לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי         אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #3  
ישן 05-10-2011, 18:14
צלמית המשתמש של MS_Rogue
  משתמש זכר MS_Rogue MS_Rogue אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.03.10
הודעות: 16,749
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shlomz שמתחילה ב "אשכול ההמבורגרים הגדול"

המבורגר בקר:
200 גרם בקר טחון.
רבע בצל קטן (קצוץ היטב)
שן שום כתושה דק דק (או חצי כפית שום כתוש מוכן)
2 X קורט מלח
1 X קורט פלפל
1 X קורט תבלין סטייק מקורמיק
1 X קורט קמח

עושים כדור ומועכים אותו אבל לא יותר מדי (כדי שישאר אוורירי).
מטגנים במחבת על חום בינוני עם מעט שמן זית עד שצד אחד נעשה חום, הופכים ומטגנים עד שהצד השני נעשה חום, מגבירים לחום גבוה ומטגנים כשתי דקות כל צד (כדי לשרוף את הבחוץ קצת).

אנחנו מוסיפים חתיכות של בייקון מטוגן וגבנ"צ (צ'דר בדרך כלל) אבל זה כמובן עניין של כשרות. מומלץ למרוח גואקמולי על הלחמניה ככה או אחרת.


לחילופין, המבורגר תרנגולת:

לוקחים שני חזות עוף מלאים, שוטפים היטב, טוחנים היטב במעבד מזון ומוסיפים את שאר המצרכים (מלבד הבקר הטחון) ומטגנים באותה הדרך.
_____________________________________
כן, אני בפייסבוק, לצרכים מסחריים...
וכן, אם תבקשו חברות סביר להניח שתקבלו תשובה חיובית למדיי


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 05-10-2011, 23:41
צלמית המשתמש של הנשר הקטן
  הנשר הקטן הנשר הקטן אינו מחובר  
מנהל "מה שבכיפה" בדימוס,מו"ס במיל',וסטודנטים בשוטף
 
חבר מתאריך: 10.06.05
הודעות: 2,444
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shlomz שמתחילה ב "אשכול ההמבורגרים הגדול"

2 וריאציות שלי-שתיהן טובות לדעתי. הראשוה מעולה לחובבי בשר,כי זה הטעם המרכזי. השניה תהיה מוצלחת גם לילדים ולחובבים פחות.

אופציה א'- הפשוט והטעים

חצי קילו בשר בקר איכותי טחון גס (צלעות,צוואר,מכסה הצלע-מה שיש)
פלפל שחור טחון
מלח דק (בערך שליש-רבע כפית)
2 כפות מים קרים\מי סודה קרים.

מערבבים את כל החומרים לעיסה,ולשים עד שנוצרים מעין חוטים לבנבנים כאלו בתוך הבשר,מה שמעיד על התחברות הבשר והמים, ונותנים לנוח רבע שעה-חצי שעה במקרר,מכוסה.
מוציאים מהמקרר,ועם ידיים רטובות יוצרים קציצות בעדינות,והעדינות חשובה,זה מה שמבדיל המבורגר מקציצה.לא מועכים,לא דוחסים,רק יוצרים צורה של קציצה.
צולים על מחבת פסים\מחבת רגילה\מנגל,בערך 2-3 דקות מכל צד למדיום,ו 4-5 דקות לוול דאן. לדעתי,המבורגר עשוי מדיום זה שדרוג רציני להמבורגר שאוכלים בחוץ,שבד"כ מגיע וול דאן.

אופציה ב'-המתוחכם

התערובת של אופציה א',פחות כף אחת מים,ובלי מלח.
כף חרדל דיז'ון (עדיף גרגרים)
כף רוטב ברביקיו\סטייק\טריאקי,לפי ההעדפה האישית.
שן שום אחת כתושה
חצי בצל טחון\קצוץ דק דק.

הוראות ההכנה-אותו הדבר.

ניתן כמובן לגוון,לשלב,להחליף את הבקר בכבש באופן מלא או חלקי,וכל שינוי שפוי אחר שיעלה על דעתכם. רק חשוב לשמור שיהיה בשר איכותי-אפשר גם קפוא,אבל מאיכות טובה.

על הלחמניה- גוואקמולי ו\\או מיונז שום ילכו טוב עם שתי הגרסאות. לא הייתי ממליץ על קטשופ או צ'ילי מתוק,הם משתלטים יותר מדי.

בתיאבון.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מידע צרכני חשוב-לחצו כאן!


נערך לאחרונה ע"י הנשר הקטן בתאריך 05-10-2011 בשעה 23:44.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #22  
ישן 11-10-2011, 12:18
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
 
חבר מתאריך: 06.12.04
הודעות: 19,807
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shlomz שמתחילה ב "אשכול ההמבורגרים הגדול"

בשר שהוא 30% שומן
חרדל
מיונז (לפעמים)
שום
פלפל שחור טחון
פלפל אנגלי

תוספים למי שלא אוכל כשר -
קוביות גבינה כחולה
רצועות בייקון (למי שלא אוכל כשר)


הכנה:
מערבבים את מרכיבי הבשר, מגלגלים להמבורגרים ומחזירים למקרר לכמה שעות.
מוציאים מהמקרר ומאזנים טמפרטורות וצולים. אני אוהב המבורגרים בעובי של 3 סנטימטר, אבל זה דורש צלייה יחסית איטית

אם רוצים לא כשר, אפשר לשים באמצע כל המבורגר קוביית גבינה כחולה, שתימס תו"כ צליה (ולכן אפשר להשתמש בבשר רזה יותר שיועשר בשומן של הגבינה)
ו\או להוציא את ההמבורגר אחרי השחמה מהירה, לעטוף ברצועות ביקון ולהחזיר לאש עד שהבייקון פריך וטעים... צריך להתאים את משך הצליה ללא ביקון לרמת ההכנה שרוצים בסוף.

כאן הבשר מעולה, ככה שצריך מינימום תיבול.
_____________________________________
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #38  
ישן 21-10-2011, 11:48
  shlomz shlomz אינו מחובר  
מנהל פורום מילואים (במיל.)
 
חבר מתאריך: 21.08.06
הודעות: 3,967
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shlomz שמתחילה ב "אשכול ההמבורגרים הגדול"

המתכון הבא באדיבות אחותי היקרה:

ציטוט:
הנה המתכון להמבורגר אנטריקוט ושפונדרה. אנחנו נהנו ממנו מאוד, יחד עם קטשופ פלפלים שהיה אחת היציאות המוצלחות יותר שנתקלתי בהן מבחינת רטבים.

בהצלחה!

1 ק"ג אנטריקוט טחון
500 גר' שפונדרה טחון
2 בצלים קצוצים
מלח+פלפל

אופן ההכנה :
מערבבים את הבשר יחד בקערה גדולה.
מטגנים בצל עד לריכוך.
מוסיפים את הבצל המטוגן ומתבלים במלח ופלפל.

מכדררים לכדורים בגודל הרצוי, בעזרת ידיים משומנות. מסדרים על תבנית משומנת היטב ומקפיאים קלות.

מוציאים מהמקפיא, צולים קלות על גריל משני הכיוונים ולאחר מכן מכניסים לתנור שחומם ל190 מעלות, למשך 4 דק'.


קטשופ פלפלים:
3 פלפלים קלויים מנוקים מגרעינים וקליפה.
1 שן שום כתושה
2 עגבניות חתוכות גס
1 כף רוטב צ'ילי חריף.
מלח, פלפל, מעט סוכר.

הכנה:
מעבירים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים לקבלת מרקם נוזלי סמיך, טועמים ומשלימים תיבול.

בתאבון
_____________________________________
על מג"דים אין שירים, רק כתובות בשירותים.

http://www.baking.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #44  
ישן 12-05-2014, 17:15
  shira_malka shira_malka אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 29.01.14
הודעות: 22
המבורגר צמחוני
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shlomz שמתחילה ב "אשכול ההמבורגרים הגדול"

התרומה הצנועה שלי לדיון - עבור הצמחוניים שביניכם.

ואפרופו צחי בוקשששתר שהוזכר כאן - יש מתכון שלו להמבורגר צמחוני (מופיע בrest).

המתכון: (אחי אוהב מאד)

מצרכים:
½ ק"ג עדשים מונבטות
1 סלסלה פטריות שמפיניון
1 מגשית פטריות פורטובלו
3 גזרים גדולים
3 בצלים
¼ כוס שמן זית או אגוזים בכבישה קרה
½ כוס פירורי לחם
3 כפות קטשופ
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
פלפל אנגלי טחון וכוסברה יבשה טחונה (אם אוהבים)

אופן ההכנה
מנקים את הירקות וקולפים את הבצל והגזר.
חותכים הכל לפיסות גדולות ומטגנים בשמן, על להבה הכי גבוהה שיש, בסיר גדול.
כשהירקות מטוגנים מוסיפים ¾ מהעדשים, מטגנים עוד מעט ומסירים מהאש.
מעבירים למטחנת בשר וטוחנים יחד עם שאר החומרים
מוסיפים גם את שאר העדשים ולשים לעיסה סמיכה.
מכינים קציצה קטנה ובודקים שאינה מתפרקת.
מטגנים עיגולים בגודל המבורגר במחבת, טיגון קצר, ואחר כך מעבירים לתנור חם על נייר אפייה, למשך 12 דקות.
מגישים כמו המבורגר, עם לחמנייה וירקות.
במסעדת 'Black' מוסיפים גם בצל מטוגן ופטריות מוקפצות, כי זה הולך נהדר ביחד.
*הלחמניית המבורגר עלולה להכיל ביצים
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +3. השעה כעת היא 13:31

הדף נוצר ב 0.44 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2017 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר