לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 12-12-2012, 21:39
צלמית המשתמש של marin
  משתמש זכר marin marin אינו מחובר  
מנהל בפורום מדע, טכנולוגיה וטבע | ☺
 
חבר מתאריך: 29.10.06
הודעות: 9,713
ספינג' לחנוכה :)

אז כמו בכל שנה, חנוכה הגיע, וצריך לחדש.
אז אחרי שהכנו אתמול לביבות (מצורף מתכון), הגיע הזמן לנסות בפעם הראשונה להכין ספינג'!
מסתבר שהמתכון (של קארין גורן) ממש פשוט, ויש שאומרים שאפילו פחות משמין מסופגנייה!

מצרכים:
1 קילו קמח (חב')
שקית שמרית
חצי כוס סוכר
חצי כפית מלח
800 מ"ל מים.

לציפוי - סוכר/אבקת סוכר/ריבה/ריבת חלב, או כל תוספת אחרת.
לטיגון - ליטר שמן. כן, זה הרבה אבל הרוב לא באמת נספג אלא משמן לטיגון עמוק.

אופן ההכנה:
מכניסים לקערה גדולה את הקמח והשמרים ומערבבים מעט,
כעת מוסיפים את הסוכר והמלח, ומוסיפים חצי מכמות המים - ומתחילים לערבב.
כשנהיה מעט קשה לערבב מוסיפים את שאר המים, הבצק צריך להיות דביק ועיסתי, כאילו שמנו יותר מידי מים.
לאחר כדקה של לישה, מכסים בניילון נצמד או בשקית ונותנים לבצק לתפוח כשעה.
לאחר שעה של התפחה, נוריד את הבועות ע"י נגיעות קלות בבצק מלמעלה (או בכל דרך אחרת), נכסה שוב ונמתין עוד 20 דק' להתפחה קצרה נוספת.
לקראת תום הזמן, נחמם את השמן במחבת.
נרטיב את הידיים במים, נקרוץ מהבצק כדור בגודל של אגרוף קטן, וביד השניה נצבוט את הבצק כדי שייפרד.
כעת צריך להכין את צורת ה"דונאט" עם החור המוכר,
מלמטה בעזרת האגודלים יוצרים חור ומנסים לשמור על צורה של כעך.
כעת מניחים בזהירות את הספינג' בשמן הרותח, יש להקפיד להניחו מאיתנו והלאה כדי שלא יקפוץ עלינו.
אם לא נשים מספיק שמן בסיר - הספינג' יידבקו לתחתית הסיר, וזה לא יהיה אותו דבר.

לאחר שהספינג'ים הזהיבו לצבע חום, הופכים ובסוף הטיגון מוציאים לצלחת עם נייר מגבת לספיגת עודפי השמן.
כדאי להגיש חם, מצופה בציפוי המועדף, אני העדפתי אבקת סוכר

שיהיה בתיאבון!
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ושיהיה לכולם חג חנוכה שמח!
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:28

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר