לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #7  
ישן 04-10-2007, 21:39
צלמית המשתמש של RACS
  RACS RACS אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.08.05
הודעות: 2,844
שלח הודעה דרך ICQ אל RACS
כתבה ל30 אנשים?
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי SkyRaider שמתחילה ב "[font=Verdana]אוקיי, אין מצב..."

סלט?
תראה אין מצב שאתה מצליח להכין משהו מרשים ל30 אנשים תוך רק שעה..אתה חייב יותר זמן.
תראה אתה יכול להכין מוסקה (חציל בציפוי ממולט בבשר) ואז לעטור את זה עם עלי בזיליקום.. אבל לך תכין 35 מוסקה תוך שעה זה פחות מ2 דקות למוסקה אחת, ככה שאין מצב שתצליח להכי ן את זה.
מה שאתה יכול לעשות שזה נחמד ואפשר לעשות שזה יהיה מרשים זה לקנות מלוואחים קטנים, ואפשר לגרד עליהם גבינה, או להביא משהו עם דגים או עם בשר (פשוט לשים את זה עליהם) לשים את זה בתנור (תלוי בגדול תנור שלך, נגיד אצלי אני יכול לשים איזה 30 במכה) אתה מכין בסביבות ה90 כאלה (תשים עליהם מה שאתה רוצה ) ואז לוקח בערך 45 ל30 (ואם הבשר לא מוכן אז תבשל אותו לפני ואז שים אותו בתנור) ואז אתה מגיש את זה בצלחת ע-נ-ק-י-ת ואתה אומר "זה בשר מסמל רוסיה, זה דגים מסמל פולין, או משוה כזה אני לא מכיר את התנועת נוער שלך.
מה עוד אתה יכול לעשות?
קוגל (פולין) אם אתה רוצה יש פה מתכון באנגלית, מקס' אתה לא מבין משהו אז נתרגם לך
לטקס (פולין) מתכון פה
סלט רוסי מסורתי (רוסי) מתכון פה

אפשר לעשות בצק ממולא ב (תחליט לא יודע לפי העדה) אבל גם אז כל אחד מקבל חתיכה מיני אלא אם כן יש לך מספר תנורים..
או מיני פיצות (זה מן שטורדל פיצות כזה אפשר להכין כמות תוך שעה וזה טעים)

אתה יכול לערבב מתכונים ואז נגיד יש לך את הבסיס של המלוואח ואז שים על זה אטריות אומשהו ..

תראה יש עוד המון אבל אם יש לך רק שעה.. שעה זה כלום אם אפשר לעשות כלום תוך שעה, אני מארגן לי ארוחה מרשימה ליחיד (!) בשעה. למשפחה (6 אנשים) בלחץ מטורף תוך שעה וחצי.

הבאת אבל חתיכת אתגר

(לא אני לא רק חושב על מלוואח כל היום פשוט אני לא מסוגל לחשוב על משהו שיכול להכין תוך זמן קצר)
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #8  
ישן 04-10-2007, 21:49
צלמית המשתמש של SkyRaider
  SkyRaider SkyRaider אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.02.06
הודעות: 941
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי RACS שמתחילה ב "ל30 אנשים?"

קודם כל, אני לא מארגן ארוחה שלמה אלא רק מכין משהו לא מסובך מדי, פשוט שהחברים יאכלו, אני לא שף :\ ואמא לא טבחת טובה, אבל אהבתי את הרעיון עם הפסטה ברוטב מעניין חחחח

עכשיו אם תאכלו להדריך אותי צעד אחר צעד בקשר לפסטה ברוטב מיוחד אודה לכם מאוד

ובקשר למצב בו ישהה האוכל, אז ככה:

אני צריך להביא את זה (כמות ל30 איש) למחר ב12:00 בבוקר, זה לא רשמי אני יכול גם לקנות פיצה ענקית וגם טוב אבל אני מעדיף להרשים את החבר'ה ואני יותר ובקשר לעדות שרשמתי זה הסבא וסבתא, אני יותר רומני מכל השאר, וברומניה אוכלים בשר בשר אבל אני לא הולך להביא בשר לשם :\ אני צריך משהו בסגנון של פיצה\בורקס\סלט, לא מנה עיקרית מדי אלא משהו כזה שאפשר לאכול גם כשלא כלכך רעבים..

