לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #4  
ישן 04-06-2008, 22:16
צלמית המשתמש של stoned
  stoned stoned אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
מדובר בתהליך שלא הייתי ממליץ לעשות בבית, במיוחד אם אין לך הכשרה מתאימה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי h&o שמתחילה ב "זיקוק אלכוהול ביתי"

בגדול התהליך כולל שני שלבים: שלב התססה ושלב זיקוק.

שלב ההתססה הינו זהה לשלב התססה בהכנת בירות או יין, מתסיסים את חומרי הגלם במיכל (לרוב ע"י הוספת שמרים מתורבתים) כך שסוכרים שהיו בחורמ הגלם הופכים לאלכוהול. לאחר שלב זה מקבלים לרוב משקה עם 5%-14% אלכוהול (תלוי בריכוז הסוכר ההתחלתי ובסוג השמרים).

כדי לקבל משקה בעל אחוז אלכוהול גדול יותר יש צורך לזקקו. המזקקות הביתיות משתמשות בתהליך הנקרא זיקוק דודי. יש לך דוד בו אתה מכניס את חומר הגלם לאחר ההתססה ואותו אתה שם על מקור חום. החום גורם לנוזלים שבדוד להתאדות ומפני שאלכוהול מתאדה בטמפ' נמוכה יותר מאשר מים, אם תקפיד להשאר בטמפ' מסוימת אחוז גבוה יותר של אלכוהול יתאדה יחסית למים.

האדים עוברים דרך צינורות עיבוי (בד"כ צינור שסביבו יש צינור בו מזרימים מים קרים) והנוזל שהתעבה יורד לכלי נוסף. כך אתה יכול לקבל נוזל עם אחוז אלכוהול גבוה יותר.
במקרים רבים מבצעים זיקוקים נוספים, כל זיקוק מגדיל את אחוז האלכוהול.

אתה יכול לקנות מזקקות ביתיות בנפחים של ליטר או שלושה ליטרים. לרוב ניתן למצוא אותן בחנויות לציוד להכנת יין, לדוגמא:
ציוד להכנת גראפה (אבל בפועל אתה יכול לזקק איתו גם דברים אחרים)
מזקקה 3 ליטרים

כמה מילות אזהרה, זיקוק אלכוהול בבית יכול להיות מסוכן. התהליך כולל אידוי אלכוהול. אלכוהול הוא חומר דליק ואדי אלכוהול דליקים מאוד. תוסיף לכך את העובדה שאתה צריך מקור חום (להבה או מקור חום חשמלי) ותקבל סיכוי גדול לפיצוץ במידה והדבר לא נעשה בחלל מאוורר מספיק.

כמו כן, בתהליךם התסיסה נוצרים חומרים נוספים חוץ מאלכוהול, חלק רעילים כגון מתנול אשר טמפ' הרתיחה שלהם קרובה למדי לטמפ' הרתיחה של אלכוהול. במשקה לא מזוקק האחוז שלהם קטןמספיק על מנת לא לגרום לנזק, אולם ביקוק לא נכון אתה עלול לקבל משקה עם אחוז מתנול גבוה והדבר יכול להגמר בעיוורון ואף במוות.
_____________________________________
חברי כנסת ישרים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 13-06-2008, 22:19
  משתמש זכר SMAX SMAX אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.06.08
הודעות: 1
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי The Cheff שמתחילה ב "עוד קצת לגבי זיקוק בכלל ולגבי..."

שלום אני חדש פה בתגובות אבל אני צופה בפורום דיי הרבה זמן ולדיון הזה אני חייב להצטרף
ציטוט:
במקור נכתב על ידי The Cheff
עוד קצת לגבי זיקוק בכלל ולגבי וויסקי בפרט תוכל לקרא באשכול הבא:
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=397036

בקישור שנתתה מסביר רק על ויסקי הכי בסיס אבל יש הרבה סוגים ואמרתה שתכתוב המשך אין המשך באותו עניין גם צריך לכתוב איך מייצרים בירה יין וכול הסוגים האלו

אבל גם שאלה
אני יודע שברוסיה ובכלל בעולם יש סוגי שונים של וודקה
הנה למשל כמה שאלות:
1.אני יודע למשל שיש סוג של וודקה שקוראים לה סמגון ומייצרים אותה באזור ששחכתי את השם שלו ברוסיה ומייצרים את הסמגון רק בבית איך מייצרים אותו?
2.בשביל ספירט כמה פעמים צריך לזקק בשביל להגיע ל90-97 מעלות אלכוהול?
3.יש מכשירים שמודדים אתנול בנפרד ומנטול בנפרד?
זהו להיום לשאולות
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #21  
ישן 14-06-2008, 12:24
צלמית המשתמש של The Cheff
  The Cheff The Cheff אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי SMAX שמתחילה ב "שלום אני חדש פה בתגובות אבל..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי SMAX
בקישור שנתתה מסביר רק על ויסקי הכי בסיס אבל יש הרבה סוגים ואמרתה שתכתוב המשך אין המשך באותו עניין גם צריך לכתוב איך מייצרים בירה יין וכול הסוגים האלו

לגבי בירה העבודה בעיצומה
הזיקוק דומה מאד בכל המשקאות, השוני הוא במוצר אותו מזקקים, לוודקה, וויסקי וקוניאק מקורות שונים


אבל גם שאלה
אני יודע שברוסיה ובכלל בעולם יש סוגי שונים של וודקה
הנה למשל כמה שאלות:
1.אני יודע למשל שיש סוג של וודקה שקוראים לה סמגון ומייצרים אותה באזור ששחכתי את השם שלו ברוסיה ומייצרים את הסמגון רק בבית איך מייצרים אותו?
האמת היא שאיני מכיר הסמגון
2.בשביל ספירט כמה פעמים צריך לזקק בשביל להגיע ל90-97 מעלות אלכוהול?
לא הבנתי אתה רוצה אלכוהול בריכוז של 90-97 אחוז ? לרוב פשוט קונים, יש אלכוהול שמיועד להכנת משקאות ולבישול בריכוז של 95 אחוז.
3.יש מכשירים שמודדים אתנול בנפרד ומנטול בנפרד?
אני מניח שיש אבל לא יודע אם קיימים כאלו ביתיים, בבית משתמשים לרוב בהידרומטר, מודדים את ריכוז הסוכר בתחילת התהליך, את כמות הסוכר בסוף התהליך וברגע שיוגעים כמה סוכר הפך לאלכוהול ניתן לחשב את ריכוז האלכוהול
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:30

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר