03-03-2008, 09:03
|
|
|
חבר מתאריך: 08.04.06
|
|
למה מוזר?
איני בקיאה בפרשנים כלל, אבל מהמעט שראיתי יכולים להיות לאותו דבר פירושים שונים. אם תירצה, אני יכולה לבדוק בעבודה שלי. אני עובדת מחקר בתנ"ך (תחום מסורה, לא פרשנים), ואני יכולה לחפש בשבילך דוגמה אם תירצה.
דבר שני, נקודת המבט הקבלית ונקודת המבט של חז"ל הן די שונות לפעמים.
אני לא אכנס לתחום שאיני מבינה בו, אלא לתחום שאני יותר מבינה בו: בוא ניקח את המושג "רוחניות". כולנו חושבים שאנחנו יודעים מה הפירוש המדוייק של המילה ומה זה כולל, אבל מכל היכרותי עם מיסטיקה, מה ששמעתי על תורתו של הרב ברג, מה שמעתי משיעוריו של הרבה לייטמן ההגדרות שונות.
באופן עקרוני כולם מסכימים שההגדרה של רוחניות זה משהו שנמצא מחוץ לטבע, משהו אלוהי, יותר קרוב לאלהים, משהו שהוא מעבר (צירה בעי"ן) לנורמה הרגילה, אבל לכולם הגדרות שונות מה בדיוק כלול בתוך הטבע. כמו כן לכל אחד מושגים שונים איך בדיוק מגיעים לרוחניות הזו.
פעם, לפני הרבה מאוד שנים, לפי מיטב הבנתי מי שעסק בעינייני הרוח - מתמטיקאים, פילוסופים הוגים נחשבו אנשים רוחניים (אבל אל תתפסו אותי במילה. זה ע"פ ידיעותי. אם טעיתי - מצטערת. תראו לי מקור, בכל מקרה אני מקווה שתבינו את הפואנטה הכללית ולא תתעסקו בנקודתיות). היום זה כבר לא ככה. הם נחשבים מדענים שלומדים תחומים שהם חלק מהטבע. אני לא מכירה אנשים שיגידו שמתמטיקאי או פילוסוף הם אנשים רוחניים רק בגלל שהם עוסקים בכך..
העוסקים במיסטיקה ואלה שיש להם כוחות - רייקי, מרפאים בעזרת חוצנים, הילרים, מתקשרים, נחשבים כיום אנשים רוחניים.
הרב ברג - לקבל עלמנת לתת, אהבה ללא תנאי.
הרב לייטמן - אדם רוחני הוא אדם שנותן ומשפיע בלי שיהיה לו רצון משלו (בלי אינטרס).
הדרכים להשיג רוחניות:
לפני הרבה שנים - ללמוד תחומי רוח.
מיסטיקה - קבל כוחות לא מוחשיים
הרבה ברג - תן ועזור.
לייטמן - אין שום דרך ושום מעשה בעולם הזה שיכול להביא לך רוחניות. רוחניות היא חוויה בלתי ניתנת לתיאור בכלים ובמילים של העולם הזה, וזה משהו שלמעלה מחליטים האם לתת לך או לא ע"פ הרמה שלך.
אני לא מבולגנת, אני פשוט חושבת שכאוס זה הסדר של היקום...
|