אם אני מכין את זה היום בערב אז זה יחכה בבוקר במקרר\תנור תלוי מה אני מכין ומחר עד 12:00 באותו מצב שהיה בלילה, וכנראה בסניף של מכבי זה יהיה במקרר או באוויר של מחר בבוקר..

אני צריך מתכון הכי פשוט שיש בשביל רוטב לפסטה, אבל הכי מרשים.. מבינים? ואיך אני מכין את הפסטה, ואיך זה צריך להיות מוגש? (עדיפות על קר או פושר..)
תודה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 04-10-2007, 21:55
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי SkyRaider שמתחילה ב "[font=Verdana]קודם כל, אני לא..."

חחחחח איזה מעליבן אתה אני מקווה שאמא שלך לא תקרא את זה.... "אמא לא טבחית טובה" ....

בכל אופן רטבים לפסטה - כמה אפשרויות תחשוב מה יאהבו יותר -

אלפרדו - שמנת בצל ופטריות
פסטו - שמנת בזילקום וצנוברים
עגבניות
בולונז- עגבניות ובשר טחון
ירקות מוקפצים עם בולגרית או גבינת חלומי (חלומי קצת יקרה)
ואפשר לאלתר



אלפרדו שלי-
רוטב אלפרדו:
סלסילת פטריות (או יותר תלוי איך רוצים) - פרוסות
1 שמנת לבישול (אני אוהבת להציף אז שמה 2)
1 בצל פרוס
1 קוביית בזיליקום
לטגן/לרכך את הבצל ב50 גרם חמאה או שמן זית כשהוא מתרכך מעט להוסיף את הפטריות הפרוסות להמתין שהן יתרככו מעט ושהנוזלים יתאדו קצת.
להוסיף את השמנת לבישול את הבזיליקום, מלח, פלפל .
ניתן להוסיף מעט יין לבן אם רוצים ו/או אגוז מוסקט.
ניתן להוסיף חופן של גבינת פרמזן מגורדת.
משאירים על האש עד שהשמנת מסמיכה מעט.

עכשיו אם זו כמות ל-16 חברה ויש עוד מטעמים בארוחה הזו אז תשתמש ב2 חבילות פסטה או 2 וחצי
3 שמנת לבישול 2 סלסלות פטריות 2-3 בצלים וכו' תכפיל את המצרכים.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י hagar_krispin בתאריך 04-10-2007 בשעה 22:03.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 04-10-2007, 22:43
צלמית המשתמש של RACS
  RACS RACS אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.08.05
הודעות: 2,844
שלח הודעה דרך ICQ אל RACS
פרווה זה מצוין
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי SkyRaider שמתחילה ב "[font=Verdana]פרווה מספיק..."

אז יש לך מתכון לפסטה.
אם אתה צריך עזרה באיך חותכים אז נעזור לך

לעשות רוטב לפסטה זה לא כל כך מסובך.

5 עגבניות ,
פחית זיתים ירוקים,
2 בצל,
חבילה פטרוזילה,
פחית פטריות,
3 גמבה ירוקה,
3 גמבה אדומה,
רוטב סויה,
מלח,
פלפל,
(יין אדום)

שטוף ידיים.
עגבניות אתה חותך לחתיכות קטנות (זה בסדר םע המיץ יצא, אל תזרוק את המיץ), זיתם אתה חותך לעיגולים.
בצל אתה חותך לחתיכות קטנות (לחצי ואז על הצד) גמבות גם אתה חותך לחתיכו תקטנות.

אתה מחמם מחבת כזה על אש בינונית שם קצת שמן, ושם את הבצלים בפנים.
מערבב את בצל במשך חמש דקות. לוקח כף (מעץ) ומטה את הסיר ליד כיור ועוצר את הבצילם שלא יפלו עם הכף.
מויסיף אתהגמבות,עגבניות,זיתים,פטריות(מוציאת את הפמים מהפחית ואז שם את הפטריות בפנים). ומערבב.מוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיף חצי כוס מים. מוסיף כף רוטב סויה. ומערבב. לוקח גבעול 1 של פטרוזילה וחותך לחתיכות קטנות ושם בפנים ומערבב. אם ישלך יין אדום תוסיף רבע כוס. ומערבב.(אתה צריך לערבב את זה הרבה) תסגור את הסיר תן לזה להתבשל ל8 דקות ותבדוק את זה . עם אתה רואה שהרוטב מבעבע זה טוב. תמשיך לערבב. ותסגור שוב לעוד חמש דקות. תפתח, תערבב , תסגור לעוד חמש דקות, תבדוק ,תערבב, תסגור לעוד חמש דקות. תפתח תבדוק את הטעם (תקח כפית קטנה ותשתוף אותה ואז תטעם אחרי זה שים את הכפית בכיור. אם צריך עוד בישול אז תערבב ותסגור שוב ותפתח אחרי חמש דקות
אם צריך עוד מים אז תוסיף. ככל שתוסיף עוד מים הרוטב יהיה פחות סמיך. יותר מים, יותר סמיכות. אתה לא רוצה שיהיה יותר מידי מים כי זה יהיה מים וירוקת, אתה רוצה שיהיה רוטב סמיך, זאת אומרת לקבל את הסמיכות מהמיצים של הירקות.

צורת הגשה: אחרי שאתה מסיים את זה וזה נראה לך (בעין אתה יכול לראות שזה נראה כמו רוטב או כמו משוה אחר) טוב, אז אתה לוקח צלחת גדולה ושם שמה את הפסטה. שם למעלה את הרוטב ואז מפזר חתיכות של פטרוזילה מסביב לפסטה.

יש שאלות? אם זה למחר אז אני פה אם יש בעיות תכתוב ונעזור לך

נערך לאחרונה ע"י RACS בתאריך 04-10-2007 בשעה 22:46.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 05-10-2007, 08:13
צלמית המשתמש של SkyRaider
  SkyRaider SkyRaider אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.02.06
הודעות: 941
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי RACS שמתחילה ב "פרווה זה מצוין"

סבבה תודה, אבל אני עדיין צעיר וההורים לא יירשו יין אדום (16).

אבל הכנתי פסטה לפי מה שרשמתם עם כף שמן ושתי כפות מלח הוספתי איזה חצי כפית מלח יותר כי נראה לי כך (מפתח את תכונות השף שבי )

זו פסטה מסולסלת, אז מכוון שזה הפעם הראשונה שהכנתי כזה דבר לבד לבד אז רק אחרי שהפסטה הייתה מוכנה התחלתי עם הרוטב (בכל מקרה זה יוגש מחר וזה לא יוגש חם - אין אפשרות, לכן כנראה פושר).

הרוטב שבחרתי הוא הרוטב שלך שנקרא ספגטי על מצע גבינה צהובה גבינה צפתית וירקות, כי בשאר הרטבים חסרים לי יותר משני רכיבים ופה היה חסר לי רק גבינה צפתית (ולכן לא הוספתי אותה) אבל שיפרתי במובנים אחרים, הוספתי צנוברים, קצת דבש, רסק עגבניות, אילתרתי

הרוטב יצ סמיך מדי לדעתי ולדעת אמי, זה בגלל שהייתי צריך לחתוך יותר בצל (אני לא חושב שירגישו חצי בצל חתוך קטן שם..) הייתי צריך בצל שלם ושתי חבילות של רסק עגבניות במקום אחת, אבל עדיין יצא מעולה! הוספתי כל מני תבלינים (מלח, פלפל שחור, עוד תבלין שאני לא יודע מה הוא אבל הרחתי אותו והיה ריח מתאים למה שדמיינתי.. )

בסוף כשהכנתי (היה קרוב ל2 לפנות בוקר!) טעמתי לי פסטה אחת ולא יכולתי להתאפק אז אכלתי רק עוד אחת, גם אמי רצתה לטעום אז נתתי לה אחד ואמרה שחסר מלח קיצר הוספתי.

