לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-12-2025, 07:49
צלמית המשתמש של האזרח
  משתמש זכר האזרח האזרח אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.08.05
מקרה עצוב מאוד וחמור
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי milumnik שמתחילה ב "תקרית חריגה בקורס טייס לפני סיום - 15 צוערים נשלחו למאסר על עבירות משמעת"

חודש לפני מסדר כנפיים, נעשתה עבירת משמעת חמורה ועבירה על בטחון שדה בסדנה אשר לא מדברים עליה הרבה.
ברור לי שאנשי ח"א לא יקבלו את דעתי, אך אין מנוס מהדחת כולם, כולל המפקדים שאישרו והיו נוכחים.
חברים, משמעת ושוב פעם משמעת , אשר אבדה לנו...

אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם

לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה

אנו לא בוכים, דואגים שאמהות שלהם יבכו

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-12-2025, 17:49
  yaari yaari אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.09.04
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי helpy4 שמתחילה ב "יש לי תחושה שבשנות ה60 70 80..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי helpy4
יש לי תחושה שבשנות ה60 70 80 הם לא היו מודחים

הטעות החלה בכך שאת תקופת ההבראה מסידרת השבי העבירו לבית מלון במקום לעשות זאת בבסיס. החניכים מהקורסים הבאים יכולים לשכוח מהתנאים האלה. ולגבי ההשתכרות, היה נהוג בסוף הקורס לחגוג עם שתיית אלכוהול (כמובן אחרי סיום שלב הטיסות). מי שדחף את החניכים להשתכר היו המדריכים (ובד"כ היו גם משתכרים בעצמם). זה עבר מהעולם אחרי שחניכי אחד הקורסים השתוללו והרסו דברים בבסיס (בעקבות החלטה לא לעשות את המסיבה מחוץ לבסיס). כיוון שהחניכים לא רצו לשבור מסורת - הם היו עושים זאת בהחבא בחדריהם. בטוח שגם מסורת זו תיפסק כעת.
תמונה שהעליתי בעבר באשכול "50 שנים למסדר כנפיים קורס טיס 65"
https://www.fresh.co.il/vBulletin/s...651#post4724162

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ישן 09-12-2025, 18:22
צלמית המשתמש של סיורניק
  משתמש זכר סיורניק סיורניק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.05.13
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי helpy4 שמתחילה ב "[QUOTE=סיורניק]אבל הורג..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי helpy4
ואם זה בקבוק אחד?

אל תשאל אותי כי לא אני שפטתי את השתייה - תשאל את חיל האוויר מה הסטנדרטים שהוא בוחר לאכוף על צוערים בקורס טיס והאם זה מצדיק ענישה משמעתית (עד כדי מחבוש ו/או הדחה):

מהכתבה:
במהלך סוף השבוע נערכו במלון שלושה ביקורים של קרובי משפחה ברמת בנות זוג ואחים או אחיות בניגוד לנהלים, והצוערים שתו באישור מפקדם כאמור בירה אחת עד שתיים.

כל צוער שעובר עבירה כלשהי בקורס טיס מחויב לדווח על כך, אך הפעם מפקדים אחרים שנכחו במלון הם שהבחינו בביקורי המשפחות, וכך נפתח תחקיר פנימי שבמהלכו התבררו יתר העבירות, כמו צריכת האלכוהול ושיתוף קרובי המשפחה בתכנים שעברו במהלך סדנת השבי.

"אף אחד לא שיקר, אבל מצופה מצוער להגיד מיד את כל האמת", אמרו היום בצה"ל. "אנחנו מסתכלים גם על השפעות המלחמה ועל תכנים שהם לא עברו בקורס בעקבות המלחמה כגורם שיכול להשפיע על התנהגותם בסוף הקורס, ולכן דברים אלו יילקחו בחשבון בבואנו לראות אם ומי מהם יודח מהקורס, שאותו אמורים לסיים בסך הכול 39 חניכים".

אני בטוח שאין פה משהו שלא היה בקורסים קודמים, וכנראה האלכוהול הוא הנושא הפחות חשוב כאן, אלא חשיפת המידע וביקורי המשפחות בניגוד לנהלים. מישהו בחר להתעניין בזה ולפוצץ את הסיפור, מה שאולי לא קרה במקרים קודמים. יכול להיות שבמקום לעשות דברים בשקט עשו בית זונות בפרהסיה ומפקדי הקורס היו חייבים להתערב, אפילו לצורך מראית עין.

"צה"ל הוא הצבא הערבי הטוב במזרח התיכון" - עזר וייצמן (על זרוע היבשה)

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:20

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר