מים, אירוע בו כיום לא תהיה פגיעה בחיי צוות, היא כלכלית בעיקרה. לעיתים בשל האמצעים המסווגים שנושא בקרבו הכטב"ם, יש צורך גובר להשקיע גם בתחומים של הישרדות הכלי לשמה כדי להציל ציוד מסווג שיש חשיבות שלא יגיע לידי האויב. אך אין שיקול של אובדן חיי אדם.



בעוד שבשעה שמנתחים את הסיכונים במערכות אוטומטיות של כטב"ם רפואי הנושא בסיפונו נפגעים אנושיים, מרכיב ההתמודדות עם סיכונים להפלת הכלי או פגיעה בו מקבל משנה תוקף. תכנון של המרל"ט לאספקת ציוד רפואי ופינוי אווירי צריך לקחת בחשבון את האיומים על כלי טייס רגיל ובנוסף אוסף האיומים על כלי טייס בלתי מאוישים ולתת מענה מתאים לשניהם.



למשל, החתימה האקוסטית במרל"ט הממריא אנכית ונושא נפגעים מקבל חשיבות מרובה, וקשור באופן ישיר להישרדות הכלי על שוכבים בו. כך למשל, יש לשקול שימוש ברוטור מרובה להבים (דוגמת הרוטור בן חמשת הלהבים של מסוקי ה"דיפנדר") שהרי יש לעשות הכול כך שהנפגעים בכטב"ם ישמרו במצב רפואי יציב, ולא יתדרדרו בבריאותם בשל אופי טיסה, זמן הטיסה ומסלולה.



מנוע חשמלי ותאי דלק חשמליים למשל יכולים להפחית את חתימה אקוסטית לפחות בחלק ממהלך הטיסה בייחוד בסמוך ליעד הנחיתה. יחד עם זאת שימוש במערכות אלה מפחית כיום בצורה משמעותית את גודל המטען הניתן לשאת ואת שעות הטיסה שניתן לבצע בין טעינה לטעינה. שילוב טכנולוגיות של מנוע תעופתי מתקדם, והנעה חשמלית יכול לתת מענה טוב לבעיית הפעולה באזור מסוכן.



שימוש באוטורוטציה לשלב הנחיתה יפחית את החתימה האקוסטית של המרל"ט למינימום האפשרי. עובר המפעיל לפרופיל טיסה בעל חתימה אקוסטית שקטה יותר.



מערך הגנה פסיבי ואקטיבי - בשעת ההמראה כשעל סיפונו נפגעים, יש לצייד את הכלי במערך פסיבי ואקטיבי של הגנה מכולל האיומים האפשריים. מערך כפי שמפותח עבור מטוסים אזרחיים אך קטן קל ובטוח. בנוסף יש ככל הנראה צורך להוסיף מסביב למיקום משכבם של הנפגעים הגנה מירי, לפחות ירי מנשק קל.



מהימנות מערכות

מהימנות כלי טייס קשורה בצורה ישירה גם בעלות. בצדק שוק הכט"במים "פורח" בין השאר בזכות המחיר הנמוך לעומת החלופה של כלי טייס מאויש. אסור, לדעתי, בתכנון כתב"ם רפואי להזניח את הכדאיות הכלכלית. ניסיון טיסה בעולם הכטב"ים עדין בחיתוליו. וכמו בכל כלי תעופה, ככל שמגיעים למספר שעות טיסה גבוה יותר, כך יורד גרף שכיחות התקלות עד שמתאזן בפלטו שטוח של תאונות. כך נכון הדבר גם לגבי הכט"במים. בעקבות מלחמת עיראק, אפגניסטן וכעת לבנון השניה, סך שעות הטיסה במספר הכט"במים ההולך ועולה יביאנו מהר לפלטו נמוך מאוד של תקלות.



אין מנוס מהכרה בכך שגם בכטב"ם רפואי בתחילת דרכו עלולות להיות אבדות גם בנפש. יש לכן לתכנן אותו היטב ולהשכיל להשתמש בו, תחילה במקרים שאין חלופה טובה ובטוחה יותר בחילוץ נפגעים ובמצבים בהם השהיית הנפגע והישרדותו נמוכה יותר מהסיכוי שינצל בעת טיסת פינוי קצרה ככל הניתן.



יש לזכור שכיום מונח "נפגעים" חובק בתוכו את הפצועים וההרוגים. לצערנו במזרח התיכון לגופות חיילנו יש ככל הנראה מחיר אסטרטגי גבוה הגורם לאויבנו רצון עז למצוא, להחזיק ולחטוף לא רק את חיילנו, אלא גם את גופותם. כידוע בצבא ההגנה לישראל ולפי מורשת ישראל יש ערך גבוה ביותר, לא רק לא להשאיר פצועים בשטח אלא, לא פחות להביא את הרוגנו לקבר ישראל. ערך זה לעיתים וגם במלחמה האחרונה מקשה על הפעילות המבצעית. הוא מהווה נטל על הכוח הלוחם שצריך להמשיך להתקדם כשהוא מדלג ממקום למקום עם גופות לוחמיו בשל החשש לחטיפתם על ידי כוחות גרילה. הדילמה בלסכן צוות אוירי לפנות גופות חיינו אינה שונה ביסודה מדילמת השהיית פצועים. מאספקט החשיבות המבצעית להמשך הלחימה של הכוח הלוחם, החשיבות האסטרטגית מחטיפת גופה ואולי יותר מכל ערך מסורת ישראל ורצון התחשבות במשפחות השכולות. במהלך הלחימה בלבנון לעיתים לצד הפצועים, שטיפלו בהם במהלך הטיסה הצוות הרפואי של יחידת 699, שכבו להם דומם גם גופות חיילנו שהוטסו בחזרה לארץ במסוקי חיל האויר.

זהו אולי המתאר המבצעי הראשון שהמרל"ט עשוי לתרום בו יותר מכל.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #16  
ישן 22-09-2006, 16:37
  מצוק מצוק אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 05.10.05
הודעות: 994
מעניין
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "אספקת ציוד רפואי ופינוי אווירי על ידי כלי טיס בלתי מאויש"

מקיף ומעניין.

מספר הערות ברשותכם.

1.סמנטיקה קטנונית - "ריחוף במהירות 0 " - לא מוכר לי סוג אחר של ריחוף
2.לדעתי מערכות הבקרה האוטונומיות , בשימוש מסל"טים כיום - רחוקות מאד מבשלות שתאפשר נשיאת נוסעים חיים. שלב הנחיתה למשל - מורכב מאין כמותו - ריחוף ונחיתה בטוחה בהשפעת רוחות צד ,משבי גזירה , זהו אספקט קריטי שאין לו כיום פתרון סגור (בכלים בלתי מאוישים)
3.הגישה כאילו מסל"ט יכול לנחות בכל מקום (כפי שמשתמע מהמאמר) איננה נכונה. אם רוצים להחזיר את המכונה הביתה עם נוסעים חיים , חייבים להתחשב בכל מגבלות הנחיתה ותוואי השטח המתקיימים לגבי מסוקים מאוישים. (קרי - ניקוי מנחת, יכולת לבצע יעף ניקוי (מחייב אמצעים אופטיים O/B )
4.הרעיון מרתק. אין לי ספק בתוך 10-20 שנה רוב משימות התספוקת / פינוי / קרב של מערך המסוקים המאויישים , יטופלו ע"י כלים בלתי מאויישים (זה נכון אגב בנוגע לכל כלי הטייס באשר הם. למעט טיסות נוסעים אזרחיות)

שנה טובה


שחר
_____________________________________
158 . מתחילים לראות את הסוף .

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #19  
ישן 22-09-2006, 20:44
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.09.05
הודעות: 5,542
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "תנוח דעתך"

ואם כבר מזכירים את ה-X-HAWK אז לי יצא לכתוב עליו בקצרה כבר לפני כשנתיים (וגם אז הוא לא היה חידוש)

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.isracast.com/images/NewsImages/021104_1[1].jpg]


אחד מדגמי הניסוי של ה-X-HAWK.

קראתי גם אני את הידיעה ונראה לי שזה בהחלט זמן טוב ללכת לשוחח עם החברה ולראות מה קורה אצלהם - בכל מקרה רעיון המל"טבולנס שיכול להוביל גם חימוש/אוכל ושאר ציודים נשמע מעניין השאלה כמה הוא רחוק ממימוש - אני אישית מעריך שכמה שנים טובות אבל צריך לדבר עם החברה ולראות איפה הם עומדים.
_____________________________________
עידו גנוט, מייסד ועורך ראשי
MegaPixel - אתר הצילום הישראלי
עמוד הפייסבוק שלנו.
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #34  
ישן 16-11-2007, 13:50
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
 
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "שימוש עתידי נוסף ל"איתן" ?..."

סתם הפרחה!
שים לב שאין קשר בין הכותרת, כותרת המשנה והפיסק הראשונה לטקסט שבהמשך הידיעה. כמו שזה נראה לכתב לא היה מה לכתוב אז הוא גזר והדביק את הטקסטוך הידיעה שפירסם ב8.10.07.
שיב לב לכך שכתוב שם:
ציטוט:
כלי טיס לא מאוייש נוסף שהוצג היום בפני התקשורת הוא "עפרוני"...


פשוט הדבקה של טקסט ישן.
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #37  
ישן 16-11-2007, 13:53
  Guy.P.A Guy.P.A אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.05.06
הודעות: 661
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "שימוש עתידי נוסף ל"איתן" ?..."

ממש לא, זה גם לא מה שכתוב שם.. סתם נתנו את האיתן כדוגמא למל"ט שמסוגל לסחוב משקל רב, מפה ועד אמבולנס מעופף הדרך ארוכה.

מל"ט אמבולנס יהיה חייב להיות בתצורה שונה לחלוטין מהאיתן, יותר דומה להליקופטר מאשר למטוס, שכן הוא יהיה חייב לבצע נחיתות אנחיות.

אבל אני חושב שלצורך מסוג זה הטכנולוגיה פשוט עוד לא קיימת, שיהיה אפשר להפקיד חיים של בן אדם במכונה שנשלטת מרחוק ללא מגע אמתי של המטיס, בתנאי שטח קשים אפילו קצת לא הייתי סומך על הטכנולוגיה של היום, שגם כדי להטיס הליקופטר הקשר צריך להיות רציף הרבה יותר, ורמת השליטה צריכה להיות גבוהה בהרבה.

הרעיון עצמו הוא מעולה, לספק הליקופטר שנשלט מרחוק כדי לפנות פצועים \ חיילים בכלל מהשטח ללא סיכון נוסף של טייסים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #38  
ישן 12-02-2008, 10:16
  קליפס קליפס אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.11.07
הודעות: 195
חיל האוויר משיק: מסוק רפואי ללא טייס
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "כטב"ם רפואי - אספקת ציוד רפואי וחילוץ פצועים מהשטח ללא טייס"

http://news.walla.co.il/?w=//1233562


חיל האוויר משיק: מסוק רפואי ללא טייס

יום שלישי, 12 בפברואר 2008, 10:00 מאת: יהושע בריינר, מערכת וואלה!


המרל"ט. ימריא אנכית ויוכל להגיע עד לגובה של כעשרת אלפים רגל (יח"צ)

המרל"ט צפוי לפנות פצועים מהשטח בעת מלחמה. מהירותו: כ-150 קמ"ש. יכלול מערכות הגנתיות, שימגנו אותו בפני איומים מהקרקע

המרל"ט - מסוק רפואי ללא טייס - מוצג היום (שלישי) בפעם הראשונה. המסוק צפוי להיכנס לשימוש בחיל האוויר בשנים הקרובות לצורך הטסת פצועים. במהלך הכנס הרביעי לרפואה תעופתית שנערך בבית חיל האוויר בהרצליה, הובאו לראשונה המאפיינים הטכניים של כלי הטיס הייחודי, שאמור לפתור לצה"ל את בעיית הטסת פצועים בעת לחימה.

נושא הטסת הפצועים היה בעייתי מאוד במלחמת לבנון השנייה, כאשר פצועים קשה פונו לעיתים לאחר למעלה משש שעות, מה שהביא להדרדרות במצבם. במקרים רבים לא אושר למסוקים להיכנס לכפרים הלבנוניים לפינוי נפגעים, מחשש שיופלו על ידי חיזבאללה. המרל"ט אמור לפתור את הבעיה, ולדאוג לכך שהפצועים יגיעו למרכז הרפואי הקרוב.

על הפרוייקט המהפכני עמלים תעשיות בטחוניות רבות בישראל, בהם אלביט, התעשייה האווירית ותעשיות נוספות העוסקות בכלים הבלתי מאויישים בישראל, כאשר המסוק העתידני כבר ביצע ניסויים ראשוניים ועל פי התכנון בנייתו הסופית צפויה להסתיים בתוך כשנתיים. המסוק, שיוכל להעמיס עליו עד ארבעה פצועים, יכלול בתוכו מכשור רפואי שיחובר לפצועים.

המסוק יוטס על ידי מטיס של חיל האוויר שיישב בישראל, כשלצידו רופא שיעקוב אחרי המכשור הרפואי שבמסוק ויוכל לווסת את מערכות ההנשמה. חיילי יחידת 669 יעמיסו את הפצועים למסוק, יחברו אותם למכשור הרפואי, ומשם הם יוטסו לעמדת הטיפול הקרובה ביותר שמעבר לגבול. בפרוייקט, הנחשב לפורץ גבולות בתחום הרפואה התעופתית, לוקחים חלק מכון פישר למחקר אסטרטגי, חיל האוויר וחיל הרפואה.


על פי האפיון, המרל"ט אמור לטוס במהירות של כ- 150 קמ"ש. הוא ימריא אנכית ויוכל להגיע עד לגובה של כעשרת אלפים רגל.

"ישראל היא מהמדינות המובילות בעולם בתחום כלי הטיס הבלתי מאויישים ובתחום הרפואה", אומר ד"ר ערן שנקר, ראש המרכז למחקר רפואת תעופה במכון פישר, ממובילי הפרוייקט, "החיבור של השניים לקח את הנושא של פינוי אווירי והעבירה אותו ממדע בדיוני לפרוייקט מציאותי לחלוטין שאנו מתקרבים להשלמתו. אנו מקווים שישראל תהיה המדינה הראשונה שתהיה לה את היכולת להוביל פצועים משדות קרב ללא הצורך בסיכון מסוק מאוייש".
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #43  
ישן 12-02-2008, 10:30
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
 
חבר מתאריך: 06.12.04
הודעות: 21,060
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי קליפס שמתחילה ב "חיל האוויר משיק: מסוק רפואי ללא טייס"

אולי האמצעי הזה יוכל לאפשר פינוי גם בתנאים בהם מסוק לא יכול להגיע לשטח? לפני שמאשימים את כולם בזילות גמורה ובהפקרת הפצועים, אני מציע לקחת נשימה ולחשוב על המתארים בהם ניתן יהיה לנצל את האמצעי הזה ביעילות.

קרה לא מעט פעמים, גם במלחמה האחרונה, שפצועים נתקעו בשטח - מצד אחד לכוח אין יכולת מספקת לבצע פינוי לנקודת מפגש רלוונטית - ואז מתחילים עם כל מיני שטיקים, ומצד שני - אי אפשר להכניס מסוק פינוי למקום הפציעה.
במצב כזה, היכולת לדלג את הפצוע מהחזית לנקודה אחורית יותר ב-160 קמ"ש- בין אם מדובר בתאג"ד, בי"ח שדה, או נקודת פינוי בטוחה למסוקים או רכב - היא מבורכת ביותר.
מעבר לכך - כלי כזה מאפשר הפעלה של יחידות קטנות בעומק השטח ולאורך זמן מבלי לכבול סד"כ גדול הרבה יותר לטובת פינוי וליווי.
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #44  
ישן 12-02-2008, 11:51
צלמית המשתמש של הנשר הקטן
  הנשר הקטן הנשר הקטן אינו מחובר  
מנהל "מה שבכיפה" בדימוס,מו"ס במיל',וסטודנטים בשוטף
 
חבר מתאריך: 10.06.05
הודעות: 2,444
בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "אולי האמצעי הזה יוכל לאפשר..."

לפי מה שאני מצליח להבין,זה דווקא נשמע פיתרון מעניין,אך כמו שאמרו,יצטרכו אנשים על הקרקע עם שיקול דעת נכון לגבי מהות הפציעות המועלות למסוק כזה.

זה נשמע כמו פתרון נכון לפינוי פצועי ראש,לאחר ביצוע טובוס,או פצועי בטן,כמובן,לאחר חיבור של עירוי וחמצן.גם פצועי גפיים לאחר עצירת דימום יוכלו להשתמש במסוק הזה ביעילות,ובעצם הפציעה היחידה שאני יכול לחשוב עליה שיכולה להיות בעייתית,היא פציעת חזה מידרדרת כלשהי (tension pneumothorax,hemothorax) שעלולה להידרדר,או כלל לא להיות מאובחנת בשלב ראשוני. הדבר יכול לעזור במיוחד לפצועים עם דימומים פנימיים,שבעצם אין טיפול למצבם בשטח,חוץ מפינוי מהיר.

כמובן שהפצועים חייבים להיות מוכנים ו"ארוזים" לפני ההעלאה למסוק בצורה מסוימת,וצריך לקבוע תו"ל מסוים לעניין,אבל בהתחשב במהירות הפינוי,וברמת הכנת הפצועים בשטח,נשמע כפיתרון טוב.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מידע צרכני חשוב-לחצו כאן!


נערך לאחרונה ע"י הנשר הקטן בתאריך 12-02-2008 בשעה 11:53.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #46  
ישן 12-02-2008, 10:33
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
 
חבר מתאריך: 06.12.04
הודעות: 21,060
בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי aviv5 שמתחילה ב "כלל לא ברור איך הוא יהיה מוגן יותר"

אני משער שיתרון העיקרי שלו יהיה גודל קטן.
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #54  
ישן 12-02-2008, 19:27
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,125
ביצה שעוד לא נולדה
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי קליפס שמתחילה ב "חיל האוויר משיק: מסוק רפואי ללא טייס"

כבר היו שני אשכולות שדנו בנושא הזה. אני זוכר היות וכתבתי באחד מהם.

כלי הטייס הזה עוד רחוק מלהמריא ואנחנו כבר מנתחים את ביצועיו....

בעיקרון, ישנם עוד מספר אבני דרך לפני שזה קורם עור וגידים:

*הכנסתה לשימוש של אלונקה אוטונומית משוכללת לתמיכה בפצוע הקשה (SELF CONTAINED LIFE SUPPORT STRETCER), שיאפשר ייצובו של פצוע קשה, חיבורו למערכת הנשמה, ערוי, ניקוז, ניטור עצמאית, "ואריזתו" למשלוח בכל כלי תחבורה, מבלי צורך בנוכחות צמודה של צוות רפואי, לפחות לזמן קצר.

*הוכחת היתכנות של הטכנולוגיה של כלי הטייס, תחילה בצורתו המאויישת, מבחינה אווירודינמית, מבנית, מעטפת ביצועים, שליטה, בטיחות ותחזוקה.

*הוכחת היתכנות של מערכת לא מאויישת.

*עלות \ תועלת.

אני אישית - אם הייתי פצוע - מעדיף את נוכחותו של מישהו אנושי לידי, ולא הייתי רוצה להיות נתון לחסדי אוסף מעגלים אלקטרוניים כאשר אני חסר ישע. לא הייתי רוצה להוות בליפ על המסך לאיזשהו מפעיל מרוחק, ולא הייתי רוצה שכל משב רוח מקרי יחליט בשבילי על איזה צד נוחת הכלי הזה!

בקיצור - עד שזה יכנס לשימוש, אם בכלל, יעבור עוד זמן רב! בינתיים אסתפק בדגם האמבולנס של הנמר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #61  
ישן 07-08-2009, 10:22
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
 
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "כטב"ם רפואי - אספקת ציוד רפואי וחילוץ פצועים מהשטח ללא טייס"

בעתיד: פינוי אווירי ללא טייס
בחיל הרפואה בוחנים רכישה של כלי טיס בלתי מאויש לצורך פינוי פצועים ואספקה לוגיסטית. היתרון הגדול: אפשרויות נחיתה של הכלי במתארי לחימה שונים. דגם ראשון: כבר בסוף השנה

ספיר איצקוביץ' דובר צה"ל
יום חמישי, ט"ז באב התשס"ט, 6 באוגוסט 2009, 16:26

חיל הרפואה בוחן אפשרות לרכישת כלי טיס בלתי מאויש לצורך פינוי פצועים ולצורך אספקה לוגיסטית נקודתית – כך חשף השבוע (שני) ראש ענף טראומה בחיל הרפואה, סא"ל ד"ר גיל הירשהורן בהשתלמות מבצעית שנערכה בחיל. מזה זמן רב מחפש צה"ל כלי שמסוגל להגיע לכוחות, לספק להם ציוד ואף לפנות נפגעים בתוואי שטח שונים ובחיל הרפואה סבורים, כאמור, כי הפיתרון לבעיה נמצא בדמות כלי טיס בלתי מאויש.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
דגם של הכטב''ם לפינוי פצועים. צילומים: אור ניר, חיל הרפואה
כלי הטיס "Mule" שמיוצר על-ידי החברה הישראלית "Urban Aeronautics" הוא המועמד המוביל לרכישה. הוא בעל תכונות מקבילות לאלו שיש למסוק, אולם הוא יציב יותר, זול יותר, קטן יותר ורועש פחות. בחיל הרפואה מייחסים את יתרונו המשמעותי ביותר לרוחב, שכן הוא צר מאוד לעומת מסוק ויכול לנחות ברוחב מצומצם של שלושה מטרים וחצי, וכך מספק אפשרויות נחיתה רבות והתאמה למתארי לחימה שונים. בתצורתו הנוכחית יכול כלי הפינוי הזעיר, להכיל עד שני פצועים במצב שכיבה, אולם בעתיד ייתכן ויהיה בו מקום גם למלווה.

עוד הוסיף אל"ם ד"ר הירשהורן, רופא מוטס בעברו, כי בעתיד יהיה כלי הטיס שימושי בעיקר במתאר העירוני והימי, אם כי התנאים לשימוש בו לצורך פינוי יהיו רבים. כמו כן הבהיר כי שימוש בכטב"ם לצורך פינוי נפגעים יתקיים רק בקיום כמה וכמה דגשים ביניהם, קשר בין פצוע ומוקד באמצעות שידור וידאו, מיגון מתאים, התקן לאלונקות, מיזוג ויכולת לביצוע ניטור של פצועים במהלך הטיסה.

אבטיפוס של כלי הפינוי יהיה מוכן להדגמה כבר בסוף השנה הנוכחית, ואילו גרסתו המבצעית צפויה לצאת לקראת שנת 2012. מסתבר כי ההתעניינות בפרויקט התגלתה כחוצה גבולות וצבאות זרים ברחבי הגלובוס בוחנים גם הם את האפשרות לרכוש את כלי הטיס.
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #65  
ישן 09-08-2009, 19:26
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
 
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
Facebook profile Follow me...
צילום פניתי אל מנכ"ל חברת Urban Aeronautics, Ltd. ולהלן תגובתו וצילומים של אב הטיפוס
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "כטב"ם רפואי - אספקת ציוד רפואי וחילוץ פצועים מהשטח ללא טייס"

חברת "אורבן איירונוטיקס" היא אכן המובילה בעולם בטכנולוגיה ייחודית זו המאפשרת בפעם הראשונה לבנות כלי עם תכונות טיסה טובות ורמת בטיחות גבוהה לאספקה לוגיסטית ופינוי נפגעים כמעט מכל נקודה בשדה הקרב. אב-הטיפוס נמצא בניסויי קרקע (ראה צילום) ואנו כעת בשלבי הרצה מתקדמים של המנוע הסילוני ומערכת הממסרות והרוטורים כדי לוודא שהכל עובד כשורה לפני העלייה לאויר.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
הכלי מיועד לבצע את ריחוף הבכורה שלו לפני סוף השנה. נתוני הכלי העיקריים מתוארים בדף המצורף ועם נתונים אלה הוא יוכל לשאת כ 250 ק"ג ציוד, פצוע אחד או שניים למשך כשעתיים בטווח רחב של מהירויות כולל מאפס (ריחוף) עד כ 100 קשר.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הוסף בבקשה שאני מודה לכל המתעניינים בנושא הכטב"ם הרפואי ובפרוייקט שלנו, ובמיוחד תודה לכל התומכים והמפרגנים.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il


נערך לאחרונה ע"י יוסיפון בתאריך 10-08-2009 בשעה 08:06.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #71  
ישן 24-01-2010, 10:28
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
 
חבר מתאריך: 06.12.04
הודעות: 21,060
בתגובה להודעה מספר 70 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "[font=Verdana]השאלה מי הלקוח...."

יותר נכון לשאול - מי המפעיל. אם המפעיל הוא חטיבה או אוגדה, השימושים יהיו אלה שתכופים. אם ח"א, אז העסק יהיה מעניין הרבה יותר...
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #73  
ישן 05-10-2010, 17:21
צלמית המשתמש של Taurus84
  משתמש זכר Taurus84 Taurus84 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.10.08
הודעות: 4,276
בתגובה להודעה מספר 68 שנכתבה על ידי ArmouredDov_D9 שמתחילה ב "ה"אמבולנס המעופף" כבר באוויר"

http://www.flightglobal.com/article...operations.html

PICTURES: AirMule UAV gains wheels for STOVL operations

By Arie Egozi
Urban Aeronautics' AirMule ducted fan craft has been equipped with a wheeled landing gear to facilitate ground manoeuvring and to enable the unmanned air vehicle to perform short take-off and vertical landing operations.

The Israeli company's prototype AirMule has recently been undergoing a systems upgrade, after having performed 40 test hovers and accumulated 10h of flight time.




[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.flightglobal.com/assets/getAsset.aspx?ItemID=36316]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.flightglobal.com/assets/getAsset.aspx?ItemID=36317]


Both images © Urban Aeronautics


The upgrade activity has included the development and installation of the wheeled landing gear, which when used in STOVL mode has the potential to nearly double the aircraft's payload capacity.

According to information previously released by the company, a skid-equipped AirMule has a maximum take-off weight of 1,090kg (2,400lb), including a mission payload of around 400kg.

The AirMule is equipped with internal lift rotors and has a small footprint, qualities that make it suitable for vertical mobility in urban environments. The aircraft has multiple-mission capabilities, although the current emphasis is on unmanned casualty evacuation and cargo resupply tasks.

Urban Aeronautics plans to resume flight tests with its prototype AirMule before year-end.

_____________________________________
או"ם שמום.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #74  
ישן 02-02-2010, 12:35
  צופה ורואה צופה ורואה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.10.07
הודעות: 2,054
בקרוב בלק הוק ללא טייס?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "כטב"ם רפואי - אספקת ציוד רפואי וחילוץ פצועים מהשטח ללא טייס"

תנסו להתעלם מהתמונה בכתבה והכיתוב מתחתיה " דגם בלק הוק ללא טייס"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3843029,00.html
בקרוב באפגניסטן? מסוק בלק הוק ללא טייס

המסוק המיתולוגי, המשמש את הצבא האמריקני ואת חיל האוויר הישראלי, עובר מהפכה: חברת סיקורסקי חשפה דגם לא מאויש של הבלק הוק בתקווה להכניסו לשירות בתוך חמש שנים.

כתבה נוספת בנושא:
http://www.armytimes.com/news/2010/...khawks_020110w/
_____________________________________
תרגישו חופשי לצפות בגלריה שלי
וגם במצגת המובחרות
אין כל ערך להחלטת הכבשים בזכות הצמחונות בשעה שהזאב נשאר בדעה אחרת.

(ויליאם רארף אינג')
גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש.
(אלוף מיל' עוזי דיין)


נערך לאחרונה ע"י צופה ורואה בתאריך 02-02-2010 בשעה 12:40.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #90  
ישן 01-05-2017, 01:11
  elaadhn elaadhn אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.07.10
הודעות: 312
כן אבל...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "כטב"ם רפואי - אספקת ציוד רפואי וחילוץ פצועים מהשטח ללא טייס"

אני הראשון לברך על כך שצה"ל וחיל הרפואה בפרט נוקט בחדשנות ומעיז להפעיל דמיון ואומץ לפתח דברים חדשים אך הכתבה הזו הזויה לחלוטין, או יותר נכון כל מה שהדוברים טוענים בה:

""במלחמת לבנון השנייה התמודדנו עם שינוי משמעותי – לוחמת גרילה מול ארגון טרור", סיפר ד"ר שנקר. "צבאות מוסדרים עוקבים אחרי החוקים של אמנת ז'נבה, שקובעים כי אין לפגוע בכלי פינוי ובו פצועים על מנת שיזכו לטיפול הולם. אך, ארגוני טרור לא נשמעים לחוקים אלו ולכן בכל פעם שהיה צורך בפינוי עלה סיכון לא רק לפצוע עצמו - אלא גם לכל מי שנמצא איתו בכלי הפינוי בין אם מוטס או רכוב".

ברצינות?
היה צריך את מלחמת לבנון כדי להבין את זה? ובכלל, בכל מלחמה אחרת (כאילו מדינת ישראל לא התמודדה עם לחימה עם ארגוני טרור מזה 69 שנה ויותר) היה אפשר פשוט להפעיל צ'לקלקה על התאג"ד ולפנות את כל הפצועים ללא חשש הודות לשמירה האדוקה של חוקי אמנת ג'נבה על ידי אוייבנו?

אלונקה חכמה?
גם ככה צוות רפואי לוחם נושא כמויות בלתי נתפשות של ציוד, שריאלית, מניסיון, בקושי מספיקים לטיפול ב2-3 פצועים קשה. עכשיו צריך להוסיף להם על הגב גם 'אלונקה חכמה' שכל מה שהיא עושה זה עירוי 'בלחיצת כפתור' ובודקת מדדים?
קשה להאמין שד"ר אומר דברים כאלו. עירוי מכניס החובש בהלחצה וזה הכל. אין טעם בלחיצת כפתור מרחוק, בטח לא אם הפינוי אמור להיות מהיר ונניח בצד לכך שהעירוי יצא מהתו"ל כמעט לחלוטין (נותנים כ500CC זניחים ומשאירים ליין פתוח לתרופות בעיקר. אם כבר נותנים משהו שיכול לעזור אז פלסמה יבשה).
ואם כבר הגעתם למסקנה שכ2/3 מתים מהלם והשאר מחנק, אז מה בדיוק תעזור האלונקה הזו? ומה יעזרו כל המדדים האלו? לא צריך מומחי טראומה ותדפיס אקג כדי לדעת שחייל שחטף צרור לבטן או עפה לו הרגל דורש פינוי מיידי. מין הסתם לא יוכלו לסחוב יותר מאחד, גג שתיים כאלו, ואם נהייה ריאלים - עם התקציב של צה"ל וחיל הרפואה שעוד מחלק תחבושות אישיות מימי הפלמ"ח למילואים - גם לא יהיה שום תקציב לזה. אז במה תסייע אלונקה כזו בדיוק לצוות בשטח שיש לו כמה פצועים בו זמנית לטפל בהם? תמדוד דופק ותצפצף שהמצב של החייל היחיד על האלנוקה הוא חמור?
גם אם נניח ובתסריט האופטימי ביותר וטראמפ חילק לנו מילארדים לקנות כמה אלונקות חכמות שרק נרצה וגם נמצא את הסבלים לסחוב אותן לשדה הקרב...עכשיו יש לנו כמה פצועים קשה על האלונוקות. נו...אז אלונקה א' תצפצף לפני אלונקה ב'...זה באמת מה שיעשה את ההבדל כשכל הפצועים קשה ממילא צריכים פינוי מיידי?
כל הקונספט מגוכך ומתעלם מהמציאות בשטח. הדבר המעט חיובי היחיד שאני רואה ברעיון הזה הוא האפשרות לתת תרופות מרחוק אך גם זה נשמע לא ריאלי. מי יכין את התרופות? יפתחו את האמפולות מראש, ימלאו באלונקה ויזרקו כל יום מחדש? בכלל להלם וחנק יש מעט מאוד דברים שאפשר לתת בלי לפתור קודם את הבעיה עצמה - פינוי דרכי אוויר והפסקת הדימום, שזה האלונקה לא עושה.

הלאה לרחפן המיוחל. מודה שהתלהבתי מאוד מה AIRMULE כבר לפני שנים רבות. האמנתי בחברה הזו כל כך שחיפשתי מידי שנה אם יש להם מניות...הקונספט מבריק ומבטיח מאוד, גם ללוגיסטיקה וגם לפינוי רפואי, אבל היי, כבר למעלה מעשור והם פחות או יותר באותו המקום, ועכשיו מה שמראים לנו הם איורים עדתיניים סטייל משפחת ג'טסון על רחפן דמיוני שיטוס לקילומטר? באמת?

איך להטיס מסוק (שגם את זה לא עושים על כל פצוע, בטח לא במלחמה) להנחית אותו איפהשהו כקילומטר לפני קו האש (מי יאבטח אותו? איך יוודאו שהשטח נקי? מה לגבי נ"מ? צלפים? תותחים? תול"רים, טילי נ"ט, מרגמות, קטיושות?) ינחת, הצוות יפרוק ויטיס את הרחפן הזה, שלא ברור מאיפה הוא יגיע פתאום (הוא קשור למסוק? יש לו טווח ארוך בהרבה מקילומטר אבל משום מה יטיסו אותו רק את הקילומטר האחרון? יהיו תחנות נחיתה/נגמש"ים שישאו אותו בנקודות חיכוך לאורך קו החזית?), ויהיה להם זמן להטיס אותו בשליטה מרחוק (בינתיים המסוק מאחוריהם כבר כיבה מנועים כדי לא להפריע למטיס בטח...) לקילומטר הלוך וחזור, ואז גם צריך להנחית את הרחפן הזה, לשלוף את הפצוע ולהמריא חזרה לביה"ח (ומה עם הרחפן? קושרים אותו חזרה למסוק? מישהו אוסף אותו? יש לו טוח לחזור לבסיס כלשהו?). איך כל הסיפור הזה הופך את הפינוי ליותר בטוח ומהיר לצוות הלוחם, הפצוע וכוח הפינוי?
איך פתאום יש מקום גם למטיס מזלט"ים על המסוקים העמוסים גם ככה?

נראה שמישהו איבד את הצפון שם וקיבל תקציב גדול מידי למחלקת הגרפיקה וההמצאות. בסדיר ובמילואים שלי חסר ציוד רפואי בסיסי - אין כמעט תחבושות המוסטטיות בכלל - מה שקיים בצבא ארה"ב כבר עשור והוכח כפתרון המגדיל שרידות בעשרות אחוזים (להזכירם הלם הפציעה הנפוצה ביותר). לכל היותר מקבלים בערכת שומר אחי (הסדיר) וצוותים רפואים - בקושי אחת. מדובר בתחבושת שבארה"ב אפשר לקנות בסופרמרקט בגרושים.
ח.ע. CAT - בקושי 2 לצוות רפואי שלם. אף אחד לא חשב מה קורה כשרסיסי מטען/קטיושה/צרור פוגע במחלקה?
חמצן? אמבו? תרופות, פלסמה ושאר ציוד בסיסי? שכחו מזה. רכב רפואי תקין ומאובזר? אל תצחיקו אותנו. אימונים מתקדמים בציוד היקר שחיל הרפואה כבר קנה? לא תקין/לא פעיל/אין הקצאה.
מה עושים כשמחלקה עולה על מטען ויש יותר מ2-3 פצועים? האמת היא שאין הרבה מה לעשות. הציוד יגמר מהר מאוד ולא מספיק לכולם. אומרים תפילין ומקווים לטוב.
נראה שלא למדו שם את הלקחים החשובים יותר של מלחמת לבנון - קודם לטפל בהכשרה ובציוד הבסיסי ורק אחר כך לזרוק כסף על על פנטזיות.


ואם כבר מדברים על פיתוחים עתידיים, זמן פיתוח ועלויות -
השבוע חברת ליליום הקטנה עם צוות של 4 אנשים (!) כבר הרימו אבטיפוס לאוויר של 'המונית המעופפת' עם טווח של 300 קילומטר, מהירות של 300 קמ"ש, פעולה שקטה, זול לבנייה ופעולה - עובד על סוללות נטענות, כולל מצנח מובנה לחירום, יכול לנחות ולהמריא אנכית מכל מקום...כל זה עם השקעת הון סיכון של כ10 מיליון יורו וכשנתיים עבודה.


https://lilium.com/

גם חברת EHANG הסינית כבר השיקה שבוע שעבר את המונית המעופפת שלהם בדובאי -


למעשה אם היו ממש רוצים פתרון טוב ומהיר, היו יכולים להשתמש במסוקים אזרחיים קטנים וזולים - coaxial אולטרלייט משופרים ופשוט לאבזר אותם עם מתקן לקיבוע האלונקה ושליטה מרחוק כמו כל מזל"ט. נכון הרוטרים היו חשופים וכו' אך ריאלית הפתרון זול מאוד, עובד טוב (עם טייס אנושי) כבר עשורים רבים והטווח גדול יותר מקילומטר מגוכך אחד. הרשת מלאה בכאלו שבנו כאלו בעצמם בגרושים או חברות מסחריות שמציעות הליקופטר מוכן בכ120 אלף דולר. לייצר תוכנה למל"טים ושליטה מרחוק אנחנו כבר יודעים די טוב. רק צריך לחבר בינהם. הפתרון של ליליום הרבה יותר טוב כמובן, אבל זה רק בא להוכיח שאם באמת רוצים - אז אפשר לספק פתרון מהיר ובזול.

אני מתפלל שהחברה שם יתאפסו ויפנימו את הצרכים בשטח לפני שעוד חיילים ישלמו על המחדלים הקיימים בחייהם או שאולי מדובר (בתקווה) בכתבה שרחוקה מהמציאות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #92  
ישן 10-11-2017, 00:18
צלמית המשתמש של סמוראי
  סמוראי סמוראי אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.07.05
הודעות: 1,938
"בתרגיל הגיס האחרון בצפון אף ניסו בצה"ל רחפני חילוץ פצועים..."
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "כטב"ם רפואי - אספקת ציוד רפואי וחילוץ פצועים מהשטח ללא טייס"

ציטוט:
בשנה האחרונה חלה התעוררות בנושא, ויותר כלים בלתי מאוישים שנמצאים בפיתוח בליווי משרד הביטחון, עבור צה"ל, הגיעו להבשלה מבצעית, כמו צוללת ננס ורחפנים גדולים לכוחות קרקעיים. בתרגיל הגיס האחרון בצפון אף ניסו בצה"ל רחפני חילוץ פצועים וכן האמרים ומשאיות תובלה בלתי מאוישים. "היום ניתן להפוך כל כלי לאוטונומי. זו יכולת שמאפשרת לך להגדיר מחדש את הוראות הפתיחה באש", מסכם שמני.

מתוך:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5040073,00.html

נראה שהפרוייקט עוד קיים וזוחל לאיטו...
_____________________________________


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #100  
ישן 09-09-2020, 13:01
  elaadhn elaadhn אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.07.10
הודעות: 312
בתגובה להודעה מספר 99 שנכתבה על ידי OlivStone שמתחילה ב "טוב, זה עדיין חי, העדכון..."

נראה הרבה יותר יציב מהטיסות הקודמות (אך מניח שהורדת המדחפים גם פוגעת בזריזות ואפשרויות תמרון מהיר).
נראה שכל שבוע יש כתבה על התקדמות ברחפן משא כזה או אחר, מוניות מעופפות ומה לא שפיתחו תוך שנה, והפרוייקט הזה שהתחיל עוד הרבה לפני כולם עוד לא התקדם מעבר לאבטיפוס והרבה גרפיקה...אז או שהשוק האזרחי ישיג אותם (אובר, אמזון, יונדאי ועוד המון), או שמישהו מתישהו יוותר ויסגור את הברז או שהם מפתחים את הכלי הטוב בעולם...
זה נראה תמוהה שיש לכאורה התקדמות ופריצת דרך ומצד שני אין הירתמות אמיתית של בואינג לתת לו הרבה יותר משאבים ולפתח את זה יותר מהר. זה כלי עם פוטנציאל רווח ענק הם בשוק האזרחי והן בשוק הצבאי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #103  
ישן 10-09-2020, 09:58
  OlivStone OlivStone אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 14.09.18
הודעות: 338
בתגובה להודעה מספר 102 שנכתבה על ידי oferet שמתחילה ב "זה אכן מתקדם לאט. לא כמו..."

בעיקרון, זה הפרויקט הרציני היחיד בתחום. במימד האזרחי, אם תעשה סקירה ותעבור על שאר הפרויקטים המוכרים בתחום ה-VTOL, תראה שהם בעיקר "מדגימי טכנלוגיה" חסרי ייעוד פרקטי, לעיתים נעשים ע"י חובבנים וסה"כ רחוקים שנות אור מהשאיפות של tactical robotics עם הקורמורן. ראה למשל את הפרויקט הבא של AIRBUS:


לצפייה במקור באתר YouTube,

לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן..

20 דקות של טיסה. מטען? בן אדם אחד אמיץ.

במימד הצבאי, DARPA ביטלו לאחרונה מסוק/מסל"ט VTOL שכנראה היה חסר התכנות הנדסית ואאל"ט זה לא היחיד שהם ביטלו עם השנים. לדעתי האיום הפוטנציאלי היחידי על קורמורן בא מהסינים שיכולים פתאום "להקריץ" משום מקום תואם-קורמורן משלהם, אבל אז הוא יהיה מוגבל לסין.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #104  
ישן 17-09-2020, 11:14
  elaadhn elaadhn אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.07.10
הודעות: 312
בתגובה להודעה מספר 103 שנכתבה על ידי OlivStone שמתחילה ב "בעיקרון, זה הפרויקט..."

קודם כל יש הבדל גדול מאוד בין כלי שמיועד להטיס אנשים (בין עם יש טייס או טייס אוטומטי) לכלי שמטיס מטען.
אם משווים לכלים שמטיסים מטענים - אז יש כאלו כבר בשפע, גם בשימוש צבאי וגם בשימוש אזרחי.
ההשוואה לפרוייקט כמו של AIRBUS - היא לא מדוייקת כי אלו כלים חשמליים בלבד שמיועדים להדגים טכנולוגית קונספט מסויים, לבחון עיצוב אוירודינמי וכו' או - במוצר המוגמר - לעבוד בנתיבים קבועים בתוך ערים בעלות תפעול, זיהום ורעש מינימלים ולכן בחרו לא להשתמש בדלק שכמובן יתן טווח וכוח גדולים בהרבה, אלא בסוללות שנשלפות ומוחלפות תוך דקות.
יש לAIRBUS פרוייקטים אחרים בתחום, כמו זה -
https://en.wikipedia.org/wiki/Airbus_CityAirbus
שכבר נושא 4 נוסעים ומיועד להיות מעין מונית עירונית בקווים קבועים.


לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.
יש עוד הרבה חברות בתחום, כמו volocopter שכבר הטיסו עוד ב2013 (עם 27 דקות שהייה) ובחנו בהצלחה דגמים גדולים יותר לאחרונה, ויש ענקיות כמו אובר ויונדאי ועוד שמבטיחות דגם טס כבר ב2023


לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.


לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.
רחפני מטען - הם כבר מציאות של ממש -
https://www.calcalist.co.il/interne...3849671,00.html
אומנם יש עוד דרך לנשיאת אנשים ומטען כבד - אבל הקונספט הוכח וקיים ודרוש בעיקר חקיקה ורגולציה. אם באמת רוצים להקפיץ פצוע/מטען כמה קילומטרים קדימה/אחורה אל ומקו החזית - זה אפשרי כבר היום. אמזון, בואינג עצמם, וולמרט, חברות ישראליות...התחום הזה פורח וכבר יש רחפנים שמרימים מכמה קילוגרמים לעשרות קילוגרמים.
למעשה האמריקאים כבר עשו בדיוק את זה עוד ב2011 באפגינסטן עם מסוק לא מאוייש -
https://www.unmannedsystemstechnolo...nned%20missions.
אז בסדר...אין איזה מבנה מתוחכם שמסתיר את הלהבים, אבל זה כבר קיים ועובד, כך שמעבר לעניין 'המכונית המעופפת' מהסרטים שתאפשר לנו להיצמד לבניין וכו', מה שלכאורה כבר הוכח ועובד, היה אפשר לצפות להתקדמות/השקעה משמעותית יותר, בטח בהתחשב בכך שהם החלו כמה וכמה שנים טובות לפני כל החברות הנ"ל. מקווה שיצליחו ויצא כבר אל הפועל.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:45

הדף נוצר ב 0.24 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר