חישולים - יותר מועיל או מזיק?
היום דיברתי עם המורה שלי לביולוגיה על העניין, סיפרתי לה על חוק WOLF ששמעתי עליו כאן בפורום + את המשפט שאחד המשתמשים ציין פה, שזה מוכח מדעית שחישול זה בעצם סידן שממלא את הסדקים שנגרמים אחרי מכה, ובכך מחזק את העצם ומגדיל אותה.
היא טוענת, שכל חבטה בגוף, או חבטה שאתה מבצע בתנועה לא נכונה, מחלישה את העצם, בנוסף להריסת העצבים באזור, שתחילה זה מסתכם באי הרגשת כאב, ומאוחר יותר בגיל מתקדם יש לזה השלכות [לא שאלתי אילו]. הנזק האמיתי לעצם, הוא שחבטה באזור מסוים, אם היא חוזרת על עצמה, היא יכולה להרוס את נימי הדם שמזינים את העצם, ובכך רק מחלישה ומדללת את העצם. עכשיו בעניין הסדקים שמתמלאים בסידן, זה נכון, רק שהסידן נכנס בצורה לא מבוקרת וזה יכול לגרום לסרטן, גדילה של העצם לתוך הפרקים, ובכללי עודף סידן, שהורס את ספיגת הסידן בדם, וכך כשמגיעים לגיל מתקדם יותר, העצמות נחלשות הרבה יותר מהר.
בדקתי באינטרנט, ויש מלא חילוקי דעות בעניין, וגם ססמאות מפחידות כמו "מי שמחשל גומר תקריירה בגיל 30".. לא מצאתי אף הוכחה, תוכלו לשים לב שכל אחד מביא הסבר אחר, עם הידע שרחש מהמרצה/מורה/רופא, יש גם סטודנטים בתפוז שהתאמנו בא"ל, שאומרים שהחישול זה עוד מיתוס שהתפוצץ.. בניגוד לסטודנטים אחרים שהמרצה שלהם דווקא כן מסכים שהעצם מתחשלת ומתחזקת.. זה נושא מאוד מעניין בלי שם עובדה מוצקת, כל אחד טוען אחרת.
עכשיו הרבה מכירים את התוכנית ששידרה נשיונל ג'אוגראפיק - fight science.
שם אחד הנציגים של א"ל הוא מתאגרף תאילנדי, שאמר ששם בתאילנד הם מתאמנים עם אלף מכות ביום על עצי בננה. במבדיקה קלה בגוגל, לפחות ככה טוענים בכל פורום שנכנסתי אליו [ואו ונכנסתי להרבה..] שזה שקר, הכל תקשורת.. הרבה טוענים שהיו בתאילנד, התנסו שם במואי טאי, ולא באמת עושים שם חישולים, לפחות לא כמו שמציגים זאת כאן בארץ. עובדים שם עם מגנים תוצרת שלהם, מגנים שפותחו עבור השיטה הזו.. הטענה היא שהגוף באמת ניזוק מחבטות, אז מספיק הקרב עצמו, לא צריך להזיק לגוף לפני כדי להכין אותו, ובנוסף לכך בקרב עצמו הגוף מתמלא אדרנלין, מה שמכסה על הכאב.
הבנתי גם שהרבה מועדנים של אגרוף תאלנדי כאן בארץ, לא מבצעים חישולים.
עכשיו אני חייב להודות שחישול נותן בטחון עצום, הרבה לוחמים טוענים כך, זה פשוט נותן לך בטחון להכנס ביריב בכל הכוח, בלי הפחד מכאב.. אני בעצמי כבר זמן מה נותן מכות עם מקל לשוק, ומרגיש שיפור עצום.. אבל אולי בעצם אני יתוערר עוד 20 שנה צולע..
יש כאן משהו שבאמת מבין בזה, אבל באמת מבין לא אחד שמסתמך על מורה בתיכון וגוגל חח, ויכול לפרט לי על היתרונות ביחס לחסרונות בעניין החישול? אני ישמח לשמוע את שניהם, כי הרי ברור לי שמן הסתם שום דבר לא בא ברגל, אני בטוח שיש חסרונות [בלי קשר לכל הבדיקה שעשיתי היום]. ד"א אני יודע ביולוגיה [פחות או יותר] אז גם הסבר מדעי מורכב יתקבל בשמחה =]
בנתיים אני ימשיך לקרוא בגוגל, למרות שלא נראה לי שאני יגיע יותר רחוק ממה שהגעתי, אבל לא יכאב לנסות חח [משחק מילים משובח].
תודה מראש.
|