גם אני חושב שהייתי צריך להכין כמות גדולה יותר של רוטב כי זה לא כיסה את כל הקערה עם הפסטה (כלומר מלמעטה) לכן ערבבתי וייצא בסדר.

אז זהו זה, תודה לכולכם, מקווה שהחברים והחברות יהנו מזה, הייתי מצלם את התוצר הסופי לעומת ההתחלתי והייתם נדהמים חח אבל אין לי מצלמה.

שוב תודה ויום טוב

עריכה: רציתי לשאול אם כדאי לשים כף יין לבן? נראה לי יתאים.. יוסיף לטעם, מה דעתכם?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #14  
ישן 06-10-2007, 17:35
צלמית המשתמש של RACS
  RACS RACS אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.08.05
הודעות: 2,844
שלח הודעה דרך ICQ אל RACS
יין אדום אסור בגיל 16?
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי SkyRaider שמתחילה ב "סבבה תודה, אבל אני עדיין צעיר..."

אני בישלתי עם יין אדום בגיל 16...

תראה אתה מוסיף את המלח לפי הכמות של הפסטה אתה הכנת הרבה, אז כמובן שצריך להוסיף.
ציטוט:
הרוטב שבחרתי הוא הרוטב שלך שנקרא ספגטי על מצע גבינה צהובה גבינה צפתית וירקות, כי בשאר הרטבים חסרים לי יותר משני רכיבים ופה היה חסר לי רק גבינה צפתית (ולכן לא הוספתי אותה) אבל שיפרתי במובנים אחרים, הוספתי צנוברים, קצת דבש, רסק עגבניות, אילתרתי


סבבה אילתורים זה טוב, וזה טוב שאתה מנסה ולהוסיף עוד דברים שאתה חושב שיתאימו זה טוב והנה אתה אומר שיצא טוב.
ציטוט:
הרוטב יצ סמיך מדי לדעתי ולדעת אמי, זה בגלל שהייתי צריך לחתוך יותר בצל (אני לא חושב שירגישו חצי בצל חתוך קטן שם..) הייתי צריך בצל שלם ושתי חבילות של רסק עגבניות במקום אחת, אבל עדיין יצא מעולה! הוספתי כל מני תבלינים (מלח, פלפל שחור, עוד תבלין שאני לא יודע מה הוא אבל הרחתי אותו והיה ריח מתאים למה שדמיינתי.. )


אמרתי אם זה יצא סמיך אתה מוסיף עוד מים, אבל סבבה
ציטוט:
בסוף כשהכנתי (היה קרוב ל2 לפנות בוקר!) טעמתי לי פסטה אחת ולא יכולתי להתאפק אז אכלתי רק עוד אחת, גם אמי רצתה לטעום אז נתתי לה אחד ואמרה שחסר מלח קיצר הוספתי.


הכל לפי טעם אבל אני משח שנהנת מהפסטה שלך.

ציטוט:
גם אני חושב שהייתי צריך להכין כמות גדולה יותר של רוטב כי זה לא כיסה את כל הקערה עם הפסטה (כלומר מלמעטה) לכן ערבבתי וייצא בסדר.

אז זהו זה, תודה לכולכם, מקווה שהחברים והחברות יהנו מזה, הייתי מצלם את התוצר הסופי לעומת ההתחלתי והייתם נדהמים חח אבל אין לי מצלמה.

שוב תודה ויום טוב


בבקשה (ואני חושב שאני מדבר בעד כולם)

ציטוט:
עריכה: רציתי לשאול אם כדאי לשים כף יין לבן? נראה לי יתאים.. יוסיף לטעם, מה דעתכם?


תראה, יין אדום הולך עם מנה עשירה (ובשר) יין לבן זה טעם יותר עדין הוא הולך יותר עם מנות כמו דגים. וגם פחות מבשלים עם יין לבן מאשר עם יין אדום..
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:13

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר