25-02-2013, 23:37
|
|
|
|
חבר מתאריך: 05.10.12
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי קגנס
על כל פנים, חשיפת פשיעה מגזרית איננה בהכרח לרעת המגזר שנסקר. אני לא מדבר רק על הקורבנות בתוך אותו מגזר שיכולים להינצל בזכות הגברת מודעות ולחץ לאכיפה, אלא גם על כך שמגזרים שונים בארץ ובעולם טוענים לקיפוח ואחת מהעדויות לכך, לדידם, היא שיעור המעורבות הגבוה בפשיעה של בני המגזר שלהם. ש"ס בזמנו הדגישה, למשל, שליוצאי מרוקו ייצוג לא פורפורצינואלי בבתי הסוהר (אני חושב שהם אפילו דיברו על כך שרוב האסירים אז היו ממוצא זה). לדידי, זה הכל צריך להיות נתון לשיקול דעת זהיר. פירסום סטטיסטיקה מדויקת שונה מאיזכור פרטים שיוצרים תחושת "נידמה לי" לגבי מגזרים מסוימים בגלל כל מיני הטיות קוגניטיביות שיש לכולנו.
|
אני לא דורש לפרסם נתונים כאלה בשביל לפגוע באוכלסיות שבהן הפשיעה נפוצה יותר, אלא דווקא כי אני חושב שזה יכול לעזור לקורבנות הפוטנציאלים, ובין היתר כי פרסומים כאלה עשויים לחשוף עוולות, במידה ונעשית אפליה בענישה.
אם אכן בתי הסוהר היו מלאים ביוצאי מרוקו (ביחס לגודלם היחסי באוכלסיה), אז אני בתור אזרח הייתי רוצה לדעת על זה, לטוב ולרע. נתון כזה יכול להוביל לאחת משתי מסקנות אפשריות (אם מישהו יכול לחשוב על עוד אופציה, אשמח לשמוע):
1. יוצאי מרוקו אכן סרחו יותר.
2. היתה אפליה כנגד יוצאי מרוקו והענישה כנגדם לא היתה מידתית.
מבחינתי, המשטרה והשב"ס נדרשים לפרסם רק נתונים יבשים ופילוחים בהתאם לדרישת הציבור (הכל בגבול הטעם הטוב כמובן, ורק במידה ויש הסבר טוב לדרישות). לא תפקידם לפרסם מסקנות בנושא. את המסקנות יואילו בטובם להביא לנו אנשי מקצוע מכל התחומים (קרימינולוגים, אנתרופולוגים וכדומה). תסכים איתי שזה יוסיף נפח לדיון התקשורתי ויתרום למיגור תופעות פסולות.
אני אסביר לך את הבעייתיות בפרסום מוצא של פושע וקורבן (בידיעות תקשורתיות). נניח שאנחנו שומעים חלילה על עוד מקרה של אתיופי שהורג את אישתו. ונניח שהתופעה היתה נפוצה יחסית פעם. איך אנחנו יודעים שהמקרה הספציפי הזה הוא לא המשך ישיר של התופעה? יכול להיות שהתופעה הפסיקה ועכשיו היקף התופעה דומה להיקף בעדות אחרות? בהחלט כן. לכן אני חושב שנתונים יבשים הם כלי חשוב שיכול אפילו לכבות שרפות תקשורתיות.
אני מדגיש שהשימוש בדוגמא של האתיופים לא מבוססת על כלום, ואני לא יודע מה באמת קורה בעדה. אני משתמש בה כדוגמא כי הנושא עולה בכל פעם כאשר יש רצח של אישה בעדה, ואני חושב שבמקרים כאלה חשוב לראות נתונים אמיתיים נגד העיניים. אין כוונה לפגוע באף אחד, ואני מצטער בפני כל מי שמרגיש נפגע 
|