לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה   מה שבראש היתרון האנסי | freedom.fresh.co.il   נושא: ילדה, רוצה לבוא אתי לדירה? –אני רק בת ארבע־עשרה. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > מה שבראש
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 31-07-2008, 00:23
צלמית המשתמש של dani90
  dani90 dani90 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.04.07
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי -TsAcHi - שמתחילה ב "זה נראה לי קצת כבד עליו"

אני מקווה שירדת כבר מעץ האשליות שאתה נעלה ונשגב יותר מאנשים מאמינים...תזכורת לליצנות: http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=416353 (היה לך קשה שם הא? עד כדי כך שכבר לא היה לך מה לענות..מסכן.)

בא נוריד אותך מעוד עץ אחד:

ציטוט:
במקור נכתב על ידי -TsAcHi -
אני די משוכנע שאדם מאמין שייקרא תספר מהתחלה ועד הסוף יטיל ספק בקיום האלוהים ובמיוחד בדתו.

יהודים היו בגלות 2000 שנה - בעוד הם מתערבבים בין גוים שנהיים יותר ויותר גרועים.. היו כאלה שנפלו - אבל רוב רובם עמד בזה ונשאר מאמין ללא דופי..

אתה חושב שהספר היהיר הזה יכול לעשות יותר מ2000 שנה של התערבבות עם גויים..

רד, רד...
CHRIS MARTIN: Coldplay is for people with great taste, intelligence, incredible good lookingness, talent, ability, success, grabbing of life. Coldplay's for people who know what life's about. They're always entertaining. Delightful to talk to. Sweet, charming, incredibly good in bed. Virile. They have incredible success with girls, or boys, or both. They're generally just the world's best citizens.. Maybe I'm biased, but I'm definitely right

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 31-07-2008, 01:07
  משתמש זכר -TsAcHi - -TsAcHi - אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.01.08
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי dani90 שמתחילה ב "|אויש| אני מקווה שירדת כבר..."

שמע אני נעלה ממך בדבר אחד - בנימוס. הדיבור שלך מגעיל , דוחה , ובעיקר נוטף זילזול.

רק על ההודעה הזאת אתה שווה חסימה . לעולם לא אמרתי שאני "נשגב" יותר מהמאמינים הנני אדם

פשוט שלהבדיל ממך יודע את מקומו.

אם נצא מנקודת הנחה שאלוהים קיים והוא אוהב אותך אז לי יש בעיה חמורה עם חוש הצדק

של האלוהים הזה שלך. אתה יוצא מנקודת הנחה שלהתרפס לאלוהים , להתפלל , לשבח

וללקק לו כל היום זה נקרא אמונה ?? זה פחד. פשוט כמשמועו לחיות בפחד.

אם יש אלוהים אז אני בטוח שהוא יעדיף אנשים עם ערכים , מוסר , טוב לב ונימוסין. אנשים

שהוא מעריך אותם על עצם הטלת הספק בו , אנשים שלהם יש האומץ לחקור את היווצרות החיים

מאשר להתכרבל במעטפת המחממת שהדת נותנת לך שמביאה לך תשובות מוכנות מראש כביכול

לקיומך ואתה שותק ומקבל את זה כי אתה מפחד לגלות שאולי הכל שקרי .

אנשים כמוך שחיים בפחד ממנו ומעיזים לדבר בשמו ולהגיד מה מותר ומה אסור פה לאנשים עם זה

יש לי בעיה גדולה!
ישן 31-07-2008, 21:57
צלמית המשתמש של dani90
  dani90 dani90 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי -TsAcHi - שמתחילה ב "שמע אני נעלה ממך בדבר אחד -..."

אני רואה שלא למדת כלום מהאשכול שפתחת במה שבכיפה.. כנראה הליקויי למידה שלך מניעים אותך להגיע למסקנות שכאלה..

הדברים שהאשמת את המאמינים רק מראים יותר ויותר על הבורות שלך...רק כדי לתת לך טיפ טיפונת של עולם ומלואו - אתה יכול לראות את ספרי הרמב"ם על מדע ורפואה (אני מקווה שאתה יודע מי הרמב"ם לפחות..) - להזכירך הוא היה גדול הרופאים בזמנו ובאו אליו אנשים מרחבי תבל כדי לשמוע את חוות דעתו.

אם אתה לא יודע - גם הדתיים לומדים מקצועות מדע וכדו' - זה קצת סותר את הידע הנרחב שלך בכמה המאמינים חיים בפחד בצל הדת... - ואתה מאשים אותי בזלזול..חשבת אולי שלא מגיע לך פחות מזה?.. עוד ליצן.
CHRIS MARTIN: Coldplay is for people with great taste, intelligence, incredible good lookingness, talent, ability, success, grabbing of life. Coldplay's for people who know what life's about. They're always entertaining. Delightful to talk to. Sweet, charming, incredibly good in bed. Virile. They have incredible success with girls, or boys, or both. They're generally just the world's best citizens.. Maybe I'm biased, but I'm definitely right

ישן 29-07-2008, 20:51
צלמית המשתמש של dani90
  dani90 dani90 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 94 שנכתבה על ידי בן אור שמתחילה ב "האלוהים של הדתיים זה אותו..."

דרך קצת יותר עמוקה להסתכל על זה:

האלוקים של היהודים נתן להם את התורה כדי שיוכלו וילמדו להתנהג כמו בני אדם ולהבדילם משאר
החיות (במעשיהם).

התורה היא נכס -ומי שמעדיף להסתכל על זה כעול או כדבר מעצבן ומתסכל זה רק בגלל העובדה שהוא עצמו לא מצליח להשתלט על היצר שלו או להגביל אותו ממה שהוא רוצה בין אם זה טוב או רע...

רוב החילונים מסתכלים על החרדים כמודל לאיך שיהודי צריך להתנהג.
אני יוציא אתכם מהבועה שלכם - גם הדתיים לאומיים לא מרוצים כלכך מדרכם של החרדים ואנו חושבים שיש הרבה מה לתקן..
מאידך- החילונים, בדרך חייהם, לא שונים הרבה מגוי ממוצע (אנא תקנו אותי אם אני טועה) - שכל תכלית חייו היא לפטם את עצמו - במקרה הטוב.

לעומת זאת, עלי להוסיף, שיש גם חילונים שבדרך התנהגותם עולים בכל קנה מידה על אחד שנקרא דתי רק בשל הכיפה על ראשו..

ישן 29-07-2008, 21:06
צלמית המשתמש של sheep
  sheep sheep אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.06
הפוסל במומו פוסל
בתגובה להודעה מספר 96 שנכתבה על ידי dani90 שמתחילה ב "דרך קצת יותר עמוקה להסתכל על..."

אני חולק על דעתך.

א. חרדים אינם יהודים אידאלים בעיני חילונים. בטח לא בעיני רוב החילונים. הרי אם היו האידאל, היו החילונים שואפים להתקרב לאידאל, ודאי שלא להתרחק ממנו.

ב. בכך שאתה משווה את כל מי שהוא לא בקבוצתך לבהמה, אתה מוריד מערכך בעיני הקוראים שלך.

לאדם ממוצע יש שאיפות בחיים, כמו מטרות חברתיות ומטרות מקצועיות. המטרות האלה, בעיני חילונים, חשובות יותר והגיוניות יותר מהשאיפה להתקרב לאלוהים, שבקצה אין דבר פיזי.
מכיוון שמכבדים את שאיפתך, ולא מכפישים אותך או משווים אותך לבהמה, עליך לכבד שאיפותיהם של אחרים, ודרך חייהם של אחרים, אותה אתה כן יכול להבין במושגים פיזיים.

ישן 29-07-2008, 23:26
צלמית המשתמש של dani90
  dani90 dani90 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 97 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "הפוסל במומו פוסל"

א. אתה רומז שהדרך חיים של חילוני הממוצע כיום שואף לאידיאל של היהדות?
החילוני הממוצע לא חושב כיום בכלל על מה ההשלכות, או בניסוח יותר טוב, מה הוא שונה בהיותו יהודי, מבחינה של דרך חיים, מאשר כל אדם אחר בעולם (שוב, לא כולם כך).

העניין הוא שהאסוציאציה של יהדות מהסתכלות מבחוץ - היא דווקא התייחסות לפלג היותר קיצוני שבה (להלן: חרדים). הקונוטציה לדרך הסתכלות הזאת היא לא טובה. ופה אני מחדש לכם - היא לא טובה גם לדתיים הלאומיים - ויש בין החרדים לדתיים לאומים הבדל גדול.

לגבי ב' - הבדלתי בין חילונים - שכל עיקרם הוא לדאוג לעצמם ולרווחתם, להתברג בחברה ולרדוף אחר הכסף וכו'..
לבין חילונים אחרים - שלהם יש ערכים וטוב לב - ואני יחדש לך משהו - התורה והדת היהודית- על "רגל אחת" היא בתמצות של - "ואהבת לרעך כמוך" (רבי עקיבא) - חילונים כאלה, המתמידים בעזרה לזולת ואהבת הבריות (לא רק מבחוץ - אלא באמת ובתמים) - עושים לפחות 60% ממצוות התורה( אם לא יותר)..
בכל מקרה מודה שזה היה שוב התנסחות לא טובה מצידי...

ישן 29-07-2008, 23:47
צלמית המשתמש של dani90
  dani90 dani90 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 99 שנכתבה על ידי Scattered mind שמתחילה ב "[QUOTE=dani90] האלוקים של..."

שאלה טובה. צריך ללמוד קצת היסטוריה יהודית בשביל לדעת..

אני יתמצת לך:

העבריים היו בזמנם עבדים, בלי שום עבודה זרה, פשוט עבדים.

שאר העולם היה מלא בעובדי אלילים, כאלה שכבר לא יקבלו את עול המוסר, בכל גוונם, עליהם.

לפיכך, במסגרת הבטחה שניתנה כבר לאבות העבריים, ע"י אלוקים, נבחרו העבריים לעם, שיהווה כאור לגויים - עם מוסרי שכמוהו העולם לא ידע - עם נצחי שלא יכבה נרו.

העובדות מדברות בעד עצמן -אתה ממש, אבל ממש לא חייב לקבל אותן.

ישן 30-07-2008, 00:08
צלמית המשתמש של dani90
  dani90 dani90 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 103 שנכתבה על ידי Scattered mind שמתחילה ב "זה שאתה חושב שאתה יותר טוב..."

כן. אני חושב שאדם שיש לו מוסר טוב יותר ממי שאין לו.

תסתכל לדוגמא שהייתה לפני שבועיים - תרא מה וכמה מדינת ישראל מוכנה להקריב בשביל להביא את החיילים (המתים) שלה הבייתה. המצחיק הוא שאפילו קונטאר (הרוצח הנבזה) התבטא בזה שהוא אמר שכל מדינה צריכה לנהוג כפי שישראל עושה עם חייליה..

אתה יכול לחיות בלי מוסר כמה שאתה רוצה ממי..

נערך לאחרונה ע"י dani90 בתאריך 30-07-2008 בשעה 00:13.
ישן 30-07-2008, 00:41
צלמית המשתמש של dani90
  dani90 dani90 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 107 שנכתבה על ידי Scattered mind שמתחילה ב "והם(לא כולם) מייצגים את החרא..."

הכל יחסי

להזכירך עם ישראל, המאמין בתורה ומקיימה, אינו הרוב בישראל (ובטח לא בקבלת ההחלטות בממשלה)

בלי שום קשר - אתה יודע בכלל איך נהיית חילוני? האם ידוע לך שאבות אבותיך היו בעצם דתיים ומאמינים בתורה? (כמוך כמו כולנו) - זה רק מחזק את הטענה שגם שהיהודים כיום - החילונים - שלא דבקים בתורה - עדיין יש בהם את המוסר - שעבר מדור לדור (בהשראת התורה). ואנו רואים את המוסר הזה כיום בפועל, שהוא לא מושלם, אך ממשי.

ישן 30-07-2008, 01:01
צלמית המשתמש של dani90
  dani90 dani90 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 109 שנכתבה על ידי Scattered mind שמתחילה ב "המוסר שלי עבר אלי בתורשה,..."

לא. זאת לא תורשה גנטית. זה דרך חיים, מתבטא בחינוך שסיגלו לעצמן היהודים.

מי אמר שאתה בעל מוסר? אני ראיתי הרבה אנשים בארץ שהם גנבים נוכלים וחרא של בני אדם, מישהו קבע שאתה לא בינהם? אני לא מכיר אותך.. בכל דבר יש יוצאי דופן, לצערינו היוצאי דופן מתמזגים עם הזמן...

נו מה, באמת חשבת שאני משכנע אותך שאתה "טהור" בגלל שנולדת מאמא יהודייה?

אם דיברנו על יוצאי דופן - יש גם גויים - חסידי אומות עולם - בעלי מוסר גבוה ביותר - ועובדה שגויים יכולים להתגייר ולהיות כמו כל אחד שנולד מיהודייה..

נערך לאחרונה ע"י dani90 בתאריך 30-07-2008 בשעה 01:03.
ישן 31-07-2008, 11:10
  DarkWing108 DarkWing108 אינו מחובר  
מנהל פורום אנימה ומאנגה | The Bob

חבר מתאריך: 20.12.01
בתגובה להודעה מספר 116 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "אז מאיפה המוסר בא? זה דבר הרי..."

ענית לעצמך ואפילו לא שמת לב D:
החברה מגדירה לעצמה את המוסר שלה.
אם תסתכל על העולם תראה שלכל ארץ יש את הסטנדרטים שלה ואת המוסר שלה.
בוא נעשה ניסוי מחשבתי קטן, הבה נניח שיש ארץ חדשה ובה X תושבים שחיים באנרכיה מוחלטת.
אין חוקים, כל אחד עושה מה בא לו.
באנרכיה הזאת אנשים גונבים ואונסים ורוצחים...
בשלב מסויים תתגבש דיעה שלאנשים נמאס לחיות ככה, הם יתגבשו לקבוצה וינסו לבצע מהפך.
חוקים יקומו, שאוסרים כל התנהגות שפוגעת ב"זכות" (מושג אנושי מומצא) של אנשים לחיים.
אנשים שרוצים שהרכוש שלהם ישאר שלהם ימציאו חוק שיגן על הזכות שלהם לבעלות על רכוש.
וכך הלאה.
החוקים לא באים משום מקום, הם באים כי אנשים צריכים אותם.
אם אנשים לא נהנים לחיות, לא היה שום חוק שאוסר על רצח... כנ"ל לגבי גניבה...
עשרת הדיברות הן לא יותר ממסמך מנופח יתר על המידה שנועד לשמור על חברה צייתנית.
(ראה ערך הקטע של ג'ורג' קארלין ז"ל על עשרת הדיברות)

לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

ישן 30-07-2008, 13:03
צלמית המשתמש של dani90
  dani90 dani90 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 128 שנכתבה על ידי Astria Porta שמתחילה ב "אני אמרתי שמה שמשנה זה הכוח?..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Astria Porta
אני אמרתי שמה שמשנה זה הכוח? לא, אני אמרתי שמה שמשנה זה נקודת המבט. אם אתה לא יודע עיברית, למה אתה מתעקש להתווכח בשפה הזו?
במקום להתחמק בעזרת דמגוגיה ילדותית, אתה יכול להסביר לי מה טוב לבהתעלל בתינוקות בני שמונה ימים?

אז זהו, שזה דווקא לא רחוק מהדוגמא שהבאתי...

הברית מילה נעשית מתוך אמונה באלוקים וקיום המצוות, לא מהוכחות מדעיות (שהתגלו מאוחר יותר)..

ישן 30-07-2008, 16:35
צלמית המשתמש של dani90
  dani90 dani90 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 134 שנכתבה על ידי Astria Porta שמתחילה ב "[QUOTE=dani90]1.מי קבע שאסור,..."

1. אז איך באורח פלא ברית מילה מותרת בישראל? מה חשבת שאיבדת את העורלה שלך מעסקים בשוק השחור?

2. עניתי לך כבר למעלה שזה דיון אחר לגמרי ואני לא מעוניין לפתוח אותו. אחת הסיבות זה בגלל שאתה שואל שאלות שקופצות לך בראש , בין אם הן טובות או לא ואני צריך לעשות את העבודה השחורה בלענות לך עליהן, כי מה לעשות - אורך התשובות אינן כאורך השאלות וכו'.
זאת לא התחמקות, זו בחירה (תפנים את ההבדל בבקשה, אין לי כח לחזור על זה עוד פעם 100 פעם).

ישן 30-07-2008, 20:46
  משתמש זכר Astria Porta Astria Porta אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.07.08
בתגובה להודעה מספר 135 שנכתבה על ידי dani90 שמתחילה ב "1. אז איך באורח פלא ברית מילה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי dani90
1. אז איך באורח פלא ברית מילה מותרת בישראל? מה חשבת שאיבדת את העורלה שלך מעסקים בשוק השחור?
מאותה סיבה שבגללה באמצע המאה ה19 עבודת ילדים במכרות פחם נחשבה בסדר(למרות שכיום ברור לכולם שמדובר בהתעללות): רוב האנשים חשבו שזה רעיון טוב.
2. עניתי לך כבר למעלה שזה דיון אחר לגמרי ואני לא מעוניין לפתוח אותו. אחת הסיבות זה בגלל שאתה שואל שאלות שקופצות לך בראש , בין אם הן טובות או לא ואני צריך לעשות את העבודה השחורה בלענות לך עליהן, כי מה לעשות - אורך התשובות אינן כאורך השאלות וכו'.
זאת לא התחמקות, זו בחירה (תפנים את ההבדל בבקשה, אין לי כח לחזור על זה עוד פעם 100 פעם).
תפסיק להתחמק ותענה על השאלה, זה לא יקח כל כך הרבה זמן.

ישן 30-07-2008, 16:25
צלמית המשתמש של dani90
  dani90 dani90 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 142 שנכתבה על ידי Astria Porta שמתחילה ב "אתה מוכן להספיק להתנהג כמו..."

זה מתחיל להיות ממש עצוב בשבילך..

אי הבנה של מה שאני כותב אינה נקראת התחמקות - אתה משתמש בתירוץ הזה יותר ויותר בנסיון להחלץ מהפינה שאליה אתה נדחק..

רוצח עושה מעשה רע, והוא אדם רע. עונשו מאסר עולם אם לא עונש מוות. אדם כזה לא צריך להתערות בחברה - הוא בהחלט לא אדם רגיל ונקדות המבט שלו שווה לתחת - כי היא מעוותת. איך אתה לא יכול לקלוט את זה? מה אתה דפוק לגמרי!!?

ישן 30-07-2008, 20:52

בתגובה להודעה מספר 143 שנכתבה על ידי dani90 שמתחילה ב "זה מתחיל להיות ממש עצוב..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי dani90
זה מתחיל להיות ממש עצוב בשבילך..

אי הבנה של מה שאני כותב אינה נקראת התחמקות - אתה משתמש בתירוץ הזה יותר ויותר בנסיון להחלץ מהפינה שאליה אתה נדחק..
אני מבין את מה שאתה כותב, תפסיק להתחמק בעזרת האשמות שווא.

רוצח עושה מעשה רע, והוא אדם רע. עונשו מאסר עולם אם לא עונש מוות. אדם כזה לא צריך להתערות בחברה - הוא בהחלט לא אדם רגיל ונקדות המבט שלו שווה לתחת - כי היא מעוותת. איך אתה לא יכול לקלוט את זה? מה אתה דפוק לגמרי!!?
אז מה אם הוא רצח? זה לא רלוונטי, אנחנו מדברים על הדעה שלו ועל האם היא קיימת, אתה טענת שדעות של רוצחים אינם קיימות וזוהי כמובן שטות(טיפשית ביותר).

ישן 29-07-2008, 22:52
  משתמש זכר -TsAcHi - -TsAcHi - אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.01.08
מסכים אבל
בתגובה להודעה מספר 146 שנכתבה על ידי DarkWing108 שמתחילה ב "שלילי ביותר היית צריך אבל, אם..."

הערכתי שהרבה חברים פה אינם מכירים את המושגים. כך שהחלטתי להשתמש בתשובות פשוטות לסקר שגם מתאימות למה שבראש

לחברי הפורום שמעוניינים לדעת:

אתאיסט - אדם שאינו מאמין בשום אל , אלים או יכל ישות על טבעית כלשהי .

תאיסט - אדם שמאמין באלוהים או באלים אחרים

דאיסט - אדם שאינו מאמין באלוהים של הדת , אלוהים "אישי" וכו' . כלומר שולל השגחה אלוהית על

הכוכב שלנו ועל המין האנושי אך דאיסט מאמין שאינטלגנציה כלשהי ברתה את היקום

ובכך התערבותה גם הסתיימה.

אגנוסטיקן - האגנוסטיקן היא למעשה התחמקות מעמדה. האגנוסטיקן טוען שקיומו של האלוהים לא

ניתן להוכיח ומצד שני לא ניתן לשלול.

נערך לאחרונה ע"י -TsAcHi - בתאריך 29-07-2008 בשעה 23:09.
ישן 29-07-2008, 19:25
צלמית המשתמש של opie
  opie opie אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.12.06
לדעתי להאמין באלוהים זה טיפשי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי -TsAcHi - שמתחילה ב "סקר: אתם מאמינים באלוהים?"

אזהרה: הודעה פילוסופית כבדת ראש לפניך

כל מליארדי בני האדם שחיים פה לא מבינים מה זה לחיות, מה פשר העולם. גם אני לא, זה מעבר לתפיסה האנושית. אנחנו פשוט מתברגים בחברה שנולדנו אליה וחיים כמו שהכתיבו לנו לחיות, רודפים אחר כסף והנאות, בסופו של דבר (רוב האנשים) מוצאים בת זוג ומשתקמים איתה, מולידים ילדים לעולם שיעברו את אותו תהליך שאנחנו עברנו... ובסוף מתים. כל מה שעשינו ספק היה קיים ספק לא. יכול להיות שכולנו חיים בחלום. יכול להיות שאתם האדם היחיד בעולם וכל השאר הם בעצם תפאורה, ולעולם לא תדעו את זה.
להאמין באלוהים של היהדות/נצרות/איסלאם/כל דבר אחר זה טיפשי, אנשים שלא הצליחו לגלות את האמת המציאו תיאוריות שגויות חסרות בסיס. התנ"ך הוא לא יותר מאוסף סיפורים בעלי מוסר השכל עם מכנה משותף של כח עליון.

ישן 30-07-2008, 11:41
צלמית המשתמש של dani90
  dani90 dani90 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 155 שנכתבה על ידי Astria Porta שמתחילה ב "למה זה דבר רע ללכת אחרי היצר..."

השאלה היא איזה רווח.

האם אתה מדבר על רווח מהותי, כגון הסיפוק שאתה מרגיש אחרי שאתה עוזר לאדם כלשהוא במצוקה או רווח שמתבטא בעוד כמה כסף או עוד איזה דברים אתה תוכל לעשות כדי שתוכל לנוח ולאכול כל היום...

אפשר לתמצת את זה במילים האלה: האם אתה משפיע בשביל לקבל או שמא אתה מקבל בשביל להשפיע..

אולי זה נשמע לך טיפשי, אבל זה עוד יכול לעזור לך לפני שאתה מתחיל להתרגל ולהתחיל חיים של ריקנות תהומית. בלי מטרה מראש שתבהיר לך את הסיבה שאתה חי בעולם - בלי קשר לקיומו של אלוקים - אתה תלך לתהום שלא רואים את סופו..

תחשוב על זה..

ישן 30-07-2008, 11:49

בתגובה להודעה מספר 156 שנכתבה על ידי dani90 שמתחילה ב "השאלה היא איזה רווח. האם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי dani90
השאלה היא איזה רווח. מה זה משנה? כל רווח הוא רווח.

האם אתה מדבר על רווח מהותי, כגון הסיפוק שאתה מרגיש אחרי שאתה עוזר לאדם כלשהוא במצוקה או רווח שמתבטא בעוד כמה כסף או עוד איזה דברים אתה תוכל לעשות כדי שתוכל לנוח ולאכול כל היום...
מה ההבדל בינהם?
אפשר לתמצת את זה במילים האלה: האם אתה משפיע בשביל לקבל או שמא אתה מקבל בשביל להשפיע..

אולי זה נשמע לך טיפשי, אבל זה עוד יכול לעזור לך לפני שאתה מתחיל להתרגל ולהתחיל חיים של ריקנות תהומית. בלי מטרה מראש שתבהיר לך את הסיבה שאתה חי בעולם - בלי קשר לקיומו של אלוקים - אתה תלך לתהום שלא רואים את סופו..
אין דבר כזה "חיים של ריקנות תהומית", המשוג הזה הוא פיקציה דתית שאינה קיימת במציאות בה אנו חיים. התהום שעליו אתה מדבר הא אשלייה וקיים רק מנקודת המבט שלך.
תחשוב על זה..

ישן 03-08-2008, 21:05
  DarkWing108 DarkWing108 אינו מחובר  
מנהל פורום אנימה ומאנגה | The Bob

חבר מתאריך: 20.12.01
בתגובה להודעה מספר 170 שנכתבה על ידי dani90 שמתחילה ב "אתה מוזמן להגיד לי איפה אין..."

לתת ולא בשביל לקבל? כמה צביעות במשפט אחד.
כל אדם, אני אחזור ואדגיש, כל אדם עושה את הדברים שהוא עושה כדי להשיג משהו.
אם לא, הוא צבוע או לא שפוי. דתיים עושים את המעשים הטובים שהם עושים
כי הם מצפים לגמול אחרי החיים האלה (גמול שלא קיים)
אם היית חי בעולם בו היית יודע שאתה הולך למות אחרי מספר מסויים של שנים והגוף שלך הולך להרקב ובזה החיים שלך יסתיימו על הכוכב הזה, אתה היית פחות נדיב.
אנשים חייבים גמול תמורה למה שהם עושים, בין אם הוא גמול פיזי או גמול רגשי (אם זה נותן לך הרגשה טובה זה גם גמול)

אנשים שלא נכנעים ליצר שלהם... איפה בדיוק יש פה ערך...? אתה מדבר פה על ערך שלא קיים...
אתה חושב שלמישהו בעולם איכפת אם אתה לא מאונן או מפנטז על בחורות?
אתה רק מגביל את עצמך ואת החיים שלך.
לגוף האדם יש ידיים כדי שתשתמש בהן ויש לך יצרים כדי שתעשה איתם משהו.
עכשיו נכון, אנחנו כבר לא חייים כמו האדם הקדמון ואנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לאונן על רגל של מישהי כל פעם שהזין עומד אבל ללכת עד כדי לעצום עיניים כשבחורה עוברת (וראיתי בנאדם ששם ידיים מסביב לראש באוטובוס רק כדי לא לראות את הבחורות מסביבו) זה מוגזם.

לשמור על הארץ וקדושתה...
אין שום דבר קדוש בארץ.
מצחיק אותי שאתה כותב את זה כערך.
אני לא רואה שום דבר קדוש או מיוחד בארץ ואני עדיין רוצה להגן עליה.

ישן 03-08-2008, 21:49
צלמית המשתמש של dani90
  dani90 dani90 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 171 שנכתבה על ידי DarkWing108 שמתחילה ב "לתת ולא בשביל לקבל? כמה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי DarkWing108
לתת ולא בשביל לקבל? כמה צביעות במשפט אחד.
כל אדם, אני אחזור ואדגיש, כל אדם עושה את הדברים שהוא עושה כדי להשיג משהו.
אם לא, הוא צבוע או לא שפוי. דתיים עושים את המעשים הטובים שהם עושים
כי הם מצפים לגמול אחרי החיים האלה (גמול שלא קיים)
אם היית חי בעולם בו היית יודע שאתה הולך למות אחרי מספר מסויים של שנים והגוף שלך הולך להרקב ובזה החיים שלך יסתיימו על הכוכב הזה, אתה היית פחות נדיב.
אנשים חייבים גמול תמורה למה שהם עושים, בין אם הוא גמול פיזי או גמול רגשי (אם זה נותן לך הרגשה טובה זה גם גמול)

זה הולך להפתיע אותך - אבל כן יש דבר כזה שאדם עושה משהו - שאין בו שום אינטרס אישי.. כדי להגיע לרמה הזאת צריך עבודה - וזה מהאמונה (שהיא לא רק לשרוך נעליים קודם מימין) - כנראה שניטשה לא הגיע לרמה הזאת..

אנשים שלא נכנעים ליצר שלהם... איפה בדיוק יש פה ערך...? אתה מדבר פה על ערך שלא קיים...
אתה חושב שלמישהו בעולם איכפת אם אתה לא מאונן או מפנטז על בחורות?
אתה רק מגביל את עצמך ואת החיים שלך.
לגוף האדם יש ידיים כדי שתשתמש בהן ויש לך יצרים כדי שתעשה איתם משהו.
עכשיו נכון, אנחנו כבר לא חייים כמו האדם הקדמון ואנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לאונן על רגל של מישהי כל פעם שהזין עומד אבל ללכת עד כדי לעצום עיניים כשבחורה עוברת (וראיתי בנאדם ששם ידיים מסביב לראש באוטובוס רק כדי לא לראות את הבחורות מסביבו) זה מוגזם.

לשמור על הארץ וקדושתה...
אין שום דבר קדוש בארץ.
מצחיק אותי שאתה כותב את זה כערך.
אני לא רואה שום דבר קדוש או מיוחד בארץ ואני עדיין רוצה להגן עליה.

הדברים הנ"ל הם ערכיים - כי זה משהו שהאדם בוחר לעשות מעבר לדברים הרגילים שהוא עושה. אם זה ערך חשוב או לא - אניל א מדבר על זה עכשיו.. זה דורש לימוד.

ישן 03-08-2008, 21:07
צלמית המשתמש של Seo
  Seo Seo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.07.05
שלח הודעה דרך ICQ אל Seo שלח הודעה דרך MSN אל Seo Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 170 שנכתבה על ידי dani90 שמתחילה ב "אתה מוזמן להגיד לי איפה אין..."

אתה זוכר תויכוח שהיה לנו כשרק הצטרפת לפה? בדיוק על אותו הדבר.

מה שבעיניך נחשב כערך נכון וחשוב, לא בהכרח נחשב לנכון וחשוב אצל מישהו אחר. אתה לא יכול לבוא לבנאדם ולומר לו שהערכים שהוא מאמין בהם הם פסולים (במיוחד אם זה לא פוגע בך אישית) כמו שאנשים לא יכולים לבוא אליך ולומר לך את אותו הדבר, כי בסופו של דבר אין מישהו שיש לו את הזכות לשפוט משהו כזה (חוץ מאולי לאלוהים, אבל לא כולם מאמינים בו, ומי שכן, לא כולם מאמינים בו באותה הדרך.)

אני אישית לא מוצאת שום דבר רע במישהו שמעדיף לבסס את עצמו קודם לפני שהוא הולך לעזור לאחרים. לא כולם מקבלים את תחושת הסיפוק מעשיית משהו טוב למען מישהו אחר.

אני באמת מציעה לך, ולכולם פה להפסיק להטיף ולהתווכח בנושא הזה. ויכוח בין שני הצדדים האלה הוא בלתי אפשרי, מה שאפשרי זה דיון ואתם עברתם את הגבול ממזמן... הדבר היחידי שאתם משיגים בזה זה כעס, ואני אישית לא מוצאת בזה ערך עליון אם תשאל אותי.