04-10-2011, 21:46
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,127
|
|
טוב, אז...
נחזור לשני קילו חזה הבקר הצלוי למחצה.
ראשית - יש בידך למעשה אוצר בלום היכול לשמש לך להכנה מהירה של מאכלים, היות והוא כבר מבושל חלקית. אם אין באופק המיידי ארוחה מרובת משתתפים, הייתי מחלק את הנתח לארבעה חלקים, עוטף כל אחד בשקית, מוציא את האוויר ומקפיא.
אפשרויות אחדות לבשר כזה, שהופשר ונתחן:
היות והוא לא מבושל עד הסוף - יש צורך להשלים את זה, אך ההשלמה יכולה קצרה למדי היות וחלקיקים קטנים מתבשלים מהר יותר. קח את הבשר הטחון, וטגן אותו במחבת עם קצת שמן זית (או שומן אווז למי שלא פוחד) תוך בחישה מתמדת. כעת יש לך מספר אופציות מהירות וטעימות:
- רוטב בולונז. לא אביא כאן את המתכון.
- הוסף ציר בקר או כל מרק אחר, בשל על אש קטנה משך כחצי שעה, הוסף בצל מטוגן. יש לך ראגו בקר. הולך טוב בימי החורף עם קצת תיבול חריף, לחם שחור עב קליפה, ויין אדום כבד מהצד.
- ממולאים: השתמש בבשר הטחון והמטוגן כבסיס לממולאים (בצל ממולא, תפוח אדמה ממולא, תחתית ארטישוק, קישוא, כרוב פלפל וכיוצא באלה.
- ממולאים מסוג אחר הם האמפנדס למיניהם - בין אם תשתמש בבצק עלים, בצק פילאס, בצק שמרים, עלי פילו, בצק בורקס, ובין אם תעשה את זה באפיה, בטיגון רגיל או עמוק, או באידוי (דים-סאם בנייר אורז, למשל) - זה טעים!
- שימוש אחר בבשר הטחון הוא במאכלי שכבות למיניהם, כגום SHEPHERDS PIE, מוסקה, לזניה.
סוג אחר של שימוש מהיר הוא פריסת הבשר הקפוא למחצה לרצועות דקיקות, והקפצתו במחבת או בווק תוך תוספת ירקות ו/או אורז, ליצירת מאכלים בסגנון סיני או טאילנדי.
אם אתה ממש ממהר, זרוק חצי קילו בשר למיקרו. בשל אולו מכוסה על עצמה גבוהה משך כרבע שעה - עד 25 דקות (בדוק והוסף זמן לפי הצורך), הוצא, תן לו כמה דקות להתאושש, פרוס ועשה כריכים. טוב גם קר.
ואפשרות אחרונה - אם הבשר יצא לך יבש, קשה ומסכן למראה, אל תתיאש, יש עוד שני דברים שאפשר לעשות:
האחד - לפרוס אותו לרצועות דקות ככל האפשר, להשרותו בתבלין האהוב עליך, והכנסתו חזרה לתנור על תבנית שטוחה, ובשכבה אחת. כוון את התנור ל- 50-60 מעלות (תנור טורבו), או 70 מעלות (תנור רגיל), והשאר אותו כל הלילה. למחרת אתה אמור לקבל רצועות יבשות לגמרי. זה נקרא BILTONG בדרום אפריקה, או BEEF JERKY בארה"ב הברית. לעיס מאד וטעים.
השני - טחן את הבשר טחינה דקה ביותר והכן PATE.
זהו להלילה. אם יש למישהו עוד רעיונות אשמח ללמוד.
|